Skip to main content

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en een fantastisch stad om te bezoeken. In de historische binnenstad kun je fijn winkelen of genieten van streekgerechten in uitstekende restaurants. Overnachten kan ook! Zo kun je in Middelburg slapen in bijzondere accommodaties die zich op unieke locaties bevinden. Kortom: bezoek Middelburg en geniet.

Wij hebben een selectie gemaakt van 10 bijzondere overnachtingen in Middelburg!

1. Bijzonder overnachten in Middelburg

De oude stadspoort van Middelburg is één van de iconische bouwwerken van de stad. Tegenwoordig is het mogelijk om in dit 18de eeuwse monument te overnachten: een waanzinnige en unieke ervaring. In de stadspoort kun je overnachten in een luxe en modern ingericht appartement. Hou je van honden? Die mag je meenemen!

Oude stadspoort in Middelburg

De oude stadspoort van Middelburg. Foto: vipio.com

Als hoofdstad van Zeeland speelt Middelburg een centrale rol in de provincie op het gebied van bestuur, economie en cultuur. Het is het politieke en administratieve centrum van Zeeland, waar het provinciehuis en andere belangrijke overheidsinstanties gevestigd zijn. Als grootste stad van Zeeland heeft Middelburg ook een bloeiende economie met veel bedrijven en winkels.

2. Overnachten in centrum Middelburg

Hotel De Nieuwe Doelen is een hotel in Middelburg. Het is een historisch hotel dat zich bevindt in een 17de-eeuws gebouw aan de Markt, het centrale plein van de stad. Het hotel biedt accommodatie en andere faciliteiten voor gasten. Het hotel heeft ook een restaurant waar je kunt genieten van ontbijt, lunch en diner.

Bijzonder overnachten in Middelburg Hotel de Nieuwe doelen

Hotel de Nieuwe Doelen. Foto: hotelspecials.nl

Middelburg heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de 9de eeuw. Tijdens de Gouden Eeuw, die plaatsvond in de 17de eeuw, was Middelburg een belangrijke handelsstad en één van de welvarendste steden in Nederland. Het was een belangrijk centrum voor de handel met landen over de hele wereld, zoals Spanje en Portugal.

3. Bijzonder vakantiehuisje in Middelburg

Aan de rand van Middelburg kun je overnachten in dit 2-persoons vakantiehuisje. Het  bijzondere huisje is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. De kers op de taart vormt de aanwezige whirlpool waarin je maximaal kunt ontspannen. De omgeving van Middelburg is adembenemend met als bonus het Noordzeestrand. Iedere dag van het jaar is het leuk om op het strand te zijn.

Bijzonder vakantiehuisje in Middelburg

2-persoons vakantiehuisje in Middelburg. Foto: heerlijkehuisjes.nl

Een prachtig bewaard gebleven historisch centrum met een overvloed aan monumentale gebouwen vind je in Middelburg. Het is een genot voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur. Het stadhuis van Middelburg is één van de meest beroemde en opvallende gebouwen in de stad. Het dateert uit de 15de eeuw en heeft een gotische architectuur.

4. Overnachten in watertoren in Middelburg

In het centrum van Middelburg kun je overnachten in deze bijzondere watertoren uit 1891. Het is natuurlijk fantastisch om op hoogte te slapen en om van een panoramisch uitzicht te genieten. In de watertoren bevindt zich een riant appartement dat beschikt over twee slaapkamers en ruimte biedt aan zes personen.

Lees ook: 10x overnachten in een watertoren!

Overnachten in een watertoren

Watertoren van Middelburg. Foto: vipio.com

Middelburg staat bekend om zijn karakteristieke abdij, de Abdij van Middelburg. Deze abdij werd oorspronkelijk gesticht in de 12de eeuw door monniken van de Norbertijnen. De abdij heeft door de eeuwen heen verschillende verbouwingen en uitbreidingen ondergaan, waardoor het zijn imposante gotische architectuur heeft gekregen.

5. Familiehotel in Middelburg

Aan de rand van Middelburg kun je uitstekend overnachten in Hotel Middelburg. In dit familiehotel kun je heerlijk tot rust komen. Op steenworp afstand van het hotel bevindt zich een woningboulevard. Daarnaast is het historisch centrum van Middelburg niet ver weg. De gasten van Hotel Middelburg kunnen hun auto gratis bij het hotel parkeren.

Familiehotel in Middelburg

Familiehotel in Middelburg. Foto: hotelspecials.nl

Middelburg heeft een levendige kunst- en cultuurscene en het Zeeuws Museum is een belangrijke culturele instelling in de stad. Het museum is gevestigd in het Abdijcomplex en biedt bezoekers een uitgebreide collectie kunst en historische voorwerpen die de geschiedenis van Zeeland belichten. De collectie van het Zeeuws Museum omvat diverse disciplines, waaronder schilderkunst, textiel, zilverwerk, archeologische vondsten en etnografische objecten.

6. Bijzonder appartement in Middelburg

Als je bijzonder wilt overnachten midden in het historische centrum van Middelburg, dan is dit boutique appartement precies wat je zoekt. Het 4-persoons appartement heeft een waanzinnig design en daarnaast dus een toplocatie. Overdag slenteren door de straten van Middelburg en ’s nachts slapen in een droomaccommodatie!

Boutique hotel in Middelburg

Boutique appartement in Middelburg. Foto: vipio.com

Middelburg ligt aan de monding van de rivier de Schelde en heeft een rijke maritieme geschiedenis. De stad had vroeger een belangrijke haven die een belangrijke rol speelde in de handel en scheepvaart, vooral tijdens de Gouden Eeuw. In die tijd was Middelburg een belangrijk centrum voor de handel met landen over de hele wereld.

7. Overnachten in oud herenhuis in Middelburg

Hotel de Sprenck is een prachtig hotel in Middelburg. Het hotel is gevestigd in een 20ste-eeuws herenhuis en heeft een rijke geschiedenis. Hotel de Sprenck bevindt zich op nog geen tien minuten lopen van het centrum van Middelburg. Het hotel vormt ook een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving van Middelburg al lopend of fietsend te verkennen.

Bijzonder overnachten in hotel de Sprenck

Hotel de Sprenck in Middelburg. Foto: hotelspecials.nl

Eén van de bekendste evenementen in Middelburg zijn de Mosselfeesten. Deze vinden plaats in augustus en staan in het teken van de bekende Zeeuwse mosselen, een culinair hoogtepunt van de regio. Tijdens de Mosselfeesten worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals mosselmaaltijden, live muziek, optredens en straattheater. Het is een gezellig evenement waar zowel lokale bewoners als toeristen van kunnen genieten.

8. Bijzondere B&B in Middelburg

In een 16de eeuws monument in Middelburg is nu deze bijzondere B&B gevestigd. Het historische pand was een dokterswoning en is nu ingericht om gasten te ontvangen. De B&B bevindt zich in hartje Middelburg. Net buiten Middelburg bevinden zich verschillende natuurgebieden waar je kunt wandelen, fietsen en paardrijden.

Lees ook: 20x bijzondere Bed and Breakfast in Nederland

Bijzondere B&B in Middelburg

B&B in16de eeuws monument in Middelburg. Foto: vipio.com

De thuisbasis van University College Roosevelt (UCR) is Middelburg. Het is een internationaal honours college dat deel uitmaakt van de Universiteit Utrecht. UCR biedt een breed scala aan programma’s op het gebied van Liberal Arts and Sciences. University College Roosevelt is gevestigd in een prachtig historisch gebouw in het centrum van Middelburg.

9. Slapen in boutique hotel in Middelburg

Op één van de mooiste plekken in de binnenstad van Middelburg kun je overnachten in Boutique Hotel The Roosevelt. Dit bijzondere hotel is gevestigd in een monumentaal pand en ademt sfeer en allure. Als je een citytrip wil maken naar Middelburg of je wil wat langer verblijven in het Zeelandse landschap, dan is Boutique Hotel The Roosevelt een prima keuze.

Bijzonder hotel in Middelburg

Boutique Hotel The Roosevelt. Foto: hotelspecials.nl

Eén van de opvallende groene gebieden in Middelburg is het Bolwerk. Het Bolwerk is een historische vestingwal die nu is omgetoverd tot een park. Het biedt prachtige uitzichten over de stad en is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de natuurlijke omgeving. Het park heeft gazons en bloemperken die zorgen voor een aangename sfeer.

10. Middelburg: overnachten in historisch gebouw!

Het ApartHotel Waepen van Middelburg is gevestigd in een historisch gebouw in Middelburg. Het hotel bevindt zich in een voormalige herberg, die dateert uit de 17de eeuw. Gedurende de eeuwen heen heeft het pand verschillende functies gehad. Zo heeft het onder andere gediend als restaurant en café. In de 20ste eeuw werd het pand zelfs gebruikt als een dansschool.

Hotel Waepen in Middelburg

ApartHotel Waepen van Middelburg. Foto: hotelspecials.nl

Middelburg is een stad die gemakkelijk te verkennen is te voet of per fiets. Het compacte formaat van de stad en de goed onderhouden infrastructuur maken het ideaal voor wandelaars en fietsers. Middelburg heeft een netwerk van fietspaden die de stad doorkruisen en verbinden met de omliggende gebieden. Dit maakt het mogelijk om de stad en de omgeving te verkennen.

Liever bijzonder overnachten in een andere stad?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.