Skip to main content

Veel campings in Nederland hebben animatie voor kinderen. Met peuters en kleuters wordt gedanst, geknipt, geplakt, geknutseld en gekleurd. Voor de oudere kids worden er voetbaltoernooitjes, theatervoorstellingen en minidisco’s georganiseerd. Dankzij de animatieprogramma’s hoeven kinderen zich geen seconde te vervelen en komen ze in contact met leeftijdsgenootjes op de camping.

In deze blog ontdek je 10 campings met animatie in Nederland.

1. Camping met animatie in Callantsoog

Ben je op zoek naar een camping met animatie in Noord-Holland? Ga dan genieten op Camping Tempelhof in het kustplaatsje Callantsoog. Het animatieteam staat klaar om de kinderen te vermaken. Zo organiseren zij creatieve spelletjes, sportwedstrijden, theater, wandklimmen en dansen.

Animatie op camping Tempelhof

Animatieteam op Camping Tempelhof. Foto: ardoer.com

Camping Tempelhof ligt op loopafstand van het Noordzeestrand van Callantsoog. Kinderen beleven de tijd van hun leven op het strand. Zo kunnen zij er kuilen graven of zandkastelen bouwen. Uiteindelijk spoelen de golven de creaties van de ijverige kids weg.

2. Camping met animatie in Katwijk aan Zee

Vind je het leuk als jouw kinderen vermaakt worden met animatie op een familiecamping in Katwijk aan Zee? Dan is Park Noordduinen in het vissersplaatsje een uitstekende keuze. Park Noordduinen biedt een gevarieerd animatieprogramma voor gezinnen met jonge kinderen. Dan moet je denken aan knutselen, spelletjes en shows.

Animatie op camping Noordduinen

Animatieteam op Park Noordduinen. Foto: molecaten.nl

Katwijk aan Zee staat bekend om zijn uitgestrekte zandstranden. Het strand is ideaal voor wandelingen, zonnebaden en diverse sportactiviteiten. In de zomermaanden trekken veel toeristen naar Katwijk aan Zee. Langs de kustlijn loopt een mooie boulevard waar bezoekers kunnen genieten van het uitzicht op zee, winkels, restaurants en terrasjes.

3. Camping met animatie in Gelderland

In het Gelderse plaatsje Lieren ligt Camping Bosgraaf. Deze familiecamping bevindt zich midden in het bos. Op de camping zijn kampeerplaatsen voor tenten en caravans. Daarnaast kun je er chalets, lodges, safaritenten, trekkershutten en stacaravans huren. Er is een wateraansluiting bij de standplaats.

Camping met animatie de Bosgraaf

Kampeerplaatsen op Camping Bosgraaf. Foto: ardoer.com

Het animatieprogramma van Camping Bosgraaf is veelzijdig. De kans dat kinderen zich op de camping vervelen, is zeer klein. Voor rustzoekers en natuurliefhebbers is de omgeving van Lieren fantastisch. Bossen, heidevelden en akkers vormen een ideale omgeving voor tal van buitenactiviteiten.

4. Camping met animatie in Rockanje

Zoek je een familiecamping met animatieprogramma in Zuid-Holland? Ga dan kamperen op Park Rondeweibos in de Zuid-Hollandse kustplaats Rockanje. Tijdens de vakantietijd zorgt het animatieteam voor een aantrekkelijk programma voor de kids. Zij kunnen dan genieten van knutselochtenden, minidisco’s en spelletjesmiddagen.

Animatieteam op Camping Rondweibos

Animatieteam op Park Rondweibos. Foto: molecaten.nl

Naast het strand heeft Rockanje een duingebied, het Voornes Duin, dat aantrekkelijk is voor wandelingen en fietstochten. De omgeving biedt mogelijkheden voor recreatie en natuurliefhebbers. Het dorp trekt toeristen die op zoek zijn naar een ontspannen sfeer en de nabijheid van de natuur.

5. Camping met animatie in Limburg

Camping ‘t Geuldal bevindt zich in het Limburgse dorpje Meerssen. De camping ligt in het beroemde Geuldal. De camping beschikt over kampeerplaatsen (tenten, caravans en campers), safaritenten en chalets. Honden zijn toegestaan.

Animatieteam op Camping 't Geuldal

Animatieteam op Camping ’t Geuldal. Foto: ardoer.com

Op de camping is een animatieteam aanwezig dat leuke activiteiten met jonge kinderen onderneemt. Spelletjes en dansen zijn favoriet. Het is fantastisch om te kamperen in het Geuldal. De omgeving wordt gekenschetst door een overweldigende natuur. Maak er een wandeling of fietstocht.

6. Camping met animatie op de Veluwe

Wil je graag kamperen op een familiecamping met animatie op de Veluwe? Zet dan je tentje op op Park De Leemkule. Het animatieprogramma van deze camping is gericht op gezinnetjes met jonge kinderen. Het animatieteam organiseert leuke buiten- en binnenactiviteiten.

Animatie op Camping Leemkule

Animatie op Park De Leemkule. Foto: molecaten.nl

Naast de animatie zijn er op Park De Leemkule tal van interessante activiteiten voor kinderen. Wat te denken van het binnenzwembad met kinderbad en bubbelbad. Terwijl de kids zich vermaken in het zwembad, kunnen hun pappa’s en mamma’s maximaal ontspannen in de sauna en het Turks stoombad.

7. Camping met animatie op de Veluwe

In het Gelderse dorpje Ermelo ligt Camping Haeghehorst. De familiecamping bevindt zich op de Veluwe. Op de camping heb je de keuze uit kampeerplaatsen (tenten en caravans), safaritenten, chalets, kinderchalets, bungalows, kinderbungalows, wellnessbungalows, cottages en lodges. Tijdens de schoolvakantie is er een animatieteam aanwezig.

Camping met animatieprogramma Gelderland

Camping Heaghehorst

Op de camping wordt ieder jaar een gloednieuw animatieprogramma uitgerold: groot plezier voor het hele gezin. Kamperen op de Veluwe is razend populair. Je kunt daar wandelingen en fietstochten maken door een oogverblindend mooi landschap Bovendien is de kans groot dat je wilde dieren zoals reeën, wilde zwijnen en vossen spot.

8. Camping met animatie aan het Veluwemeer

Aan de oevers van het Veluwemeer in Flevoland kun je kamperen op Park Flevostrand. Dankzij het animatieprogramma zullen kinderen zich geen minuut vervelen op deze camping. Zo kunnen zij knutselen, spelletjes spelen en sporten. Als het mooi weer is, lonkt het Veluwemeer.

Animatie op camping Flevostrand

Animatieteam op Park Flevostrand. Foto: molecaten.nl

Het Veluwemeer werd gecreëerd door de aanleg van de Nijkerkernauw, een dam tussen de oude landtong van de Veluwe en het nieuw gewonnen land van Oostelijk Flevoland. Dit resulteerde in de vorming van het Veluwemeer in 1959. Het meer heeft een oppervlakte van ongeveer 335 vierkante kilometer en is een belangrijk recreatiegebied.

9. Camping met animatie in Drenthe

In het Drentse dorpje Dwingeloo bevindt zich Camping Torentjeshoek. De camping ligt aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld. Camping Torentjeshoek heeft kampeerplaatsen voor tenten, caravans en campers. Daarnaast kun je er safaritenten, chalets, bosboten, boomhutten, cabins en lodges huren. Honden zijn toegestaan.

Animatieteam op Camping Torentjeshoek

Animatie op Camping Torentjeshoek. Foto: ardoer.com

Van het animatieprogramma zullen de kids genieten. Spelletjesmiddagen, speurtochten, kleien, brood bakken en sporten zijn een paar voorbeelden. Daarnaast is het voor de kids leuk om bovengenoemd Nationaal Park Dwingelderveld te gaan verkennen. Het gebied wordt gekenschetst door heidevelden, bossen en vennetjes.

10. Camping met animatie in Zeeuws-Vlaanderen

Park Waterdunen bevindt zich aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen. Dankzij het animatieprogramma hebben kinderen de tijd van hun leven op deze camping. Fijn met de andere kinderen tekenen, plakken en knippen. Samen spelletjes doen of sporten behoort ook tot de mogelijkheden.

Natuurcamping in Zeeland Waterdunen

Park Waterdunen. Foto: molecaten.nl

Zeeuws-Vlaanderen heeft een rijke geschiedenis, met invloeden van zowel Nederlandse als Vlaamse culturen. Historische gebeurtenissen, waaronder oorlogen en overstromingen, hebben de regio gevormd. De regio heeft diverse natuurlijke gebieden, waaronder de Hedwigepolder, natuurgebieden langs de Westerschelde en de duinen aan de Noordzeekust.

Meer kindvriendelijke campings bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.