Skip to main content

Vakantieparken voor mindervaliden in Nederland bevinden zich in alle provincies van het land. Op deze vakantieparken staan vakantiehuisjes met veel aanpassingen voor mensen met een beperking (gehandicapten). Dan moet je denken aan aangepaste woonkamers, slaapkamers, badkamers, keukens, wastafels, douches, toiletten, et cetera. Uiteraard bezitten deze vakantie-accommodaties ook geen drempels waardoor ze geschikt zijn voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Hieronder vind je het lijstje van de top 10 beste vakantieparken voor mindervaliden van Nederland!

Lees ook onze blog over rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes in Limburg.

1. Vakantiepark voor mindervaliden in Cadzand-Bad

Op het Roompot Noordzee Résidence Cadzand-Bad bevinden zich verschillende type vakantiehuisjes voor mindervaliden waaronder Bungalow CAL8M. Bungalow CAL8M is in velerlei opzichten aangepast. Zo zijn de deuren verbreed en is de vakantiewoning niet in het bezit van drempels; drempelvrij dus. Op de begane grond bevindt zich een met beugels uitgeruste toilet, een inloopdouche en een wastafel. De wastafel heeft bovendien een verstelbare spiegel.

Bungalow voor mindervaliden

Bungalow CAL8M

Leuk feitje! Stephen Hawking was de meest beroemde rolstoelgebruiker ter wereld. Als gevolg van de verwoestende uitwerkingen van de spierziekte ALS kwam het Britse genie al op jonge leeftijd in een rolstoel terecht. Na het overlijden van Hawking werd zijn gemotoriseerde rolstoel geveild. Toen de veilmeester de finale klap gaf, stond het lieve sommetje van 340.000 euro op de borden. Dit godsvermogen vloeide keurig in de kas van de Stephen Hawking Foundation; een nobele stichting ter bevordering van de natuurwetenschappen!

2. Geschikt vakantiepark in Midden-Limburg voor mensen met een beperking!

Het Roompot vakantiepark Weerterbergen is in het bezit van Bungalow WFM Comfort. Bungalow WFM Comfort kent veel aanpassingen voor mensen met een handicap. Zo bezit dit vakantiehuisje geen drempels, zijn de deuren verbreed en zijn er geen trapjes in het vakantieverblijf aanwezig. Bovendien heeft de douche een douchestoel met handige steun. Daarnaast is de wastafel verlaagd en is de toilet verhoogd.

Het vakantiepark Weerterbergen is gesitueerd in het Limburgse Weert en is in het bezit van heel veel aantrekkelijke faciliteiten zoals bowlingbanen, een buitenzwembad, fietsverhuur, speeltuinen en vismogelijkheden. Ook voor mindervaliden zijn er genoeg mogelijkheden. In het gehele park vind je gratis Wifi. Weert is een prachtig Limburgs dorpje waar het fijn vertoeven is.

Bungalow WFM voor mindervaliden

Bungalow WFM Comfort

Interessant weetje! Het is een groot misverstand om te denken dat het aantal Nederlanders met een beperking tot een kleine groep behoort. Ongeveer tien procent van onze bevolking moet iedere dag zien te dealen met een matige tot ernstige beperking. Daarnaast zijn nog eens miljoenen landgenoten in mindere mate beperkt!

3. Vakantiepark voor mindervaliden in Renesse!

Op het Roompotpark De Soeten Heart bevinden zich verschillende type vakantiehuisjes waaronder Bungalow SGM Comfort. Bungalow SGM Comfort kent veel aanpassingen waardoor het uitermate geschikt is voor mensen die mindervalide  zijn. Zo is de vakantiewoning vrij van drempels en is het toilet aangepast. Verder heeft de woning een gemeubileerd terras en bevindt zich in de badkamer een inloopdouche.

Het vakantiepark De Soeten Heart is gesitueerd in het Zeeuwse Renesse en is gezegend met oneindig veel fraaie faciliteiten zoals fietsverhuur, gratis sport & animatie, Kids Club, Koos Konijn, recreatieprogramma, speeltuinen, bars, snackbars, oplaadpunten voor electrische auto’s en een minimarkt.

Bungalow SGM voor mindervaliden

Bungalow SGM Comfort

Leuk feitje! Het is niet eenvoudig en goedkoop om van een jonge hond een blindengeleidehond te maken. De viervoeter wordt onderworpen aan een zeven maanden durende opleiding waaraan een prijskaartje hangt van dertigduizend euro. Labradors, golden retrievers en Duitse herders zijn het meest geschikt om succesvol door de training te komen. Deze hondenrassen zijn intelligent, hebben het ideale formaat en zijn hoog gemotiveerd om voor hun baasjes taken uit te voeren!

4. Vakantiepark in Drenthe voor mensen met een beperking!

Op het Roompot Bospark Lunsbergen bevindt zich onder andere Chalet LU4M; een aangepaste vakantiewoning voor mindervaliden. Zo heeft Chalet LU4M geen drempels en is daarmee uitermate geschikt voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Daarnaast is de badkamer, douche en toilet aangepast voor mensen met een beperking.

Het Bospark Lunsbergen is gesitueerd in het Drentse Borger. Het vakantiepark is rustig en daarom erg geschikt voor mensen die op vakantie gaan om op te laden. Drenthe is een waanzinnig fraaie provincie met pittoreske dorpjes, mooie heidevelden en eeuwenoude bossen. Een prachtige omgeving dus waar het heerlijk vakantievieren en recreëren is.

Chalet LU4M

Chalet LU4M

Interessant weetje! De meest succesvolle Olympische sporter allertijden is Michael Phelps. Deze Amerikaanse topzwemmer zwom gedurende vier Olympische Spelen maar liefst 28 medailles, waaronder 23 gouden, bij elkaar. Trischa Zorn moet echter schaterlachen om dit aantal. Op de schoorsteenschouw van deze paralympiër liggen namelijk 55 medailles, waaronder 41 gouden, te schitteren. De blinde Amerikaanse superatlete was decennialang heer en meester op alle paralympische zwemonderdelen en werd derhalve doorlopend gedecoreerd met brons, zilver en goud!

5. Vakantiepark voor mindervaliden in Dieverbrug!

Op het Roompotpark Landgoed ’t Wildryck bevindt Bungalow Mindervalide Woning 6. Bungalow Mindervalide Woning 6 is uitermate geschikt voor mindervaliden. Zo is de benedenverdieping prima aangepast voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn; hier ontbreken namelijk drempels. Op de slaapkamer bevindt zich een elektrisch verstelbaar hoog-laag bed. Dit bed is bovendien in het bezit van bedhekken en een electrische bel naar de slaapkamers boven.

Het Landgoed ’t Wildryck is gesitueerd in het Drentse Dieverbrug. Dieverbrug ligt in het hart van Drenthe; een prima uitvalsbasis om deze geweldige provincie te gaan ontdekken.

Bungalow voor mindervaliden

Bungalow Mindervalide Woning 6

Leuk feitje! Dat hoogbejaarden nog bloedfanatieke sportievelingen kunnen zijn, bewijzen de talloze rollatorwedstrijden die jaarlijks in ons land worden georganiseerd. Alsof hun leven ervanaf hangt wedijveren 80-plussers hier met elkaar om als eerste het loopkarretje over de finishlijn te drukken. Hard gaat het allemaal niet; met een topsnelheid van een schamele 1 kilometer per uur proberen ze elkaar de loef af te steken. Als Usain Bolt zou meeracen, is hij 45 keer eerder aan de eindstreep dan zijn seniore concurrenten. Met een topsnelheid 45 kilometer per uur is deze Jamaicaanse topsprinter de snelste mens van de planeet!

6. Vakantiepark in Brabant voor mensen met een beperking!

In het Brabantse Diesen-Baarschoot bevindt zich Vakantiepark Duc de Brabant. Op dit park bevinden zich verschillende accommodaties die geschikt zijn voor mensen met een beperking.

Vakantiepark Landal rolstoelvriendelijk

Toegankelijke accommodatie op Vakantiepark Duc de Brabant

Interessant weetje! Nederland heeft een tijdje een minister van Gehandicaptenzaken gehad. De aan brozebottenziekte lijdende Rick Brink vervulde twee jaar dit ambt waarbij hij de belangen verdedigde van landgenoten met een beperking. Omdat het een officieuze titel betrof, beschikte Brink niet over een legertje ambtenaren en mocht hij ook niet aanschuiven bij het wekelijkse overleg van de ministerraad. Het belangrijkste wapenfeit van de geboren Harderwijker is dat hij voor ruim honderdduizend kinderen met een beperking de toegankelijkheid van speeltuinen heeft vergroot!

7. Vakantiepark voor mindervaliden in Putten!

In het Gelderse Putten bevindt zich Vakantiepark Heihaas. Op dit park bevinden zich verschillende accommodaties die geschikt zijn voor mindervaliden.

Vakantiehuis mindervaliden Landal

Toegankelijke woning op Vakantiepark Heihaas

Leuk feitje! Sommige mensen worden gedreven door adrenaline. Gaan in hun vrije tijd niet braaf aan de waterkant zitten om visjes uit hun leefomgeving te lepelen. Hebben geen zin om ‘bingo’ te roepen tijdens een bejaardensoos als de getalletjes goed vallen. Nee; adrenaline-junkies willen actie! Bungeejumpen van hoge bruggen, zwemmen met witte haaien en met valschermen uit vliegtuigen springen; dát soort werk. Het meest ultieme wat thrill-seekers kunnen bedenken, is om op het dak van de wereld te staan; om de 8.848 meter hoge Mount Everest te bedwingen. Ruim 4.500 mensen bereikten reeds deze top waaronder ook veel waaghalzen met een beperking. Zo klauterde de Chinees Xia Boyu met twee beenprothesen naar het uiterste puntje van deze ultieme bergreus. Ook de blinde Amerikaan Erik Weihenmayer bereikte succesvol de Everest-top!

8. Vakantiepark in Zuid-Limburg voor mindervaliden

In het Zuid-Limburgse Vaals bevindt zich Vakantiepark Hoog Vaals. Op dit park bevinden zich verschillende accommodaties die geschikt zijn voor mensen met een beperking.

Rolstoeltoegankelijk park Hoog Vaals

Rolstoelvirendelijk vakantiehuis op vakantiepark Hoog Vaals.

Interessant weetje! Dat niet iedereen even zuinig is op zijn gehoorzintuig blijkt wel uit het feit dat er een gehoorschade-epidemie rondwaart onder de jeugd. Kids struinen festival na festival af waar letterlijk de decibels hen om de oren vliegen. In plaats van zich te wapenen met beschermende oordopjes om de harde geluiden af te toppen, gebruiken ze liever audio-oordopjes om nog wat extra decibels op te wekken. Als je het gehoorzintuig langdurig bombardeert met harde geluiden, komt er een moment dat hij min of meer de geest geeft of naar de gek-makende piepstand overschakelt. De verwachting is dat steeds meer jongeren in de toekomst een gehoortoestel in hun oren moeten proppen om überhaupt nog van muziek te kunnen genieten!

9. Vakantiepark voor mindervaliden in Eerbeek!

In het Gelderse Eerbeek bevindt zich Vakantiepark Coldenhove. Op dit park bevinden zich verschillende accommodaties voor mindervaliden.

Rolstoeltoegankelijke woning Vakantiepark Coldenhove

Vakantiehuis voor mindervaliden op Vakantiepark Coldenhove

Leuk feitje! De Nederlandse autovloot is inmiddels aangezwollen tot meer dan 8,7 miljoen exemplaren. Het leeuwendeel van deze auto’s rijdt nog rond in de originele staat. Aan sommige heilige koeien is echter ijverig geknutseld om ze geschikt te maken voor automobilisten met een beperking. Eén van de vaardigheden van de auto-ombouwers is om het ‘gasgeven en remmen met de pedalen’ naar het stuur te verplaatsen!

10. Vakantiepark in Noord-Holland voor mindervaliden

In het Noord-Hollandse Julianadorp aan Zee bevindt zich Vakantiepark Beach Resort Ooghduyne. Op dit park bevinden zich verschillende accommodaties die geschikt zijn voor mensen met een beperking.

Interessant weetje! Dat ruim 2.600 jaar geleden de Grieken en Chinezen al rolstoelen gebruikten, bewijzen de gevonden kunstvoorwerpen uit die tijd met daarop op-rolstoel-gelijkende-inscripties. De moderne rolstoel zag het levenslicht in 1933. In dat  jaar bouwden de Amerikaanse ingenieurs Herbert Everest en Harry Jennings de eerste rolstoel. Later richtten zij het bedrijf Everest & Jennings op en was de massaproductie van rolstoelen een feit!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.