Skip to main content

Op de Veluwe bevinden zich verschillende mooie vakantieparken. Vakantieparken met prachtige accommodaties en uitgebreide faciliteiten. De Veluwe is een fantastisch gebied om vakantie te vieren. De natuur is mooi en de mogelijkheden zijn groot. Zo kun je er wandelen, fietsen, mountainbiken, vogelspotten en paardrijden. Op de Veluwe bevinden zich ook verschillende schilderachtige dorpjes.

Hieronder staan de 10 beste vakantieparken op de Veluwe opgesomd!

1. Vakantiepark in noorden van Veluwe

In het noorden van de Veluwe bevindt zich Vakantiepark Landgoed ’t Loo. Dit Landal-park ligt in de bossen: zuivere lucht en zingende vogeltjes zijn dus gegarandeerd. Midden op Landgoed ’t Loo ligt een grote recreatieplas. In de zomer kun je hier zonnen op het strand en zwemmen in het water.

Vakantiepark op de Veluwe

Vakantiepark Landgoed ’t Loo. Foto: landal.nl

Ja! Ze zijn weer terug in Nederland én op de Veluwe: wolven! Meer dan honderd jaar kon je deze intrigerende roofdieren alleen in de Nederlandse dierentuinen bekijken. Vandaag de dag kun je ze in het wild spotten. De kans hierop is overigens zeer klein: wolven zijn mensenschuw. Op dit moment leeft een twintigtal wolven op de Veluwe!

2. Vakantiepark midden op Veluwe

Midden op de Veluwe kun je een accommodatie huren op Bungalowpark Hoenderloo.  Op dit Roompot-park hoef je jezelf geen moment te vervelen: voor volwassenen en kinderen zijn er legio mogelijkheden. Leuker is natuurlijk om het park te verlaten om de natuur te ontdekken. Het aantal wandel- en fietsmogelijkheden op de Veluwe is ongekend groot.

Bungalowpark op de Veluwe

Bungalowpark Hoenderloo. Foto: roompot.nl

Als je er één ziet, schrik je jezelf een hoedje! Het vliegend hert. Nee, dat is geen edelhert met vleugels. We hebben het hier over de grootste keversoort van de Veluwe, van Nederland én van Europa! Het is een insect met een lengte van meer dan tien centimeter met gevaarlijk ogende kaken. Het vliegend hert is overigens extreem zeldzaam.

3. Overnachten op Veluwe op vakantiepark

Overnachten op de Veluwe is een indrukwekkende ervaring: de natuur is zo overweldigend. EuroParcs Vakantiepark Beekbergen is één van de beste parken van de Veluwe waar je maximaal van de omringende natuur kunt genieten. Op het park kun je verblijven in verschillende soorten vakantiehuisjes waaronder tiny houses. Tiny houses zijn de laatste jaren enorm populair geworden.

Vakantiepark Beekbergen op de Veluwe

Vakantiepark Beekbergen. Foto: europarcs.nl

Meer dan vijfhonderd! Dat is het aantal edelherten dat op de Veluwe rondtrekt. Het edelhert leeft al duizenden jaren in Nederland. Opgegraven versteende edelhertbotten bewijzen dat ze tijdens de laatste ijstijd al in ons land aanwezig waren. De kans dat je edelherten op de Veluwe ziet is groot. Tijdens de bronstijd is de kans dat je ze hoort nog veel groter

4. Bungalowpark in westen van Veluwe

In het westen van de Veluwe kun je een accommodatie huren op Bungalowpark De Haeghehorst. De Haeghehorst is niet alleen een vakantiepark het is ook een camping. Kinderen zullen het uitermate naar hun zin hebben op het vakantieoord. Zo heeft het park onlangs een splinternieuw waterspraypark geopend. De kids kunnen hier veilig met water spelen en verkoeling zoeken.

Vakantiepark De Haeghehorst

Lodge op Bungalowpark de Haeghehorst. Foto: ardoer.com

Vossen leven overal in Nederland. Nou: niet overal. Op de Waddeneilanden zul je ze niet tegenkomen. Reintje kan uitstekend zwemmen, maar de overtocht van het vasteland naar Texel of één van de andere eilanden is net iets te gortig gebleken. Ons land telt meer dan 150.000 vossen; een groot deel daarvan leeft op de Veluwe!

5. Familiepark aan rand Veluwe

Kamperen of een accommodatie huren; dat kan allemaal bij RCN de Jagerstee. Dit vakantieoord ligt aan de rand van de Veluwe bij het dorpje Epe. Op de Jagerstee kan iedereen zich prima vermaken, maar de Veluwse natuurgebieden en toeristische attracties in het gebied zijn verleidelijk. Zo is een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum een absolute must.

Vakantiepark op de Veluwe Jagerstee

RCN de Jagerstee. Foto: rcn.nl

Wie aan de Veluwe denkt, denkt aan wilde zwijnen! Zwijnen zijn vraatzuchtige beesten die zich voornamelijk te goed doen aan eikels en beukenootjes. Tijdens een goed jaar regent het miljoenen kilo’s van de genoemde vruchten en volgt een ongekende geboorte-explosie van biggen. Als de opbrengst van eikels en beukenootjes daarentegen tegenvalt, lijden de varkens honger!

6. Vakantiepark aan noordgrens Veluwe

Aan de noordgrens van de Veluwe bij het plaatsje Hattem kun je kamperen of een vakantieverblijf huren op Molecaten Park De Leemkule. Het park is erg sfeervol waar het prima vertoeven is. Vanuit De Leemkule wandel of fiets je zo de bossen van de Veluwe in. Dit deel van het grootste natuurgebied van Nederland wordt gedomineerd door naad- en loofbossen.

Bungalow op de veluwe waar honden welkom zijn

Bungalow op Molecaten Park De Leemkule. Foto: molecaten.nl

Je spot ze zelden in Nederland, maar ze zijn er wel degelijk: slangen! Voor de één zijn het angstaanjagende glibberbeesten, voor de ander intrigerende reptielen. De adder spreekt het meest tot de verbeelding. Gewapend met giftanden treedt hij zijn prooi tegemoet. Op de Veluwe moet de adder echter oppassen om niet zelf slachtoffer te worden. Zo staan ze keurig op de menukaart van wilde zwijnen!

7. Luxe vakantiepark op Veluwe

Luxe vakantiewoningen op de Veluwe zijn te huur op Landgoed de Scheleberg. De Scheleberg ligt bij het dorpje Lunteren in de Lunterse bossen. De grote villa’s op het park hebben een prachtig design en beschikken over veel luxe faciliteiten. Wie droomt er nou niet van een privé-sauna in je vakantiehuisje!

Vakantiepark Scheleberg

Landgoed de Scheleberg. Foto: topparken.nl

Sinds de wolf op de Veluwe weer de dienst uitmaakt, hebben moeflons het zwaar. Konden deze wilde schapen tot vijf jaar geleden iedere dag zorgeloos hun buikjes rondvreten, nu moeten ze constant op hun hoede zijn. De wolf kan zomaar opduiken en tegen zijn vlijmscherpe tanden hebben moeflons geen schijn van kans!

8. Houten vakantievilla op Veluwe

Niet alle vakantiehuisjes op de Veluwe bevinden zich op vakantieparken. Dat bewijst deze houten vakantievilla wel. Mensen die rust, ruimte, privacy en boslucht zoeken, hoeven niet verder te zoeken. De luxe villa kan bogen op louter lovende recensies: mensen die er overnacht hebben, zijn laaiend enthousiast. Ook de omgeving is van een indrukwekkende schoonheid.

Lees ook: 5x natuurhuisje huren op de Veluwe!

Natuurhuisje op de Veluwe

Houten villa op de Veluwe. Foto: natuurhuisje.nl

Iedereen heeft weleens een ree op de Veluwe gezien. Tijdens de schemering treden behoedzaam uit de bossen om op graslanden en heidevelden aan een feestmaal te beginnen. Reeën hebben een hoge aaibaarheidsfactor: ze wekken bij mensen affectie en genegenheid op. De kans dat je een ree kunt aaien is echter nul: ze zijn als de dood voor ons!

9. Knusse cottage op Veluwe

Diep verscholen in de uitgestrekte bossen van Vierhout op de Veluwe kun je deze knusse cottage huren. Het houten vakantieverblijf is onlangs grondig gerenoveerd en ziet er dus pico bello uit. De cottage ligt op een landgoed. Een landgoed dat subtiel overloopt in bossen. Bossen waar je lekker kunt wandelen en fietsen.

Lees ook: 10x cottage huren in Nederland!

Cottage op de Veluwe

Knusse cottage op de Veluwe. Foto: vipio.com

Met is een spanwijdte van meer dan acht centimeter is de koninginnenpage de grootste vlindersoort van de Veluwe én van Nederland. Niet van de wereld. Als je in de bossen van Papoea-Nieuw-Guinea aan de wandel bent, kan er een Alexander’s vogelvlinder overfladderen. Dit insect beschikt over vleugels met een grootte van dertig centimeter!

10. Familiepark midden op Veluwe

Landal Vakantiepark Heideheuvel is een uitzonderlijk kind- en diervriendelijk park op de Veluwe. Voor de kids vliegen de dagen om op dit familiepark. Zo kunnen zij zich eindeloos vermaken in het overdekte zwembad. Honden zijn ook van harte welkom op Heideheuvel. Zij zullen het uitstekend naar hun zin hebben in de bosrijke Veluwe.

Vakantiepark op de Veluwe Heideheuvel

Landal Vakantiepark Heideheuvel. Foto: landal.nl

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de rugstreeppad een streep over zijn rug; een gele streep. Als je op de Veluwe langs poelen, plassen en vennen struint, is dit een belangrijke eigenschap om hem te herkennen. De rugstreeppad is overigens de nachtmerrie van menig projectontwikkelaar. Als hij onverhoopt opduikt op een bouwput, moet het bouwproject per direct worden gestopt!

Vakantieparken in Nederland

Deze blogs over vakantieparken in Nederland vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.