Skip to main content

Zoek je een bijzondere overnachting met kinderen in Nederland? Goed nieuws, er zijn heel veel leuke opties! Wat dacht je van een nachtje in een strandhuisje of een boomhut? Overnachten in een pipowagen of vliegtuig is ook helemaal te gek. En als je op zoek bent naar een sprookjesachtige ervaring, kun je kiezen voor een overnachting in een kasteel of een hobbithuisje.

In deze blog ontdek je 10 bijzondere overnachtingen met kinderen in Nederland.

1. Bijzonder overnachten met kinderen op het strand

Je kunt kinderen geen groter plezier doen dan een dagje strand in Nederland. Ze zijn dan de hele dag in de weer met schepjes en emmertjes. Hoe leuk zou het voor de kids zijn om op het strand te overnachten. Dat kan op het strand van Hoek van Holland. Huur een 6-persoons strandvilla op Beach Villa’s Hoek van Holland.

Lees ook: 20x mooiste strandhuisjes van Nederland!

Beach Villa Hoek van Holland

6-persoons strandvilla op het strand van Hoek van Holland. Foto: roompot

De luxe strandvilla’s van Beach Villa’s Hoek van Holland zijn geschakeld en hebben twee verdiepingen. De strandhuisjes hebben een balkon en veranda. Op zomerse dagen hoef je niet met je gezinnetje ellenlang in de file te staan om op het strand te komen; je bent daar namelijk al.

2. Bijzondere overnachting met kinderen in boomhut

Veel kinderen vinden het leuk om een boomhut te maken. Samen met vriendjes en vriendinnetjes hout verzamelen om vervolgens een boomhutje in elkaar te spijkeren. Tegenwoordig kun je zelfs overnachten in een boomhut in Nederland zoals in deze 4-persoons boomhut op de Veluwe nabij het dorpje Hoenderloo.

Boomhut om bijzonder te overnachten met kinderen

4-persoons boomhut op Vakantiepark Miggelenberg. Foto: landal.nl

De sprookjesachtige boomhut heeft een grootte van 59 m2, telt twee slaapkamers, beschikt over één badkamer en bevindt zich op een hoogte van drie meter boven de grond. Via een houten trap bereik je het grote balkon. Dit balkon kunnen de kids weer verlaten met een glijbaan; supergaaf natuurlijk.

3. Bijzonder overnachten met kinderen in pipowagen

In het Gelderse dorpje Geesteren kun je bijzonder overnachten met kinderen in deze 4-persoons pipowagen. De pipowagen bevindt zich midden in een boomgaard. In het voorjaar staan de appelbomen in volle bloei. Tijdens het najaar mogen de gasten van de pipowagen appeltjes plukken om er appelsap van te maken.

Pipowagen met sauna en hottub

4-persoons pipowagen in Geesteren. Foto: natuurhuisje.nl

Geesteren ligt in het hart van het Achterhoekse coulisselandschap: een lapjesdeken van bossen, akkergronden en weilanden. Verspreid door dit gevarieerde landschap bevinden zich eeuwenoude boerderijen en pittoreske dorpjes. Het is natuurlijk fantastisch om dit unieke gebied te voet of op een fiets te gaan verkennen.

4. Bijzondere overnachting met kinderen in vliegtuig

Overnachten in een echt vliegtuig. Wauw. Dat is nog eens een bijzondere overnachting voor kinderen en hun ouders. Dit vliegtuig, in het Noord-Hollandse plaatsje Wieringerwerf, telt drie slaapkamers en biedt ruimte aan zeven passagiers. De kids kunnen zich de hele dag vermaken in de cockpit en verkeerstoren.

Lees ook: 10x overnachten in een vliegtuig!

Vliegtuig waar je kunt overnachten

Vliegtuig in Wieringerwerf. Foto: vipio.com

Wieringerwerf ligt midden in het polderlandschap van de Kop van Noord-Holland. Op rijafstand van Wieringerwerf bevinden zich de Noordzee, Waddenzee en het IJsselmeer. Het is leuk om op zomerse dagen het Noordzeestrand van Callantsoog te bezoeken of om te gaan varen op de Waddenzee of op het IJsselmeer.

5. Bijzonder overnachten met kinderen in kasteel

Kinderen spelen graag riddertje en beleven dan de spannendste avonturen. Wat zou het dan leuk zijn als zij dit spel kunnen spelen in een levensecht kasteel. Dat is mogelijk. Huur dan Kasteel de Vijverpoort in het Overijsselse dorpje Hardenberg. Deze bijzondere accommodatie biedt ruimte aan tien personen.

Bijzonder vakantiehuisje kasteelhuisje

Kasteel de Vijverpoort op vakantiepark ’t Rheezerwold. Foto: ardoer.com

Het oudste kasteel van Nederland is Kasteel Doornenburg. Kasteel Doornenburg ligt in de Gelderland en dateert uit de 9de eeuw. Het kasteel heeft door de eeuwen heen verschillende renovaties en uitbreidingen ondergaan, maar delen van het oorspronkelijke gebouw zijn bewaard gebleven. Het kasteel heeft een indrukwekkende middeleeuwse architectuur en is omringd door grachten.

6. Bijzondere overnachting met kinderen op safaripark

Safaripark Beekse Bergen is qua oppervlakte de grootste dierentuin van de Benelux. De absolutie topattractie van Safaripark Beekse Bergen is de safari die je er kunt maken met een auto, bus of boot. Je rijdt of vaart dan tussen de wilde dieren. Tegenwoordig kun je ook overnachten op Safaripark Beekse Bergen: superspannend voor kinderen.

Jungalow op Vakantiepark Beekse Berger

Jungalow op Safaripark Beekse Berger. Foto: beeksebergen.nl

Safaripark Beekse Bergen zet zich voortdurend in voor het welzijn van de dieren in het park en voor educatie over natuurbehoud. Safaripark Beekse Bergen neemt deel aan fokprogramma’s voor bedreigde diersoorten en ontwikkelt educatieve programma’s om kinderen en volwassenen bewust te maken van het belang van natuurbescherming.

7. Bijzonder overnachten met kinderen op de Efteling

Wie wordt er nou niet blij van de Efteling? Even wegdromen in het Sprookjesbos of een adrenalinekick krijgen in de achtbaan. Kinderen zijn er dol op. Maar het kan nog veel leuker. Je kunt ook overnachten in het Efteling Hotel. Alle kamers van dit bijzondere hotel hebben een speciaal thema van de Efteling.

KInderhotel in Kaatsheuvel

Efteling Hotel. Foto: efteling.com

De oorsprong van de Efteling gaat terug tot 1935, toen een priester genaamd Pastoor De Klijn een sportpark voor de jeugd wilde creëren. In 1952 opende de Efteling officieel als een natuurpark met een speeltuin, theehuis en enkele sprookjesachtige elementen. Het Sprookjesbos was het eerste grote project van de Efteling en was gevuld met bekende sprookjesfiguren.

8. Bijzondere overnachting met kinderen in hobbithuisje

Hobbithuisjes zijn geïnspireerd op de beschrijvingen van de huizen van hobbits in de boeken van J.R.R. Tolkien. In zijn werken ‘The Hobbit’ en ‘The Lord of the Rings’, worden hobbits voorgesteld als kleine, vriendelijke wezens die in landelijke gebieden wonen. Wil je met je kinderen overnachten in een hobbithuisje? Boek dan dit hobbithuisje in België en ervaar een bijzondere overnachting.

Lees ook: 10x overnachten in een hobbithuisje!

Hobbithuisje met hottub

Hobbithuisje in België. Foto: warredal.be

De hobbithuizen zijn meestal laag bij de grond, met ronde deuren en ramen. Ze hebben aardse kleuren en worden vaak bedekt met gras of bloemen om ze beter te laten opgaan in het landschap. Het idee is dat hobbits graag in harmonie leven met de natuur en hun huizen zo ontwerpen dat ze goed passen in het groene landschap van de Gouw.

9. Bijzonder overnachten met kinderen in waterparadijs

Bijna ieder vakantiepark in Nederland beschikt over een zwembad of waterparadijs. Echter, het subtropische waterparadijs van Resort Hof van Saksen spant de kroon. De waterpretmogelijkheden op dit familiepark zijn ongekend. Kinderen gaan helemaal uit hun dak. Zo kunnen zij er de langste trechterglijbaan van de wereld testen.

Bijzonder vakantiepark in Drenthe

Hof van Saksen. Foto: hofvansaksen.nl

Het belangrijkste kenmerk van een trechterglijbaan is de grote trechtervormige structuur aan het einde. Berijders glijden vanaf een hoger gelegen platform naar beneden op een waterstroming. Het water zorgt voor een gladde en snelle rit door de glijbaan. Wanneer de berijders de trechtervormige sectie binnenkomen, zorgt de centrifugale kracht ervoor dat ze tegen de wanden van de trechter worden gedrukt.

10. Bijzondere overnachting met kinderen in yurt

Kinderen vinden het fantastisch om in deze 4-persoons yurt te overnachten. Het voelt een beetje als kamperen. Maar wel heel luxe kamperen. De bijzondere tent is namelijk van alle gemakken voorzien met als bonus een eigen hottub. De yurt staat in het Noord-Hollandse polderlandschap van Anna Paulowna.

Bijzonder overnachten met kinderen in yurt

4-persoons yurt. Foto: vipio.com

De oorsprong van de yurt gaat terug tot meer dan 3.000 jaar geleden in tijd, waarbij het ontwerp is geoptimaliseerd voor mobiliteit en aanpassingsvermogen aan de nomadische levensstijl. Het ontwerp van de yurt heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld, maar de basisprincipes zijn grotendeels hetzelfde gebleven.

Meer bijzondere overnachtingen voor kinderen bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.