Skip to main content

Het is zeer de moeite waard om Deventer te bezoeken. Als je door Deventer slentert, word je teruggeworpen in de tijd. De schilderachtige steegjes en pleintjes zijn van een grote schoonheid. Het is ook leuk om in Deventer te overnachten. Dat kan op bijzondere plekken in bijzondere gebouwen. Deze accommodaties liggen vrijwel allemaal in de historische binnenstad.

We zetten 10 van onze favoriete bijzondere overnachtingen in Deventer voor je op een rij.

1. Bijzonder overnachten in Deventer

Ben je op zoek naar een hele bijzondere accommodatie in Deventer? Dan is deze middeleeuwse kerk in hartje Deventer precies wat je zoekt! In deze kelder komen twee werelden samen: oudheid en moderniteit. De monumentale zuilen en gewelven worden verlicht door moderne lampen. Ook het vele glaswerk zorgt voor een unieke sfeer!

Bijzonder overnachten in Deventer in middeleeuwse kelder

Middeleeuwse kelder in Deventer. Foto: vipio.com

Deventer is een stad en gemeente in Overijssel, gelegen in het oosten van Nederland. De geschiedenis van Deventer gaat terug tot de vroege middeleeuwen, waardoor het één van de oudste steden van ons land is. Het kreeg in 956 stadsrechten en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de handel en cultuur van de regio.

2. Bijzonder boutique hotel in Deventer

Het Pillows Luxury Boutique Hotel aan de IJssel is gelegen aan de oevers van de IJssel in Deventer, waardoor gasten kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de rivier. Het hotel biedt een scala aan luxe kamers en suites die zijn ontworpen met aandacht voor comfort en stijl. Elke kamer is smaakvol ingericht en voorzien van moderne voorzieningen.

Bijzonder hotel in Deventer

Pillows Luxury Boutique Hotel aan de IJssel. Foto: booking.com

Deventer ligt aan de IJssel, wat zorgt voor een prachtige ligging en mooie uitzichten. De combinatie van historische gebouwen en schilderachtige straatjes draagt bij aan de unieke sfeer van de stad. Deventer trekt jaarlijks veel toeristen die de stad bezoeken om te genieten van de historische bezienswaardigheden, de gezellige sfeer en de vele culturele evenementen die er plaatsvinden.

3. Bijzondere B&B in Deventer

Aan de rand van Deventer kun je overnachten in deze bijzondere B&B. De B&B bevindt zich in een statige villa uit de jaren twintig van de vorige eeuw. De directe omgeving van de B&B is adembenemend. Zo is het geweldig om een kijkje te nemen bij de IJssel. Deze rivier meandert sierlijk door het landschap van Overijssel.

Bijzondere B&B in Deventer

Deventer Heritage en Boutique B&B museumhuis Huize “De Worp”. Foto: booking.com

De jaarlijkse boekenmarkt van Deventer, die plaatsvindt op de eerste zondag van augustus, is één van de hoogtepunten van de stad. Tienduizenden boekenliefhebbers uit zowel Nederland als andere landen bezoeken de markt om te snuffelen tussen de enorme collectie boeken die op kraampjes langs de historische straten van Deventer worden uitgestald.

4. Deventer: overnachten in bijzondere appartementen

Op steenworp afstand van het gezelligste plein van Deventer, De Brink, kun je overnachten in deze bijzondere appartementen voor 5-6 personen. Ideaal als kleinschalige groepsaccommodatie! De Brink is een levendig plein en fungeert als een ontmoetingsplaats voor zowel inwoners als bezoekers van Deventer. Het plein wordt regelmatig gebruikt voor evenementen, markten en festivals, waardoor het een bruisende sfeer heeft. Op de marktdagen worden er diverse producten verkocht.

Appartement de Brink in Deventer

Appartement in Deventer. Foto: vipio.com

Deventer heeft een lange traditie als centrum voor handel en ambacht. In de middeleeuwen was Deventer een bloeiende Hanzestad en een belangrijk lid van het Hanzeverbond. Het Hanzeverbond was een samenwerkingsverband van handelssteden in Noord-Europa, dat tot doel had de handel en economische ontwikkeling te bevorderen. Als Hanzestad speelde Deventer een cruciale rol in het handelsnetwerk van de Hanze.

5. Slapen in historisch pand in Deventer

Hotel de Vischpoorte is een bijzonder hotel gelegen aan de IJssel in Deventer. Het hotel is gevestigd in een historisch pand dat dateert uit de 15de eeuw en ademt daardoor een authentieke sfeer uit. Hotel de Vischpoorte heeft ook een gezellig restaurant waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten. Het restaurant serveert zowel lokale specialiteiten als internationale gerechten.

Bijzonder overnachten in hotel de Vischpoorte

Appartement in Hotel de Vischpoorte. Foto: booking.com

De Lebuïnuskerk is één van de bekendste en meest imposante gebouwen in Deventer. Deze gotische kerk werd oorspronkelijk gebouwd in de 15de eeuw en is vernoemd naar de missionaris Lebuïnus, die in de 8ste eeuw actief was in de regio. De Lebuïnuskerk heeft een indrukwekkende architectuur met hoge gewelven, gotische bogen en prachtige glas-in-loodramen

6. Bijzondere appartementen in Deventer

Vlak in de buurt van het historische centrum van Deventer bevindt zich Citystays Deventer. Citystays Deventer verhuurt appartementen waarin je heerlijk kunt verblijven. Het is leuk om het historische centrum van Deventer te gaan bezoeken. Deventer is de mooiste Hanzestad van Nederland met een vrijwel intacte binnenstad. Neem plaats op één van de terrassen en geniet van een drankje!

Bijzonder overnachten in Deventer in Citystays

Citystays Deventer. Foto: booking.com

Deventer heeft een rijke culturele scene met diverse musea die de geschiedenis en het culturele erfgoed van de stad en de regio belichten. Eén van de opvallende musea in Deventer is het Speelgoedmuseum. Dit museum is gewijd aan speelgoed en presenteert een uitgebreide collectie speelgoedstukken uit verschillende periodes. Bezoekers kunnen hier nostalgische en historische speelgoeditems bewonderen.

7. Huiselijk appartement in Deventer

In Deventer kun je slapen in dit 6-persoons appartement. Door de huiselijke inrichting voelt iedereen zich vrijwel direct thuis in deze accommodatie. Het appartement beschikt bovendien over Auping bedden; gegarandeerd heerlijk slapen dus! En het appartement ligt supercentraal: binnen een minuut vergaap jezelf aan eeuwenoude panden of bezoek je een interessant museum. Restaurants en terrasjes vind je ook om de hoek.

Huiselijk appartement in Deventer

Straatje met huiselijk 6-persoons appartement. Foto: vipio.com

Deventer heeft een bruisend festival- en evenementenprogramma, en het Dickens Festijn is één van de bekendste en meest geliefde evenementen in de stad. Het festival vindt jaarlijks plaats in december en dompelt de historische binnenstad onder in de sfeer van het 19de-eeuwse Engeland, geïnspireerd op de verhalen van de beroemde Britse schrijver Charles Dickens.

8. Bijzonder hotel in Deventer

Aan de rand van het historische centrum van Deventer kun je overnachten in dit bijzondere hotel. Dit bijzondere hotel is een prima startpunt om Deventer en omgeving te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld langs de IJssel gaan wandelen of fietsen. Ook voor sportvissers is de IJssel een aantrekkelijke rivier.

Lees ook: 10x bijzondere hotels in Nederland!

Bijzonder overnachten in Huis van Deventer

Hotel in het Huis van Deventer. Foto: booking.com

Deventer heeft een bloeiende industrie, met name op het gebied van voedingsmiddelen. De stad is de thuisbasis van enkele bekende bedrijven die een belangrijke rol spelen in de Nederlandse voedselindustrie. Eén van de bekendste bedrijven is Bussink, de koekjesfabrikant die de beroemde Deventer koek produceert. De Deventer koek is een traditionele honingkoek die al sinds de 17de eeuw wordt gemaakt volgens een geheim recept.

9. Historisch boutique hotel in Deventer

Het FINCH Boutique Hotel in Deventer is een populair en luxe 4-sterren hotel met historische details, zoals grote ramen en originele balken. Dit hotel beschikt over een funky bar met een heerlijke lobby met gezellige hoekjes; een fijne plek om af te spreken of om bij te tanken! En vanuit het hotel stap je zo het centrum van de Hanzestad binnen. Een stad met bijzondere winkeltjes, gezellige terrasjes en uitstekende restaurants.

Hotel FINCH in Deventer

Bar in het FINCH Boutique Hotel in Deventer. Foto: booking.com

De Athenaeumbibliotheek in Deventer is één van de oudste wetenschappelijke bibliotheken van Nederland. Het werd opgericht in 1560 en is daarmee zogezegd één van de oudste nog bestaande bibliotheken in het land. De bibliotheek is gevestigd in het gebouw van het oude Athenaeum Illustre, een voormalige school voor hoger onderwijs die in 1630 werd opgericht.

10. Bijzondere B&B in Deventer

Voor een echte bijzondere accommodatie in Deventer kom je uit bij deze pipowagen. Slapen in een pipowagen is uniek en wordt met name hoog gewaardeerd door kinderen. De pipowagen is een B&B: ’s ochtend wacht dus een uitstekend ontbijt! Na het ontbijt zijn er tal van activiteiten te ontplooien in Deventer én omgeving!

Lees ook: 10x pipowagen huren in Nederland!

Pipowagen om te overnachten in Deventer

Pipowagen B&B in Deventer. Foto: booking.com

De Waag is een historisch gebouw in Deventer. Het is één van de oudste gebouwen in Deventer en heeft een rijke geschiedenis. De Waag werd oorspronkelijk gebouwd in de 16de eeuw als een handelspost waar goederen werden gewogen en belast. Het gebouw diende als een belangrijk centrum voor de handel in de stad.

Liever bijzonder overnachten in een andere stad?

Lees dan deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.