Skip to main content

Rotterdam is een internationale stad met de grootste haven van Europa. De stad telt verschillende accommodaties waar je bijzonder kunt overnachten. Dan moet je denken aan historische schepen, drijvende hotels, boutique hotels en unieke kubuswoningen. Deze accommodaties bevinden zich in het centrum van Rotterdam. Alle topattracties liggen dus binnen handbereik. Bezoek Rotterdam en raak verwonderd.

Wij hebben een selectie gemaakt van 10 bijzondere overnachtingen in Rotterdam!

1. Bijzonder overnachten in passagiersschip in Rotterdam

De ss Rotterdam is een voormalig passagiersschip dat nu dienst doet als hotel en toeristische attractie in Rotterdam. Het schip werd oorspronkelijk gebouwd in 1959 en was in dienst van de Holland-Amerika Lijn tot 2000. In 2005 werd het schip aangekocht door de gemeente Rotterdam en na een grondige renovatie werd het ss Rotterdam Hotel in 2010 geopend.

Bijzonder overnachten SS Rotterdam

Het ss Rotterdam Hotel. Foto: hotelspecials.nl

Rotterdam is na Amsterdam de op één na grootste stad van Nederland, met ongeveer 650.000 inwoners. De stad maakt deel uit van de regio Rijnmond en ligt in de provincie Zuid-Holland. Rotterdam is een belangrijk economisch en cultureel centrum van Nederland en heeft een rijke geschiedenis en diverse bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn.

2. Slapen in cabin in Rotterdam

Op vijftien minuten afstand van het centrum van Rotterdam kun je overnachten in deze houten cabin. De cabin ligt aan het water, telt twee slaapkamers en is geschikt voor vier mensen. In het water kun je zwemmen, kanoën, varen en waterfietsen. De plek van de cabin is echt uniek: je bent in het groene deel van Rotterdam.

Lees ook: 15x cabin huren in Nederland!

Houten cabin in Rotterdam

Houten cabin in Rotterdam. Foto: natuurhuisje.nl

Rotterdam wordt vaak aangeduid als ‘de Maasstad’, omdat de stad aan de rivier de Maas ligt. De Maas is een belangrijke rivier in Europa die begint in Frankrijk en uitmondt in de Noordzee via Nederland. Rotterdam dankt zijn ontstaan en groei aan de ligging aan de Maas en de gunstige positie ten opzichte van de Noordzee en het achterland.

3. Boetiekhotel in Rotterdam

Suite Hotel Pincoffs is een boetiekhotel gevestigd in een historisch pand aan de kop van Zuid in Rotterdam. Het hotel heeft zeventien suites die allemaal uniek zijn ingericht en voorzien zijn van moderne faciliteiten. Het hotel is vernoemd naar de gebroeders Pincoffs, die in de 19e eeuw een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van Rotterdam als wereldhaven.

Hotelkamer in Boutique hotel in Rotterdam

Hotelkamer in Suite Hotel Pincoffs. Foto: vipio.com

Rotterdam is de grootste havenstad van Europa en de op negen na grootste haven ter wereld. De haven van Rotterdam is een belangrijke motor van de Nederlandse economie en een belangrijke draaischijf voor internationaal goederenvervoer. Jaarlijks worden er meer dan vierhonderd miljoen ton goederen overgeslagen in de haven van Rotterdam.

4. Overnachten in kubuswoning in Rotterdam

Stayokay Hostel Rotterdam is een hostel gelegen in het centrum van Rotterdam. Het bijzondere hostel biedt accommodatie aan voor individuele reizigers, gezinnen en groepen. Stayokay Hostel Rotterdam is gevestigd in unieke kubuswoningen in de wijk Delfshaven, op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden zoals de Euromast, de Erasmusbrug en het Maritiem Museum.

Kubushotel in Rotterdam

Stayokay Hostel Rotterdam. Foto: booking.com

De Erasmusbrug is één van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Rotterdam en verbindt het noorden en zuiden van de stad met elkaar. De brug, die ook wel ‘De Zwaan’ wordt genoemd vanwege zijn sierlijke vorm, is in 1996 geopend en is ontworpen door de Nederlandse architect Ben van Berkel. Rotterdam telt dertien bruggen.

5. Slapen in kunsthotel in Rotterdam

Hotel Not Hotel Rotterdam is een uniek hotel in Rotterdam. Het hotel staat bekend om zijn creatieve en artistieke inrichting, waarbij elke kamer is ontworpen als een kunstwerk. Het hotel beschikt over drieëntwintig kamers, variërend van kleine kamers tot ruime suites. Elke kamer heeft zijn eigen unieke thema en design, en sommige kamers zijn zelfs gemaakt van gerecyclede materialen.

Hotel Not Hotel in Rotterdam

Hotel Not Hotel Rotterdam. Foto: hotelspecials.nl

Rotterdam heeft één van de hoogste concentraties aan moderne architectuur ter wereld. Na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog heeft de stad zichzelf opnieuw uitgevonden als een laboratorium voor moderne architectuur en stedenbouw. Opvallende moderne gebouwen in Rotterdam zijn onder andere het Centraal Station, de Kubuswoningen en de Van Nellefabriek.

6. Bijzonder overnachten in drijvend hotel

In het centrum van Rotterdam kun je overnachten in H2otel. Het bijzondere aan dit hotel is dat het drijft op het water van de Wijnhaven. Het hotel heeft in totaal negenenveertig kamers, waaronder een aantal suites. Het is een unieke en bijzondere ervaring om te overnachten in H2otel en te genieten van het prachtige uitzicht op de haven.

Drijvend hotel in Rotterdam

H2otel. Foto: hotelspecials.nl

Het Museum Boijmans Van Beuningen is één van de oudste en grootste kunstmusea van Nederland. Het museum werd opgericht in 1849 en bevindt zich in het Museumpark in Rotterdam. De collectie van het museum omvat meer dan 145.000 kunstwerken, variërend van oude meesters tot moderne en hedendaagse kunst. Tot de topstukken behoren onder meer werken van Vincent van Gogh.

7. Rotterdam: slapen in een wikkelboat

Wikkelboats zijn unieke woonboten die zijn gemaakt van gerecycled karton. De boten hebben een duurzaam ontwerp en zijn volledig recyclebaar. De wikkelboats zijn te vinden in de Wijnhaven in Rotterdam. Elke boot biedt plaats aan maximaal vier personen en is uitgerust met alle benodigde faciliteiten, zoals een keuken, badkamer en slaapkamer.

Lees ook: 10x wikkelhuisje (wikkelhouse) huren in Nederland!

Bijzonder overnachten in wikkelboat in Rotterdam

Wikkelboat in de Wijhaven in Rotterdam. Foto: booking.com

Hoewel Piet Mondriaan niet geboren is in Rotterdam, heeft hij wel een belangrijke connectie met de stad. Het Gemeentemuseum Den Haag, dat één van de grootste Mondriaan-collecties ter wereld bezit, heeft een afdeling in het Museumpark in Rotterdam genaamd ‘Museumpark Orientalis’. Deze afdeling omvat onder meer een verzameling van werken van Mondriaan.

8. Boothotel in Rotterdam

Boathotel Rotterdam Seven is een uniek hotel gevestigd op een boot in de haven van Rotterdam. Het hotel biedt een prachtig uitzicht op het water en is ideaal voor gasten die op zoek zijn naar een bijzondere overnachting. Het hotel beschikt over vijf luxe en modern ingerichte kamers, elk met een eigen badkamer en uitzicht op de haven.

Boothotel in Rotterdam

Boathotel Rotterdam Seven in Rotterdam. Foto: hotelspecials.nl

Het bombardement van 14 mei 1940 was een verwoestende gebeurtenis voor Rotterdam, waarbij het grootste deel van het historische centrum werd verwoest en duizenden mensen hun leven verloren. Na de oorlog werd begonnen met de wederopbouw van de stad, waarbij er bewust gekozen werd voor een moderne en innovatieve aanpak.

9. Overnachten in iconisch Rotterdams hotel

Hotel New York in Rotterdam is een iconisch hotel dat gevestigd is in het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn. Het hotel ligt aan de oevers van de Maas en biedt prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Het hotel is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en ligt op loopafstand van de populairste attracties van Rotterdam.

Hotel New York in Rotterdam

Hotel New York in Rotterdam. Foto: hotelspecials.nl

Het Rotterdamse Zomercarnaval is het grootste straatfestival van Nederland en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Het festival wordt georganiseerd in het laatste weekend van juli en is een kleurrijk feest dat draait om muziek, dans en optochten. Het Zomercarnaval begon als een klein evenement, maar groeide uit tot één van de grootste festivals van Nederland.

10. Luxe hotel met uitzicht op de Maas

Nhow Rotterdam is een geweldig hotel om te verblijven voor zowel zakelijke als toeristische reizigers, met zijn moderne voorzieningen en centrale locatie in Rotterdam. Deze bijzondere overnachtingsplek is ook een opvallend hoogtepunt van de stad en biedt een indrukwekkend uitzicht op de skyline van Rotterdam, de rivier de Maas en de Erasmusbrug.

Nhow hotel in Rotterdam

Nhow Rotterdam. Foto: booking.com

Rotterdam staat bekend om zijn diversiteit en is één van de meest multiculturele steden van Nederland. Er wonen meer dan 170 verschillende nationaliteiten in de stad, wat leidt tot een rijkdom aan verschillende culturen, talen en tradities. De diversiteit van de bevolking van Rotterdam is vooral te danken aan de geschiedenis van de stad als belangrijke handels- en havenstad.

Liever bijzonder overnachten in een andere stad?

Lees dan deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.