Voor mensen met een beperking valt het doorgaans niet mee om een geschikt vakantiehuisje op een vakantiepark in Nederland te vinden. Zo is het voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn van groot belang dat er geen drempels in het vakantiehuisje aanwezig zijn. Daarnaast kan het voor sommige mindervaliden belangrijk zijn dat de wastafel, douche, toilet, et cetera zijn aangepast. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 beste vakantieparken voor mindervaliden van Nederland!

5. Vakantiehuis voor mindervaliden op Noordzee Résidence Cadzand-Bad

Op het Roompot Noordzee Résidence Cadzand-Bad bevinden zich verschillende type vakantiehuisjes voor mindervaliden waaronder Bungalow CAL8M. Bungalow CAL8M is in velerlei opzichten aangepast. Zo zijn de deuren verbreed en is de vakantiewoning niet in het bezit van drempels; drempelvrij dus. Op de begane grond bevindt zich een met beugels uitgeruste toilet, een inloopdouche en een wastafel. De wastafel heeft bovendien een verstelbare spiegel.

Bungalow voor mindervaliden

Bungalow CAL8M

Het Roompotpark Noordzee Résidence Cadzand-Bad licht dicht bij de badplaats Knokke en de historische stad Brugge. Het park kent een uitgebreid animatieprogramma voor jong en oud. Er is voor ieder wat wils en er zijn voldoende activiteiten die ook geschikt zijn voor mindervaliden.

4. Bungalow voor mindervaliden op Roompot Weerterbergen

Het Roompot vakantiepark Weerterbergen is in het bezit van Bungalow WFM Comfort. Bungalow WFM Comfort kent veel aanpassingen voor mensen met een handicap. Zo bezit dit vakantiehuisje geen drempels, zijn de deuren verbreed en zijn er geen trapjes in het vakantieverblijf aanwezig. Bovendien heeft de douche een douchestoel met handige steun. Daarnaast is de wastafel verlaagd en is de toilet verhoogd.

Bungalow WFM voor mindervaliden

Bungalow WFM Comfort

Het vakantiepark Weerterbergen is gesitueerd in het Limburgse Weert en is in het bezit van heel veel aantrekkelijke faciliteiten zoals bowlingbanen, een buitenzwembad, fietsverhuur, speeltuinen en vismogelijkheden. Ook voor mindervaliden zijn er genoeg mogelijkheden. In het gehele park vind je gratis Wifi. Weert is een prachtig Limburgs dorpje waar het fijn vertoeven is.

3. Vakantiehuisjes voor mindervaliden op Roompot De Soeten Heart

Op het Roompotpark De Soeten Heart bevinden zich verschillende type vakantiehuisjes waaronder Bungalow SGM Comfort. Bungalow SGM Comfort kent veel aanpassingen waardoor het uitermate geschikt is voor mensen die mindervalide  zijn. Zo is de vakantiewoning vrij van drempels en is het toilet aangepast. Verder heeft de woning een gemeubileerd terras en bevindt zich in de badkamer een inloopdouche.

Bungalow SGM voor mindervaliden

Bungalow SGM Comfort

Het vakantiepark De Soeten Heart is gesitueerd in het Zeeuwse Renesse en is gezegend met oneindig veel fraaie faciliteiten zoals fietsverhuur, gratis sport & animatie, Kids Club, Koos Konijn, recreatieprogramma, speeltuinen, bars, snackbars, oplaadpunten voor electrische auto’s en een minimarkt.

2. Chalet voor mindervaliden op Roompot Bospark Lunsbergen

Op het Roompot Bospark Lunsbergen bevindt zich onder andere Chalet LU4M; een aangepaste vakantiewoning voor mindervaliden. Zo heeft Chalet LU4M geen drempels en is daarmee uitermate geschikt voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Daarnaast is de badkamer, douche en toilet aangepast voor mensen met een beperking.

Chalet LU4M

Chalet LU4M

Het Bospark Lunsbergen is gesitueerd in het Drentse Borger. Het vakantiepark is rustig en daarom erg geschikt voor mensen die op vakantie gaan om op te laden. Drenthe is een waanzinnig fraaie provincie met pittoreske dorpjes, mooie heidevelden en eeuwenoude bossen. Een prachtige omgeving dus waar het heerlijk vakantievieren en recreëren is.

1. Bungalow voor mindervaliden op Roompot Landgoed ’t Wildryck

Op het Roompotpark Landgoed ’t Wildryck bevindt Bungalow Mindervalide Woning 6. Bungalow Mindervalide Woning 6 is uitermate geschikt voor mindervaliden. Zo is de benedenverdieping prima aangepast voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn; hier ontbreken namelijk drempels. Op de slaapkamer bevindt zich een elektrisch verstelbaar hoog-laag bed. Dit bed is bovendien in het bezit van bedhekken en een electrische bel naar de slaapkamers boven.

Bungalow voor mindervaliden

Bungalow Mindervalide Woning 6

Het Landgoed ’t Wildryck is gesitueerd in het Drentse Dieverbrug. Dieverbrug ligt in het hart van Drenthe; een prima uitvalsbasis om deze geweldige provincie te gaan ontdekken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.