Skip to main content

Nederland telt twaalf provincies waaronder Zuid-Holland. Zuid-Holland is heel dichtbevolkt, maar biedt nog voldoende ruimte om er een geweldige vakantietijd te hebben. Verspreid door Zuid-Holland bevinden zich prachtige vakantieparken waar het heerlijk vertoeven is.

De hoofdstad van Zuid-Holland is Den Haag. Het is zeer de moeite waard om een bezoekje aan de Hofstad te brengen. De stad is gezegend met gezellige winkeltjes, restaurants en cafés. Uiteraard is het ook aan te raden om een bezoekje te brengen aan het Binnenhof; het middelpunt van de Nederlandse politiek.

De gemeente Den Haag heeft de beschikking over twee prachtige kustplaatsen: Scheveningen en Kijkduin. Het zijn twee badplaatsen die een totaal verschillende sfeer uitstralen. Scheveningen is druk en trekt mensen aan van verschillende pluimage. Kijkduin daarentegen is veel rustiger en een interessante bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers! Op het strand van Kijkduin bevinden zich fantastische strandhuisjes!

Rotterdam

Zuid-Holland is ook de provincie waar zich Rotterdam bevindt. De Havenstad is het bezoeken ook meer dan waard. Alleen al de skyline is een traktatie voor het oog; zeker ten tijde van de avond/nacht als alle bruggen op een fraaie manier worden verlicht geeft dat een surrealistische sfeer. Rotterdam is ook een cultureel aantrekkelijke stad met tal van musea, poppodia en theaterzalen.

Rotterdam kent bovendien verschillende stadsparken die omzoomd worden door architectonisch fraaie gebouwen. Overnachten in Rotterdam is mogelijk in één van diens prachtige hotels! Als je van fraaie natuurgebieden houdt, ben je ook in Zuid-Holland aan het juiste adres. Wat te denken van de Zuidhollandse Biesbosch en het eiland Goeree-Overflakkee!

Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee is een fantastische vakantiebestemming met verschillende aantrekkelijke vakantieparken. Vooral het badplaatsje Ouddorp is enorm populair bij toeristen uit binnen- en buitenland. Regelmatig wordt Ouddorp verkozen tot ‘De beste badplaats van Nederland’. Het is niet alleen een fijne locatie voor een stranddag, je kunt er in de omgeving ook heerlijk wandelen en fietsen.

Cultuurliefhebbers komen in Ouddorp ook prima aan hun trekken; er zijn verschillende mooie gebouwen te bezoeken: Het Blaeuwe Huus, Raadhuis, Molens, De Schans, Ceres, Vuurtoren Westhoofd en de Gereformeerde Kerk zijn daar voorbeelden van. Goeree-Overflakkee wordt aan alle kanten omsloten door water: het Grevelingenmeer, Krammer, Volkerak-randmeer, Haringvliet en de Noordzee!

Vakantiehuisje boeken in Zuid-Holland

In Zuid-Holland bevinden zich vele prachtige vakantieparken waar het heerlijk vertoeven is. Je boekt de mooiste vakantiehuisjes bij:

Dit vind je misschien ook interessant: Beste vakantieparken van Nederland: onze top 25!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.