Skip to main content

Nieuw-Zeeland is geen bestemming waar je zomaar even naartoe gaat, dus als je eenmaal de kans krijgt om er naartoe te reizen, wil je natuurlijk ook het meeste uit je reis halen. Niet alleen wat je allemaal gaat doen, maar ook waar je gaat overnachten, kan de toon zetten voor een onvergetelijke reis. Vermijd de toeristische plekken en treed eens buiten de gebaande paden voor een unieke overnachting in Nieuw-Zeeland.

Slapen in een hobbithol, vliegtuig of boot in Woodlyn Park

Wie Nieuw-Zeeland zegt, zegt Lord of the Rings. Deze wereldberoemde filmserie is onlosmakelijk verbonden met het land, en 20 jaar na dato heeft de serie hier nog steeds haar sporen nagelaten. Wat is er dan leuker dan slapen in een echt hobbithol? Dat kan in Woodlyn Park. Het park is gelegen nabij Waitomo, op het Noordereiland. Voor het grootste deel van de vorige eeuw was deze accommodatie een boerderij, maar vandaag de dag is het een educatief centrum en een park met veel unieke overnachtingsmogelijkheden.

De hobbitaccommodaties zijn enkele kamers naast elkaar die in de heuvel zijn gebouwd en tonen veel gelijkenissen met het huis van Frodo Balings in de film. Mocht Lord of the Rings niet zo je ding zijn, zijn er op dit park nog veel andere overnachtingsplekken te vinden. Zo staat er in het park een Amerikaans vrachtvliegtuig dat een van de laatste vliegtuigen was die Vietnam verliet, en is omgebouwd tot een comfortabele leefruimte. Of wat dacht je van een eersteklas overnachting in een omgebouwd anti-onderzeeërschip uit de Tweede Wereldoorlog dat in het park is afgemeerd? Ongeacht welke ruimte je kiest om in te overnachten, bijzonder is het zeker.

De natuur induiken in Silverpine Lodge

Silverpine Lodge ligt op het Zuidereiland, hoog in de bergen vlak bij het plaatsje Makarora, en is volledig omgeven door de natuur. Vanuit deze lodge heb je een weids uitzicht over enkele van de mooiste meren van het Zuidereiland, Lake Wanaka en Lake Hawea. In deze omgeving zijn er talloze mogelijkheden om te gaan vissen of te wandelen. Daarnaast is het ook mogelijk om vanuit deze accommodatie een helikoptervlucht te maken over het Mount Aspiring National Park of een trektocht maken naar de Franz Jozef Glacier.

Mount Aspiring

Mount Aspiring National Park

Wijn proeven in Sleepers Vineyard

Dit is misschien wel de ultieme overnachtingsplek voor wijnliefhebbers. De accommodatie Sleepers Vineyard met aangrenzende wijngaard ligt op het Zuidereiland, in het landelijke gebied Kekerengu. Je overnacht in een cottage met twee slaapkamers, een keuken, badkamer en een eigen tuin. Je slaapt daarbij nog net niet tussen de druivenstokken.

In deze wijngaard worden de druiven voor de wijnen Pinot Gris en Sauvignon Blanc geteeld. De wijngaard zelf is zowel fietsend als wandelend te verkennen. Deze accommodatie bevindt zich daarnaast ook nog eens op anderhalve kilometer van het strand.

Even helemaal niets in Te Papa Eco Cottage

Mocht je je echt even helemaal willen afsluiten van de bewoonde wereld, dan kun je overnachten in Te Papa Eco Cottage. De accommodatie ligt op 15 minuten afstand van Waiuku, een landelijk dorpje gelegen in de regio Auckland op het Noordereiland. Vanaf het centrum van Auckland zelf is het ongeveer een uur rijden naar Te Papa Eco Cottage. De eenkamercottage is gebouwd op een heuvel en biedt een weids uitzicht op de Waikato-rivier en de Onwhero-bergketens.

Deze plek is ideaal voor mensen die even een adempauze willen inlassen. Deze cottage heeft namelijk geen stopcontacten en er is geen wifi aanwezig. Houdt hier dus rekening mee met het boeken van deze accommodatie. Het uitzicht bij het wakker worden maakt deze kleine onvolkomenheden meer dan de moeite waard.

Sterren kijken in SkyScape

Ver weg van de bewoonde wereld bevindt zich het huisje SkyScape. Deze accommodatie ligt in de regio MacKenzie dat bekend staat als een van de donkerste plekken op aarde. Dit huisje ligt midden in de natuur en heeft een weids uitzicht over het groene landschap en de bergketens van de Zuidelijke Alpen.

Bergketens Zuidelijke Alpen

bergketens van de Zuidelijke Alpen

Het huisje zelf bestaat helemaal uit glas, zelfs het plafond. Zo kun je vanuit je eigen bed genieten van de Nieuw-Zeelandse sterrenhemel.

Vergeet je visum Nieuw-Zeeland niet

Voordat je je reis naar Nieuw-Zeeland maakt, zul je wel eerst het visum voor Nieuw-Zeeland moeten aanvragen. Het visum Nieuw-Zeeland, ook wel een NZeTA genoemd, is een elektronische reistoestemming waarmee reizigers eenvoudig aan de visumplicht kunnen voldoen. Reizigers die online een NZeTA aanvragen hoeven namelijk niet meer naar de ambassade te gaan om het visum in het paspoort te laten aanbrengen. Het visum wordt na toekenning automatisch aan het paspoort gekoppeld. De totale kosten van het visum Nieuw-Zeeland omvatten de aanvraagkosten, consulaire kosten en de toeristenbelasting.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.