Skip to main content

Mede door de coronacrisis hebben mensen de behoefte gekregen om vakantie te vieren ver van de massa. Hierdoor zijn ‘afgelegen huisjes’, ‘vakantiehuisjes in the middle of nowhere’ en ‘natuurhuisjes’ razend populair geworden in België en Nederland. Vaak is bij dit type vakantiehuisjes contactloos verblijf mogelijk en heb je dus geen contact met de verhuurders of andere mensen.

Wij hebben 5 afgelegen vakantiehuisjes in België die je kunt huren op een rijtje gezet!

Lees ook: Natuurhuisje in België: onze top 10!

1. Afgelegen vakantiehuisje in België in Viroinval

Dit afgelegen vakantiehuisje bevindt zich in het zuiden van België in Wallonië in het plaatsje Viroinval. Viroinval ligt in de provincie Namen. Het vrijstaande chalet staat alleen, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen. Contactloos verblijf is mogelijk, er is internettoegang (WiFi) en de reviews/beoordelingen zijn buitengewoon.

  • Beschrijving chalet: Het chalet bevat veel glas waardoor er veel optische ruimte ontstaat. Het plafond van de slaapkamer heeft een glazen koepel waardoor je ’s nachts naar de sterren kunt kijken. Buiten staat een houtgestookte hottub.
  • Omgeving chalet: Het chalet ligt midden in Viroin-Hermeton: een natuurgebied met ongelimiteerde wandel- en fietsmogelijkheden.

Lees ook: 6x slapen onder de sterren!

Afgelegen huisje huren Viroinval

Afgelegen vakantiehuisje in België in Viroinval

Leuk feitje: België kent drie officiële talen: Nederlands, Frans en Duits. Het leeuwendeel van de Belgen spreekt Nederlands. Slecht 80.000 Belgen zijn Duitstalig!

2. Afgelegen bungalow in België in Lierneux

Dit afgelegen vakantiehuisje bevindt zich in het zuidoosten van België in Wallonië in het plaatsje Lierneux. Lierneux ligt in de provincie Luik. De vrijstaande bungalow staat alleen, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen. Contactloos verblijf is mogelijk, honden zijn welkom, er is internettoegang (WiFi) en de reviews/beoordelingen zijn buitengewoon.

  • Beschrijving bungalow: De bungalow staat op een groot perceel van meer dan 1.000 m2. Hierdoor is privacy gewaarborgd. Uiteraard is het vakantiehuisje van alle gemakken voorzien.
  • Omgeving bungalow: De bungalow bevindt zich midden in de natuur. Een gebied met bossen, weilanden en rivieren. De kans is groot dat je hier herten, wilde zwijnen en bevers zult spotten.
Afgelegen huisje Belgische Ardennen

Afgelegen bungalow in België in Lierneux

Interessant weetje: De bijnaam van de Belgische voetbalploeg is de Rode Duivels. Deze bijnaam werd meer dan honderd jaar geleden bedacht door Pierre Walckiers!

3. Afgelegen B&B-locatie in België in Heikruis

Dit afgelegen vakantiehuisje bevindt zich in het midden van België in Vlaanderen in het plaatsje Heikruis. Heikruis ligt in de provincie Vlaams-Brabant. De vrijstaande B&B-locatie staat alleen, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Er is internettoegang (WiFi).

  • Beschrijving B&B-locatie: De B&B heeft een eigen badkamer op de kamer. Het ontbijt is inbegrepen. In de omgeving bevinden zich uitstekende restaurants.
  • Omgeving B&B-locatie: De omgeving is van een grote schoonheid in de buurt van een park met daarop een indrukwekkend kasteel. Mensen die van vogels houden, hebben hier de tijd van hun leven.
Afgelegen huisje in Belgie

Afgelegen B&B-locatie in België in Heikruis

Leuk feitje: Peter Paul Rubens is de beroemdste Vlaamse schilder. Het bekendste schilderij van de in 1577 geboren Rubens is Venus Frigida.

4. Afgelegen appartement in België in Wortegem

Dit afgelegen vakantiehuisje bevindt zich in het westen van België in Vlaanderen in het plaatsje Wortegem. Wortegem ligt in de provincie Oost-Vlaanderen. Het vrijstaande appartement staat alleen, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 4 personen. Contactloos verblijf is mogelijk, honden zijn welkom, er is internettoegang (WiFi) en de reviews/beoordelingen zijn buitengewoon.

  • Beschrijving appartement: Het appartement bevindt zich in een oude molen. Het is heel interessant om in zo’n uniek bouwsel te overnachten.
  • Omgeving appartement: De omgeving is adembenemend. Ga maar na. Je bevindt je hier in de Vlaamse Ardennen. Neem je wandelschoenen en fiets dus maar mee en ga op pad.

Lees ook: 5x overnachten in een molen in Nederland

Afgelegen molen in België

Afgelegen huisje in België in Wortegem

Interessant weetje: Het bekendste en meest begeerde Belgische bier is Westvleteren. Dit bier wordt gebrouwen door de monniken van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren!

5. Afgelegen villa in België in Lille

Dit afgelegen vakantiehuisje bevindt zich in het zuidoosten van België in Wallonië in het plaatsje Lille. Lille ligt in de provincie Antwerpen. De vrijstaande villa staat alleen, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 6 personen. Er is internettoegang (WiFi) en de reviews/beoordelingen zijn buitengewoon.

  • Beschrijving villa: De villa is qua architectuur een futuristisch hoogstandje en is daarnaast voorzien van alle denkbare luxe zoals aircondition, hottub en houtkachel.
  • Omgeving villa: De villa staat in groot privé-bos. Een bos met een grote bomen- en plantenrijkdom. Die op hun beurt prachtige vogels en andere diersoorten naar zich trekken.
Afgelegen villa in België

Afgelegen villa in België in Lille

Leuk feitje: Met een hoogte van 692 meter boven NAP is het Signaal van Botrange het hoogste punt van België. De berg ligt in de Hoge Venen!

Vakantiepark in België

Vakantieparken in België

Op zoek naar een vakantiepark in België? Bekijk dan de volgende aanbieders:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.