Skip to main content

De provincie Noord-Holland is een provincie met veel gezichten. Aan de ene kant grote steden als Amsterdam en Haarlem, aan de andere kant prachtige natuurgebieden zoals het Amsterdamse Bos, Nationaal Park Zuid-Kennemerland en het Noordhollands Duinreservaat. Voor toeristen is het dus een aantrekkelijke regio.

Een Nederlandse regio die ook massaal door buitenlandse toeristen wordt bezocht; uiteraard heeft dit te maken met Amsterdam; een toeristenmagneet van de eerste orde! De hoofdstad van Nederland ontvangt jaarlijks miljoenen toeristen!

Vakantieparken in Noord-Holland

Voor mensen die een huisje op een vakantiepark zoeken, is de provincie Noord-Holland helemaal geen verkeerde keuze. De grote vakantieparkaanbieders van Nederland zijn allemaal vertegenwoordigd in Noord-Holland; dan moet je denken aan:

Nederland heeft een kustlengte van 523 kilometer. Een groot deel hiervan komt voor rekening van de provincie Noord-Holland. Langs deze Noord-Hollandse kustlijn bevinden zich van het noorden naar het zuiden de volgende kustplaatsen: Texel, Den Helder, Julianadorp aan Zee, Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee, Petten, Camperduin, Bergen aan Zee, Egmond aan Zee, Castricum aan Zee, Wijk aan Zee, IJmuiden, Bloemendaal aan Zee en Zandvoort.

Alle genoemde badplaatsen zijn gezegend met prachtige duinen, een fraai strand en een overweldigende Noordzee! Deze kustplaatsen bezitten allemaal Schitterende vakantieparken!

Texel

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland. Op Texel wonen ruim dertienduizend mensen. Het eiland verwelkomt daarnaast jaarlijks meer dan één miljoen toeristen! Texel is feitelijk een soort mini-Nederland. Alle soorten landschappen zijn aanwezig: bossen, heidevelden, duinen, weilanden, akkerbouwgronden, et cetera.

Eén van de mooiste natuurgebieden van het eiland is de Slufter. De Slufter is een kwelderlandschap van ruim 700 hectare en bevindt zich in het noordwesten van Texel. De Slufter is ook een plek met een unieke flora en fauna. Met name vogelaars komen er prima aan hun trekken.

Texel is daarnaast een eiland met prachtige, pittoreske dorpjes waar je heerlijk kunt eten in gezellige restaurants. Kortom; Texel heeft alles in zich voor een fantastische vakantie. Over het hele eiland verspreid bevinden zich vakantieparken waar je een vakantiehuisje of natuurhuisje kunt huren.

Julianadorp aan Zee

Julianadorp aan Zee is op de keper beschouwd het toeristengedeelte van het plaatsje Julianadorp. Julianadorp aan Zee is een verzameling van acht vakantieparken waaronder die van

Ieder jaar vinden honderdduizenden toeristen moeiteloos hun weg naar deze geldige badplaats. Het strand van Julianadorp aan Zee wordt ieder jaar verkozen tot het schoonste van het land. Daarnaast is het strand ook lang en breed. Op het strand staan bovendien de beroemde strandhuisjes van Julianadorp aan Zee. Julianadorp aan Zee is de badplaats met het meest aantal zonuren per jaar van Nederland.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.