Skip to main content

De Dominicaanse Republiek is in velerlei opzichten een bijzondere Caribische bestemming. Op de eerste plaats door het gigantische aantal parelwitte stranden waarover het beschikt: namelijk meer dan 40.000! Geen enkel ander land in de wereld is gezegend met zoveel prachtige stranden. Stranden die bovendien volstaan met schitterende palmbomen; hetgeen voor een fantastische sfeer zorgt. Veel van de hotels & resorts zijn aan het strand gesitueerd; daar zitten hele bijzondere hotels & resorts bij. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 bijzondere hotels & resorts op de Dominicaanse Republiek!

  1. VIK Arena Blanca

VIK Arena Blanca is een vier-sterren-hotel & resort dat zich bevindt in Punta Cana. Uiteraard is VIK Arena Blanca een all-inclusive resort waarbij dus al het eten en drinken bij de prijs is inbegrepen. Punta Cana ligt in de provincie La Altagracia, ressorteert onder de stad Higüey en ligt in het zuidoosten van de Dominicaanse Republiek. Punta Cana is enorm populair onder toeristen: niet voor niets ligt het aantal hotel & resort-kamers rond de 30.000!

  1. SPLASWORLD Grand Memories Punta Cana

SPLASWORLD Grand Memories Punta Cana is een vijf-sterren-hotel & resort dat zich bevindt in Punta Cana. Vanzelfsprekend is SPLASWORLD Grand Memories Punta Cana een all-inclusive resort: eten en drinken zijn dus gratis; zoveel je wil! De naam Punta Cana heeft te maken met het feit dat in het zuidoosten van de Dominicaanse Republiek heel veel suikerriet groeit. Het Spaanse woord voor suikerriet is cana.

  1. RIU Palace Macao

RIU Palace Macao is een vijf-sterren-hotel & resort dat zich bevindt in Punta Cana. Niet verwonderlijk dat het RIU Palace Macao een all-inclusive resort is waar je onbeperkt je honger kunt stillen en je dorst kunt laven. Heden ten dage is Punta Cana uitgegroeid tot de belangrijkste toeristische hotspot van de Dominicaanse Republiek. Het was ook het eerste deel van het zonovergoten eiland dat voor het hele jaar werd voorzien van water en stroom!

  1. Royalton Bavaro Resort & Spa

Royalton Bavaro Resort & Spa is een vijf-sterren-hotel & resort dat zich bevindt in Punta Cana. Natuurlijk mag je net zoveel eten en drinken als je wil in dit resort: het is niet voor niets een all-inclusive resort! Op steenworp afstand van Punta Cana, ten noordwesten, is de internationale luchthaven Punta Cana International Airport gesitueerd. De beroemde stadswijk Bávaro bovendien ligt in het noorden van Punta Cana.

  1. RIU Republica

RIU Republica is een vijf-sterren-hotel & resort dat zich bevindt in Punta Cana. Eten en drinken in overvloed; RIU Republica is namelijk een all-inclusieve resort! Door het tropische klimaat is het fijn vertoeven in Punta Cana: de temperaturen schommelen tussen de 25 en 35 graden Celsius: hoe fijn wil je het hebben! Vlak in de buurt van Punta Cana bevinden zich twee prachtige natuurparken: Cotubanamá en Los Haitises. Verder zijn er in de loop van tijd heel veel faciliteiten voor toeristen gemaakt in de buurt van Punta Cana. De stranden van Punta Cana zijn van een ongekende schoonheid. Voor de kust bevindt zich een enorm koraalrif dat ervoor zorgt dat de golven breken! Sportduikers en snorkelaars uit de hele wereld trekken naar dit rif toe om de grandioze onderwaterwereld te verkennen en bewonderen!

Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Top 5 bijzondere hotels en resorts op Cuba 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.