Skip to main content

In veel steden in Nederland kun je overnachten in een boutique hotel. Boutique hotels zijn kleinschalige hotels en te herkennen aan hun bijzondere architectuur, design en sfeer. Vaak heeft iedere suite van een boutique hotel zijn eigen interieur, stijl en thema.

In deze blog ontdek je 10 boutique hotels in Nederland.

1. Boutique hotel in een historische kerk in Hoorn

Wil je graag overnachten in een boutique hotel in een van de mooiste steden van Nederland? Boek dan een suite in dit boutique hotel in Hoorn. Hoorn is een pittoresk havenplaatsje aan de oevers van het Markermeer. Het hotel beschikt over luxe kamers en is in een historische kerk gevestigd.

Boutique hotel in Hoorn

Boutique hotel in Hoorn. Foto: vipio.com

Boutique hotels zijn doorgaans kleinschalige, onafhankelijke accommodaties die zich richten op het bieden van een unieke en persoonlijke ervaring aan hun gasten. Deze hotels streven ernaar zich te onderscheiden van grotere hotelketens door een combinatie van design, stijl, service en vaak ook lokale flair.

2. Boutique hotel in een monumentaal pand in Maastricht

Droom je van een romantisch verblijf in Maastricht? Laat die droom werkelijkheid worden in Boutique Hotel Grote Gracht in de genoemde stad. Het hotel is gevestigd in een monumentaal pand in een hippe buurt van Maastricht, niet ver van het centrum van de stad.

Boutique hotel in Maastricht

Boutique Hotel Grote Gracht. Foto: hotelspecials.nl

Veel boutique hotels streven ernaar om de lokale cultuur en omgeving te weerspiegelen in hun ontwerp, inrichting en zelfs in hun dienstverlening. Dit kan variëren van lokale kunst aan de muren tot menu’s met regionale gerechten. Voor de gasten van een boutique hotel wacht een unieke ervaring.

3. Boutique hotel in een watertoren in Castricum

Ben je op zoek naar het meest originele en spectaculaire boutique hotel van Nederland? Reserveer dan een luxe designsuite in deze monumentale watertoren in Castricum. Op een hoogte van drieëndertig kun je genieten van een panoramisch uitzicht over Castricum en omgeving.

Lees ook: 10x overnachten in een watertoren!

Boutique hotel met designsuite in Castricum

Boutique hotel in Castricum. Foto: natuurhuisje.nl

Een kenmerk van boutique hotels is de nadruk op persoonlijke service. Doordat ze kleinschalig zijn, kunnen ze vaak een meer persoonlijke benadering bieden, waarbij gasten vaak als individuen worden behandeld in plaats van anonieme nummers. Uiteraard wordt dit enorm door de gasten van een boutique hotel gewaardeerd.

4. Boutique hotel op een groot landgoed in Arnhem

Op een eeuwenoud landgoed in Arnhem schittert dit boutique hotel in de zon. Het is fantastisch om in het hotel te slapen en in het aanpalende restaurant te eten. Het boutique hotel vormt bovendien een uitstekende uitvalsbasis om Arnhem en zijn bosrijke omgeving te verkennen.

Lees ook: 10x overnachten op een landgoed!

Boutique hotel op landgoed in Arnhem

Boutique hotel in Arnhem. Foto: vipio.com

Boutique hotels staan bekend om hun unieke en vaak eigentijdse architectuur en design. Ze kunnen zijn gevestigd in historische gebouwen die zijn gerenoveerd met moderne flair, of ze kunnen volledig moderne structuren zijn met opvallende ontwerpelementen. In vrijwel alle grote Nederlandse steden kun je in een boutique hotel overnachten.

5. Boutique hotel in het centrum van Geldrop

In het centrum van het Brabantse plaatsje Geldrop wacht een unieke overnachting in Boutique Hotel Nijver. Alle kamers en ruimtes van dit kleinschalige hotel zijn op een sfeervolle manier ingericht; met een knipoog naar het rijke verleden van de textielindustrie van Geldrop.

Boutique hotel in Geldrop

Boutique Hotel Nijver. Foto: hotelspecials.nl

Veel boutique hotels zijn betrokken bij de lokale gemeenschap en proberen duurzaamheid te bevorderen door bijvoorbeeld lokale producten te gebruiken, lokale kunstenaars te ondersteunen en samen te werken met lokale bedrijven. In boutique hotels hangt derhalve veel werk van lokale kunstenaars.

6. Boutique hotel in het centrum van Zwolle

In Hanzestad Zwolle dient dit 19de eeuws Provinciehuis als uniek boutique hotel. Het monumentale pand is gebouwd in een neogotische stijl met betoverende glas-in-loodramen en historische wandschilderingen. De wandschilderingen verbeelden de hoogtepunten van de rijke geschiedenis van de provincie Overijssel.

Boutique hotel in Zwolle

Boutique hotel in monumentaal pand in Zwolle. Foto: vipio.com

Boutique hotels streven vaak naar een gevoel van exclusiviteit. Dit kan worden bereikt door beperkte kamers, speciale voorzieningen of zelfs door het aanbieden van exclusieve arrangementen voor gasten. Dus als je een keertje wat anders wil dan een groot en onpersoonlijk hotel, is een boutique hotel een uitstekende keuze.

7. Boutique hotel aan het water in Amsterdam

Langs de Zoutkeetsgracht in Amsterdam kun je overnachten in dit boutique hotel. Het  hotel is gevestigd in een opvallend grachtenpand waar eeuwen geleden zout werd opgeslagen. De Zoutkeetsgracht bevindt zich midden in de Jordaan, een volkswijk met een authentieke Amsterdamse sfeer.

Boutique hotel in Amsterdam aan het water

Boutique hotel in Amsterdam aan het water. Foto: vipio.com

Boutique hotels proberen vaak innovatieve voorzieningen aan te bieden om zich te onderscheiden van grotere hotelketens. Dit kan variëren van state-of-the-art technologie in de kamers tot unieke wellnessfaciliteiten. Zo kun je aangenaam verrast worden door een hottub of sauna in je suite.

8. Presidential suite in een boutique hotel in Haarlem

Wil je een keer pure luxe en maximaal comfort ervaren tijdens een hotelovernachting? Boek dan deze Presidential suite in een boutique hotel in Haarlem. Het interieur van de 45 m2 grootte kamer is om door een ringetje te halen met als absoluut hoogtepunt het iconische hangmatbad.

Boutique hotel in Haarlem

Boutique hotel in Haarlem. Foto: vipio.com

Veel boutique hotels hebben hoogwaardige eetgelegenheden binnen hun accommodatie. Ze kunnen bekend staan om hun chef-koks, gastronomische menu’s en unieke culinaire ervaringen. Op het menu staan doorgaans gerechten met producten uit de omgeving. Gasten kunnen smullen van heerlijk eten in een bijzondere omgeving.

9. Boutique hotel in een oude gevangenis in Alkmaar

Vroeger zaten gevangenen er hun tijd uit, nu is deze voormalige gevangenis een hippe boutique hotel. Het bijzondere hotel ligt in het centrum van Alkmaar en is een garantie voor een onvergetelijke overnachting. Stalen trappen en onverwoestbare celdeuren herinneren aan vervlogen tijden.

Lees ook: 10x overnachten in een gevangenishotel

Bijzondere overnachting in een gevangenis

Boutique hotel in een gevangenis in Alkmaar. Foto: vipio.com

Boutique hotels onderscheiden zich vaak door hun unieke en vaak charmante locaties. Door te kiezen voor exclusieve plekken, zoals historische stadscentra, schilderachtige kustplaatsen of afgelegen natuurlijke omgevingen, proberen deze hotels een speciale sfeer en ervaring te creëren voor hun gasten.

10. Boutique hotel in een stadvilla in Schiedam

In een eeuwenoude stadsvilla in hartje Schiedam is sinds 2018 dit boutique hotel gevestigd. In het kleinschalige hotel is de nostalgische sfeer van weleer behouden gebleven, aangevuld met een modern en hip design. In de suites aan de voorkant kun je genieten van een historisch uitzicht over de grachten.

Boutique hotel in Schiedam

Boutique hotel in Schiedam. Foto: vipio.com

Elke boutique hotel heeft zijn eigen stijl en karakter. Dit kan variëren van chic tot artistiek. Het doel is om gasten een unieke en gedenkwaardige ervaring te bieden die niet kan worden gecreëerd in normale hotelketens. Boutique hotels zijn bovendien kleinschaliger dan grote hotelketens.

Meer bijzondere hotels bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.