Skip to main content

Brugge is één van de mooiste steden van Europa. Het is niet voor niets dat de historische binnenstad van Brugge sinds 2000 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Veel gebouwen in Brugge dateren uit de middeleeuwen en zijn nog volledig intact. Deze bouwsels geven de stad zijn unieke sfeer. Brugge wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht. Toeristen die deze Belgische stad voor één dagje bezoeken of er een paar dagen overnachten. In deze blog beschrijf ik de beste plekken waar je kunt slapen in Brugge én de 5 mooiste bezienswaardigheden van de stad: 5 must see’s!

Overnachten in Brugge

De meeste mensen die in Brugge overnachten, doen dat in een hotel. Brugge telt ongeveer 100 hotels. Deze hotels zijn in twee groepen te verdelen: hotels die zich in de historische binnenstad bevinden en hotels die daar buiten liggen. Uiteraard is het aantrekkelijk om te overnachten in een hotel in de oude binnenstad van Brugge. Hou je meer van overnachten in de natuur? Dan is het ook mogelijk om in de buurt van Brugge een natuurhuisje te huren.

  • Hotel ter Brughe ligt midden in het historische centrum van Brugge. Op steenworp afstand van het 4-sterren hotel bevinden zich de beroemde Grote Markt en het indrukwekkende Belfort van Brugge.
  • Grand Hotel Casselbergh Brugge bevindt zich midden van het schilderachtige centrum van Brugge. Vlak in de buurt van het 4-sterren hotel liggen het Concertgebouw en de Begijnhof.
  • Hotel Bourgoensch Hof ligt midden van het oude centrum van Brugge. In de nabijheid van het 3-sterren hotel kun je een bezoekje brengen aan de Basiliek van het Heilig Bloed en aan de Brugse Vrije.
Overnachten in Brugge

Hotel ter Brughe

5 must see’s

Het aantal bezienswaardigheden in Brugge is groot. Als je door Brugge loopt, lijkt het net alsof je door een schilderij wandelt. De stad is zó mooi! Als je Brugge weer verlaat, moet je de volgende vijf iconen van de stad zeker gezien hebben: de Rozenhoedkraai, Brugse reien, Onze-Lieve-Vrouwekerk, Brugse godshuizen en het Gruuthusemuseum.

1. Rozenhoedkaai

De Rozenhoedkaai is een straat in het centrum van Brugge en het meest gefotografeerde punt van de stad. En dat is niet voor niets. Het is een straat met een hoog Anton Pieck-gehalte. De straat heeft zijn naam te danken aan het feit dat er in de 18de eeuw veel rozenkransen werden verkocht op deze locatie.

bezienswaardigheden Brugge Rozenhoedkaai

Rozenhoedkaai

2. Brugse reien

De talloze kanaaltje die door het centrum van Brugge lopen, worden Brugse reien genoemd. Aan deze kanaaltjes heeft Brugge dan ook zijn bijnaam te danken: het Venetië van het Noorden. Het is aanbevelenswaardig om met een rondvaartboot de Brugse reien te gaan verkennen.

3. Onze-Lieve-Vrouwekerk

De Onze-Lieve-Vrouwekerk te Brugge is 116 meter hoog en volledig gebouwd met baksteen. In de hele wereld is er maar één ander bakstenen gebouw dat hoger is: de 131 meter hoge Sint-Martinuskerk in het Duitse Beieren. In 1230 startte de bouw van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Een bezoek aan dit geloofsgebouw maakt een diepe indruk.

Onze lieve vrouwekerk

Onze-Lieve-Vrouwekerk

4. Brugse godshuizen

Verspeid door Brugge bevinden zich vijfenveertig Brugse godshuizen. Brugse godshuizen zijn kleine huisjes die vanaf de 14de eeuw ontstonden. Ze waren bedoeld voor weduwen en oude mensen. De Brugse godshuizen vallen direct op door hun karakteristieke architectuur. Voor cultuurliefhebbers is het zeer de moeite waard om een tour te maken langs deze prachtige huisjes.

5. Gruuthusemuseum

In het Gruuthusemuseum komen liefhebbers van toegepaste kunst (kunstnijverheid) helemaal aan hun trekken. Zo bezit het museum een unieke collectie houten sculpturen. Het Gruuthusemuseum is gehuisvest in een 15de eeuws stadspaleis en bevindt zich midden in het oude centrum van Brugge.

Dit vind je misschien ook interessant: De leukste bezienswaardigheden van Antwerpen en de Ardennen!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.