Skip to main content

Het IJsselmeer is een fantastisch meer met uitgebreide waterrecreatiemogelijkheden. Het is een waanzinnige ervaring om een natuurhuisje/vakantiehuisje te boeken/huren dat zich aan of in de directe omgeving van het IJsselmeer bevindt. De voormalige Zuiderzee heeft een oppervlakte van 1.133 km2 met een gemiddelde diepte van 4,4 meter. Rondom het IJsselmeer bevinden zich de volgende dorpen/steden: Lemmer, Andijk, Wevershoof, Urk, Lelystad, Medemblik, Enkhuizen, Stavoren, Workum en Hindeloopen. In deze pittoreske plaatsjes bevinden zich mooie natuurhuisjes die een onvergetelijke en avontuurlijke vakantie mogelijk maken! Hieronder vind je het lijstje van de 10x mooie natuurhuisjes die aan het IJsselmeer liggen!

10. Natuurhuisjes in Lemmer

Het Friese Lemmer telt bijna 11.000 inwoners en grenst aan het IJsselmeer. In Lemmer en in de directe omgeving van Lemmer bevinden zich verschillende natuurhuisjes. Lemmer is één van de oudste Friese plaatsjes met een rijke geschiedenis!

9. Natuurhuisjes in Andijk

Het Noord-Hollandse Andijk telt bijna 7.000 inwoners en grenst aan het IJsselmeer. In Andijk en in diens omgeving bevinden zich verschillende natuurhuisjes. Toerisme is voor Andijk belangrijk, maar daarnaast speelt ook de bloembollenteelt een gewichtige rol bij diens plaatselijke economie; als de bollen in het voorjaar bloeien, is dat een groot genot voor het oog- en reukzintuig!

8. Natuurhuisjes in Wevershoof

Het Noord-Hollandse Wevershoof telt bijna 9.000 inwoners en grenst aan het IJsselmeer. In Wevershoof en in de directe omgeving van Wevershoof bevinden zich verschillende natuurhuisjes.

7. Natuurhuisjes in Urk

Het Flevolandse Urk telt bijna 22.000 inwoners en grenst aan het IJsselmeer. In Urk en in diens omgeving bevinden zich verschillende natuurhuisjes. Als je op Urk vakantie viert, kun je de sfeer ervaren van een authentiek vissersdorpje!

6. Natuurhuisjes in Lelystad

Lelystad is een stad in de provincie Flevoland; in Flevoland; leven bijna 80.000 mensen. Lelystad grenst aan het IJsselmeer én aan het Markermeer. In Lelystad en in de directe omgeving van Lelystad bevinden zich verschillende natuurhuisjes. Lelystad is overigens één van de snelst groeiende steden van Nederland. Steeds meer mensen van buiten de polder gaan in Lelystad én Almere wonen en werken!

5. Natuurhuisjes in Medemblik

Medemblik is een stadje in de provincie Noord-Holland; in Medemblik leven bijna 9.000 mensen. Medemblik ligt direct aan het IJsselmeer. In Medemblik en in diens omgeving bevinden zich verschillende natuurhuisjes. Medemblik straalt echt de sfeer uit van een voormalige VOC-stadje!

4. Natuurhuisjes in Enkhuizen

Enkhuizen is een stad in de provincie Noord-Holland en telt bijna 19.000 inwoners. Enkhuizen ligt in een deel van de provincie Noord-Holland dat de de Kop van Noord-Holland wordt genoemd. Enkhuizen grenst aan het IJsselmeer. In Enkhuizen en in de directe omgeving van Enkhuizen bevinden zich verschillende natuurhuisjes. Ook in Enkhuizen proef je nog de sfeer van de VOC-tijd!

3. Natuurhuisjes in Stavoren

Stavoren bevindt zich in de provincie Friesland. In Stavoren wonen bijna 1000 mensen. Het sfeervolle plaatsje grens aan het IJsselmeer. In Stavoren en in diens omgeving bevinden zich verschillende natuurhuisjes.

2. Natuurhuisjes in Workum

Workum is een plaatje in Friesland dat aan het IJsselmeer is gesitueerd. In Workum leven bijna 5.000 mensen. In Workum en in de directe omgeving van Workum bevinden zich verschillende natuurhuisjes.

1. Natuurhuisjes in Hindeloopen

Hindeloopen is één van de bekendste en populairste plaatsjes van de provincie Friesland. Hindeloopen is voor watersportliefhebbers een waar paradijs! Zij kunnen op het aangrenzende IJsselmeer fijn het water op om te gaan windsurfen, kitesurfen, zeilen of kanoën. In Hindeloopen en in diens omgeving bevinden zich verschillende natuurhuisjes.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.