Skip to main content

Overnachten in een cabin is een leuke ervaring. Er bestaan verschillende soorten cabins. Dat varieert van basic tot superluxe. Cabins zijn feitelijk een soort tiny houses. Deze mini-huisjes kun je huren op veel plekken door heel Nederland. In alle denkbare regio’s en landschappen. Dan moet je denken aan bossen, heidevelden en duingebieden.

Ook voor kinderen is het superleuk én spannend om vakantie te vieren in een cabin. Het is ook mogelijk om een cabin te huren op een vakantiepark.

Wij hebben de mooiste 15 cabins van Nederland die je kunt huren op een rijtje gezet!

1. Cabin huren in Noord-Brabant

Deze cabin ligt in het dorpje Schaijk (Noord-Brabant). Forest Cabin 4 bevindt zich op Vakantiepark Schaijk, heeft 2 slaapkamers en biedt ruimte aan 4 personen. Naast Forest Cabin 4 zijn er op het vakantiepark andere cabins te boeken.

 • Beschrijving: Forest Cabin 4 heeft een prachtig design. De cabin beschikt over een mooi terras waar je heerlijk kunt ontspannen.
 • Omgeving: De omgeving van Schaijk wordt gekenschetst door een gevarieerd landschap. Ideaal voor mooie wandelingen en lange fietstochten.
Cabin op roompot vakantiepark

Forest Cabin 4. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: In Schaijk zijn twee oude molens te bewonderen: Nooit Gedacht en De Onderneming. Van korenmolen Nooit Gedacht is alleen de molenromp nog aanwezig.

2. Cabin huren in het Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos bevindt zich deze cabin. Cabin 5 is op EuroParcs Het Amsterdamse Bos gesitueerd en kan maximaal vijf mensen herbergen. Naast Cabin 5 zijn er op het vakantiepark meer cabins te huur.

 • Beschrijving: De cabins van het vakantiepark zijn van prachtig hout gemaakt. De inrichting van de vakantieverblijven is basic en gezellig.
 • Omgeving: De mogelijkheden in het Amsterdamse Bos zijn groot. Zo kun je er wandelen, zwemmen, zonnen, fietsen, paardrijden, vogelspotten en roeien.
Cabin in het Amsterdamse bos

Cabin 5 in het Amsterdamse Bos. Foto: europarcs.nl

Interessant weetje: Het Amsterdamse Bos zit ingeklemd tussen Amsterdam en Amstelveen. Het indrukwekkende bos heeft een grootte van 935 hectare.

3. Cabin huren op camping

Deze cabin ligt in het dorpje Dwingeloo (Drenthe). SafariCabin bevindt zich op Camping Torentjeshoek, heeft 2 slaapcabines en biedt ruimte aan 5 gasten.

 • Beschrijving: In de SafariCabin waan je jezelf even op de Afrikaanse savanne. Deze unieke accommodatie is van alle gemakken voorzien.
 • Omgeving: De omgeving van Dwingeloo is sprookjesachtig. Eeuwenoude boerderijtjes en het kenmerkende coulisselandschap bepalen de sfeer.
Safaricabin torentjeshoek

SafariCabin op camping Torentjeshoek. Foto: ardoer.com

Leuk feitje: Dwingeloo is vooral bekend om Nationaal Park Dwingelderveld. Dit natuurpark heeft een grootte van 37 km2.

4. Kampeercabin huren in Zeeuws-Vlaanderen

In het Zeeuwse kustplaatsje Cadzand bevindt zich deze kampeercabin. Cadzand ligt in Zeeuws-Vlaanderen. Kampeercabin Hommel is op Molecaten Park Hoogduin gesitueerd, telt één slaapvertrek en kan maximaal vijf mensen herbergen. Naast Kampeercabin Hommel is op het vakantiepark ook Kampeercabin Vlinder te huur.

 • Beschrijving: Een kampeercabin is ideaal voor mensen die van kamperen houden met behoud van comfort. Kampeercabin Hommel beschikt over een mooie veranda.
 • Omgeving: In Zeeuws-Vlaanderen vind je nog rust en ruimte. Dit deel van Zeeland is het walhalla voor natuurliefhebbers.
Kampeercabin molecaten

Kampeercambin op Molecaten Park Hoogduin. Foto: molecaten.nl

Interessant weetje: De badplaats van Cadzand heet Cadzand-Bad. Cadzand-Bad is beroemd om zijn fossiele haaientanden die er op het strand te vinden zijn.

5. Design cabin huren aan de kust

Deze design cabin ligt in het kustdorpje Sint Maartensbrug (Noord-Holland). Design Cabin 4p bevindt zich op Vakantiepark Strand 49, heeft 2 slaapkamers en biedt ruimte aan 4 personen. Naast design cabins zijn er op Strand 49 ook loften, lodges en bungalows te huur.

 • Beschrijving: Door de grote ramen valt er veel licht binnen in de cabin. Door het overdekte terras kun je altijd buiten zitten; ongeacht de weersomstandigheden.
 • Omgeving: Sint Maartensbrug ligt op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Tijdens ieder seizoen is het een feestje om op het strand van de Noordzee te zijn.
Design cabin in Noord-Holland

Design cabin op Vakantiepark Strand 49. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: In Sint Maartensbrug is een klassieke molen te bewonderen. Molen N-G dateert van de 17de eeuw en is draaivaardig.

6. Luxe cabin in Drenthe

Deze luxe cabin staat in de plaats Erica. Erica ligt in Drenthe. De vrijstaande vakantie-accommodatie bevindt zich op een kleinschalig vakantiepark, bezit 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen.

 • Beschrijving: De luxe cabin bezit een Finse sauna en jacuzzi. Het is ook heerlijk vertoeven in de overdekte veranda van het vakantiehuisje.
 • Omgeving: In Drenthe zijn de wandel- en fietsmogelijkheden onbegrensd. Laat jezelf verrassen door de prachtige oerbossen en eeuwenoude heidevelden die de provincie zo kenmerken.
Luxe cabin in Drenthe

Luxe cabin in Drenthe. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: In Erica kun je het Industrieel Smalspoor Museum (ISM) bezoeken. Het ISM opende in 1984 haar deuren voor treinliefhebbers.

7. Slapen in cabin in Twente

In het Twentse buurtschap Zuna staat deze cabin. Cosy Cabin ligt op Vakantiepark Mölke, bezit drie slaapvertrekken en kan maximaal zes mensen huisvesten.

 • Beschrijving: De grote cabin is ideaal voor mensen met kinderen. Het vakantiepark beschikt over veel faciliteiten; je hoeft jezelf geen minuut te vervelen.
 • Omgeving: De omgeving van Zuna zal een diepe indruk achterlaten. Kraakheldere riviertjes meanderen door het idyllische Twentse landschap.
Cabin op vakantiepark

Cosy Cabin op Vakantiepark Mölke. Foto: molke.nl

Interessant weetje: Zuna is niet alleen een buurtschap in Twente. Zuna is ook de naam van een beroemde Duitse rapper.

8. Design cabin midden op de Veluwe

Deze design cabin staat midden op de Veluwe in de gemeente Hoenderloo. Hoenderloo ligt in Gelderland. Outdoor Suite bevindt zich op Vakantiepark Cuber Veluwe, bezit 1 slaapruimte en is geschikt voor 2 gasten. Naast Outdoor Suite kun je op Cuber Veluwe overnachten in Outdoor Suite Sauna en Outdoor Suite Hottub.

 • Beschrijving: De design cabins van het vakantiepark beschikken over fantastische wellness-faciliteiten. Ga lekker genieten van de dampende sauna en borrelende hottub.
 • Omgeving: De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland én van Europa. Tegenwoordig leven er ook wolven in dit schitterende gebied.
Cabin op de Veluwe

Cabin op Vakantiepark Cuber Veluwe. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: Met een beetje geluk spot je de zandhagedis op de Veluwe. Zandhagedissen komen in Nederland ook voor in de duinen.

9. Design cabin in Zeeland

In het Zeeuwse dorp Kats staat deze design cabin. De vrijstaande cabin ligt op een landgoed en kan maximaal twee mensen huisvesten.

 • Beschrijving: De cabin kan bogen op een futuristisch design en is goed uitgerust. Buiten op het houten terras is het lekker ontspannen in de zon.
 • Omgeving: In het Zeeuwse landschap is het heerlijk wandelen en fietsen in de zuivere  zeelucht. Zonnen op de stranden en zwemmen in de zee zijn ook aantrekkelijke opties.
Cabin huren in Zeeland

Design cabin in Zeeland

Interessant weetje: Kats ligt op het voormalige Zeeuwse eiland Noord-Beveland. Noord-Beveland telt nog geen 8.000 inwoners.

10. Cabin aan het water

Deze cabin staat in de plaats Dokkum. Dokkum ligt in Friesland. De cabin bevindt zich op een klein vakantiepark, bezit 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen.

 • Beschrijving: Het ontwerp van de houten cabin is adembenemend. Kinderen kunnen zich vermaken op de trampoline en in de speeltuin.
 • Omgeving: Friesland staat bekend om zijn open landschap met kenmerkende boerderijen en veel water. Ga er op avontuur met de fiets of stap aan boord van een boot.
Cabin aan het water

Cabin aan het water in Friesland. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Dokkum is één van de Friese elf steden. De Friese elf steden verkregen in het verleden stadsrechten.

11. Cabin huren in Gelderland in Barchem

Deze cabin bevindt zich in het plaatsje Barchem in de provincie Gelderland. Barchem behoort tot de gemeente Lochem. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt op een erf, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 31 beoordelingen.

 • Beschrijving cabin: De cabin is met de hand gemaakt waarbij alleen maar duurzame materialen zijn gebruikt. Om de cabin te verwarmen, wordt gebruikgemaakt van een houtkachel.
 • Omgeving cabin: Het tiny house ligt in een stiltegebied waarbij je bovendien een panoramisch uitzicht hebt over de Lochemse Berg. In deze bosrijke regio zijn talrijke wandel- en fietsroutes uitgestippeld.
Cabin huren in Gelderland

Cabin in Gelderland in Barchem

Leuk feitje: De Finnen en Fransen hebben de meeste vakantiedagen per jaar van alle wereldburgers: 30 stuks. Nederlanders hebben gemiddeld 25 vakantiedagen.

12. Cabin huren in Noord-Brabant in Heusden

Deze cabin bevindt zich in het plaatsje Heusden in de provincie Noord-Brabant. Heusden behoort tot de gemeente Asten. De vrijstaande vakantiewoning ligt op een erf, telt 1 slaapruimte en is geschikt voor maximaal 5 personen. Contactloos verblijf is mogelijk en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 3 beoordelingen.

 • Beschrijving cabin: De cabin is van alle gemakken voorzien en is sfeervol ingericht. Je hoeft bovendien geen wekker mee te nemen: je wordt ’s ochtends gewekt door een vogelconcert.
 • Omgeving cabin: Het kleine huisje staat op het terrein van een proefboerderij. Er huppelt een vrolijke pony rond die het leuk vindt om geknuffeld te worden: erg interessant voor kinderen dus.
Cabin in Noord-Brabant

Cabin in Noord-Brabant in Heusden

Interessant weetje: Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn de drie populairste vakantielanden voor Nederlanders. Ieder jaar vieren 3,6 miljoen landgenoten vakantie bij onze oosterburen: Duitsland staat daarmee op de eerste plek van de genoemde drie landen.

13. Cabin huren in Zuid-Holland in Boskoop

Deze cabin bevindt zich in het plaatsje Boskoop in de provincie Zuid-Holland. Boskoop behoort tot de gemeente Alphen aan den Rijn. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt op een kleinschalig vakantiepark, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 2 beoordelingen.

 • Beschrijving cabin: Deze splinternieuwe cabin kent een fraaie architectuur, is mooi ingericht en bevindt zich aan het water.
 • Omgeving cabin: Boskoop is het episch centrum van de Nederlandse bomen- en plantenkweek: een letterlijk en figuurlijk kleurrijke omgeving die uitnodigt om verkend te worden; te voet om met de fiets.
Cabin aan het water Zuid-Holland

Cabin in Zuid-Holland in Boskoop

Leuk feitje: De auto en het vliegtuig zijn de populairste vervoermiddelen om op vakantie mee te gaan. Een klein deel van de Nederlandse bevolking kiest daarentegen voor de fiets, motor of boot.

14. Cabin huren in Drenthe in Grolloo

Deze cabin bevindt zich in het dorpje Grolloo in de provincie Drenthe. Grolloo behoort tot de gemeente Aa en Hunze. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt op een kleinschalig vakantiepark, telt 6 slaapvertrekken en is geschikt voor maximaal 6 personen. Er is internettoegang (WiFi) en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 3 beoordelingen.

 • Beschrijving cabin: De cabin ziet er prachtig uit: van binnen en buiten. In het eenvoudig ingerichte mini-huisje heb je een geweldige vakantietijd.
 • Omgeving cabin: Vlak in de buurt van de cabin staan veel fruitbomen. Tijdens het seizoen kun je hier fijn bessen, peren, kersen en appels plukken: leuk en gezond. Verder liggen in de omgeving van het huisje de mooiste Drentse natuurgebieden zoals Nationaal Park Drentsche Aa.
Cabin in Drenthe

Cabin in Drenthe in Grolloo

Interessant weetje: Nederland krijgt jaarlijks meer dan 20 miljoen toeristen te verhapstukken. Het leeuwendeel hiervan komt uit Duitsland en België!

15. Cabin huren in Limburg in Vijlen

Deze cabin bevindt zich in het plaatsje Vijlen in de provincie Limburg. Vijlen behoort tot de gemeente Vaals. Het vrijstaande trekkershutje ligt in een weiland, telt 1 slaapruimte en is geschikt voor maximaal 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk, er is internettoegang (WiFi) en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 3 beoordelingen.

 • Beschrijving cabin: Het trekkershutje is eenvoudig van aard en gaat daarmee prima op in het verrukkelijke Limburgse landschap.
 • Omgeving cabin: De omgeving van de cabin wordt beschouwd als één van de mooiste van Nederland: het Geuldal met centraal daarin het meanderende riviertje de Geul. Het is een uitstekend gebied om te wandelen, paardrijden en mountainbiken.
Cabin huren in Limburg

Cabin in Limburg in Vijlen

Leuk feitje: Op vakantie gaan is niet goedkoop. Nederlanders geven gezamenlijk jaarlijks meer dan 21 miljard euro aan vakanties uit!

Tiny house huren in Nederland

Deze blogs over tiny houses in Nederland vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.