Skip to main content

Overnachten in een cabin is een waanzinnige ervaring. Er bestaan verschillende soorten cabins: variërend van heel basic tot superluxe. Cabins zijn feitelijk een soort tiny houses. Deze mini-huisjes kun je huren op veel plekken door heel Nederland in alle denkbare regio’s en landschappen: bossen, heidevelden, duinen, et cetera. Met name voor kinderen is het superleuk én spannend om vakantie te vieren in een cabin.

Wij hebben 5 mooie cabins in Nederland die je kunt huren op een rijtje gezet!

1. Cabin huren in Gelderland in Barchem

Deze cabin bevindt zich in het plaatsje Barchem in de provincie Gelderland. Barchem behoort tot de gemeente Lochem. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt op een erf, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 31 beoordelingen.

  • Beschrijving cabin: De cabin is met de hand gemaakt waarbij alleen maar duurzame materialen zijn gebruikt. Om de cabin te verwarmen, wordt gebruikgemaakt van een houtkachel.
  • Omgeving cabin: Het tiny house ligt in een stiltegebied waarbij je bovendien een panoramisch uitzicht hebt over de Lochemse Berg. In deze bosrijke regio zijn talrijke wandel- en fietsroutes uitgestippeld.
Cabin huren in Gelderland

Cabin in Gelderland in Barchem

Leuk feitje: De Finnen en Fransen hebben de meeste vakantiedagen per jaar van alle wereldburgers: 30 stuks. Nederlanders hebben gemiddeld 25 vakantiedagen.

Tip!

Bekijk ook eens de Forest Cabin Pets 6. Deze splinternieuwe gelijkvloerse, vrijstaande lodges staan op Roompot Vakantiepark Schaijk in Noord-Brabant

2. Cabin huren in Noord-Brabant in Heusden

Deze cabin bevindt zich in het plaatsje Heusden in de provincie Noord-Brabant. Heusden behoort tot de gemeente Asten. De vrijstaande vakantiewoning ligt op een erf, telt 1 slaapruimte en is geschikt voor maximaal 5 personen. Contactloos verblijf is mogelijk en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 3 beoordelingen.

  • Beschrijving cabin: De cabin is van alle gemakken voorzien en is sfeervol ingericht. Je hoeft bovendien geen wekker mee te nemen: je wordt ’s ochtends gewekt door een vogelconcert.
  • Omgeving cabin: Het kleine huisje staat op het terrein van een proefboerderij. Er huppelt een vrolijke pony rond die het leuk vindt om geknuffeld te worden: erg interessant voor kinderen dus.
Cabin in Noord-Brabant

Cabin in Noord-Brabant in Heusden

Interessant weetje: Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn de drie populairste vakantielanden voor Nederlanders. Ieder jaar vieren 3,6 miljoen landgenoten vakantie bij onze oosterburen: Duitsland staat daarmee op de eerste plek van de genoemde drie landen.

3. Cabin huren in Zuid-Holland in Boskoop

Deze cabin bevindt zich in het plaatsje Boskoop in de provincie Zuid-Holland. Boskoop behoort tot de gemeente Alphen aan den Rijn. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt op een kleinschalig vakantiepark, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 2 beoordelingen.

  • Beschrijving cabin: Deze splinternieuwe cabin kent een fraaie architectuur, is mooi ingericht en bevindt zich aan het water.
  • Omgeving cabin: Boskoop is het episch centrum van de Nederlandse bomen- en plantenkweek: een letterlijk en figuurlijk kleurrijke omgeving die uitnodigt om verkend te worden; te voet om met de fiets.
Cabin aan het water Zuid-Holland

Cabin in Zuid-Holland in Boskoop

Leuk feitje: De auto en het vliegtuig zijn de populairste vervoermiddelen om op vakantie mee te gaan. Een klein deel van de Nederlandse bevolking kiest daarentegen voor de fiets, motor of boot.

Cosy Cabins

Tip!

Bekijk ook eens de Cosy Cabins voor 4 personen op vakantiepark Mölke aan de Regge, in Twente.

4. Cabin huren in Drenthe in Grolloo

Deze cabin bevindt zich in het dorpje Grolloo in de provincie Drenthe. Grolloo behoort tot de gemeente Aa en Hunze. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt op een kleinschalig vakantiepark, telt 6 slaapvertrekken en is geschikt voor maximaal 6 personen. Er is internettoegang (WiFi) en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 3 beoordelingen.

  • Beschrijving cabin: De cabin ziet er prachtig uit: van binnen en buiten. In het eenvoudig ingerichte mini-huisje heb je een geweldige vakantietijd.
  • Omgeving cabin: Vlak in de buurt van de cabin staan veel fruitbomen. Tijdens het seizoen kun je hier fijn bessen, peren, kersen en appels plukken: leuk en gezond. Verder liggen in de omgeving van het huisje de mooiste Drentse natuurgebieden zoals Nationaal Park Drentsche Aa.
Cabin in Drenthe

Cabin in Drenthe in Grolloo

Interessant weetje: Nederland krijgt jaarlijks meer dan 20 miljoen toeristen te verhapstukken. Het leeuwendeel hiervan komt uit Duitsland en België!

5. Cabin huren in Limburg in Vijlen

Deze cabin bevindt zich in het plaatsje Vijlen in de provincie Limburg. Vijlen behoort tot de gemeente Vaals. Het vrijstaande trekkershutje ligt in een weiland, telt 1 slaapruimte en is geschikt voor maximaal 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk, er is internettoegang (WiFi) en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 3 beoordelingen.

  • Beschrijving cabin: Het trekkershutje is eenvoudig van aard en gaat daarmee prima op in het verrukkelijke Limburgse landschap.
  • Omgeving cabin: De omgeving van de cabin wordt beschouwd als één van de mooiste van Nederland: het Geuldal met centraal daarin het meanderende riviertje de Geul. Het is een uitstekend gebied om te wandelen, paardrijden en mountainbiken.
Cabin huren in Limburg

Cabin in Limburg in Vijlen

Leuk feitje: Op vakantie gaan is niet goedkoop. Nederlanders geven gezamenlijk jaarlijks meer dan 21 miljard euro aan vakanties uit!

Deze blog vind je misschien ook interessant: 10x tiny house huren in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.