Skip to main content

Een vakantiehuisje (natuurhuisje, vakantie-appartement, et cetera) huren aan de IJssel is een fantastische belevenis. De IJssel behoort tot de langste en mooiste rivieren van Nederland. Natuurliefhebbers komen in de IJsselvalei helemaal aan hun trekken. Aan de Geldersche IJssel liggen bovendien prachtige steden; de zogenaamde IJsselsteden. Tot de IJsselsteden behoren Doesburg, Dieren, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, IJsselmuiden en Kampen. In deze plaatsen staan ook fantastische vakantiehuisjes. Wij hebben de 5 mooiste vakantiehuisjes die je aan de IJssel kunt huren op een rijtje gezet!

1. Pipowagen aan de IJssel in Deventer

In het Overijsselse Deventer bevindt zich deze knusse pipowagen aan de IJssel. Het vakantiehuisje telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. De oever van de IJssel bevindt zich op slechts twee minuten loopafstand van het natuurhuisje.

Pipowagen aan de IJssel

Pipowagen aan de IJssel

Leuk feitje! De IJssel heeft een lengte van 127 kilometer en is daarmee de langste rivier die uitsluitend over Nederlands grondgebied stroomt. De Maas is met zijn 950 kilometer veel langer, maar stroomt naast Nederland ook door Frankrijk en België. De Rijn is nog een stukje langer. Het water in deze rivier moet ruim 1.239 kilometer afleggen en passeert achtereenvolgens Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland!

2. Woonark op de IJssel in IJsselmuiden

In IJsselmuiden (Overijssel) drijft deze fraaie woonark op de IJssel. Het drijvende vakantiehuisje telt drie slaapkamers en is geschikt voor maximaal vier personen. Je bent op deze vakantiespot enerzijds midden in de natuur en anderzijds op steenworp afstand van de hanzestad Kampen.

Woonark op de IJssel

Woonark op de IJssel

Interessant weetje! De IJssel takt af van de Nederrijn ter hoogte van het Gelderse dorpje Westervoort en mondt uit in het Ketelmeer ter hoogte van de Overijsselse stad Kampen!

3. Monumentaal vakantiehuis aan de IJssel in Terwolde

In het Gelderse Terwolde bevindt zich dit monumentale vakantiehuis aan de IJssel. Het schitterende pand telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Vanaf deze vakantie-locatie zijn prachtige wandel- en fietstochten te maken; de omgeving is van een ongekende schoonheid.

Vakantiehuis aan de IJssel

Monumentaal vakantiehuis aan de IJssel

Leuk feitje! Als het langdurig en hard vriest, verandert uiteindelijk al het water in ijs. Dat geldt zelfs voor de grote rivieren die door Nederland stromen. De achterliggende eeuwen zijn de IJssel, Maas en Rijn een paar keer dichtgevroren. Door de opwarming van de Aarde wordt de kans steeds kleiner dat het kwik in ons land voor langere tijd de onderste regionen van de thermometer opzoekt. Daarmee is de waarschijnlijkheid dat er ooit nog op bovengenoemde rivieren geschaatst kan worden erg klein!

4. Vakantiehuisje aan de IJssel in Deventer

In Deventer (Overijssel) bevindt zich dit prachtige vakantiehuisje aan de IJssel. De recreatiewoning telt twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal vijf personen. De IJssel ligt op steenworp afstand van het vakantieverblijf.

Vakantiehuisje aan de IJssel in Deventer

Vakantiehuisje aan de IJssel in Deventer

Interessant weetje! Om van de ene naar de andere kant van de IJssel te komen, zijn er in de loop van de tijd zes fiets- en voetveren, vier veerponten, twaalf verkeersbruggen (waaronder drie snelwegbruggen) en vier spoorbruggen aangelegd!

5. Vakantiewoning aan de IJssel in Zutphen

In het Gelderse Zutphen bevindt zich dit prachtige vakantiehuis aan de IJssel. Het vrijstaande vakantiehuis telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. De grote tuin van deze vakantie-accommodatie loopt over in de oever van de IJssel; hoe waanzinnig is dat!

Vakantiehuis aan de IJssel Zutphen

Vakantiehuis aan de IJssel Zutphen

Leuk feitje! Met waterdebiet wordt de hoeveel water bedoeld die een rivier per tijdseenheid transporteert. Zo heeft de IJssel een debiet van 340 m3 per seconde. Het waterdebiet van de Amazone is maar liefst een factor 615 (!) groter. Deze langste rivier ter wereld heeft namelijk een debiet van 209.000 m3 per seconde!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.