Skip to main content

Veel campings hebben een tegenwoordig een animatieprogramma voor jonge kinderen. Met de peuters, kleuters wordt gedanst, geknipt, geplakt, geknutseld en gekleurd. Voor wat oudere kinderen worden er voetbaltoernooitjes, theatervoorstellingen, schuimparty’s en mini-disco’s georganiseerd. Dankzij de animatieprogramma’s hoeven de kids zich geen seconde te vervelen en komen ze bovendien in contact met de andere kinderen die op de camping vakantie aan het vieren zijn.

Wij hebben 5 fantastische campings met een animatieprogramma voor jonge kinderen geselecteerd!

1. Camping met animatieprogramma voor jonge kinderen in Limburg

Camping ‘t Geuldal is in het dorpje Meerssen gesitueerd (Limburg). De camping ligt in het Geuldal. De camping beschikt over kampeerplaatsen (tenten, caravans en campers), safaritenten en chalets. Water bij de standplaats. Bijzettent is geen probleem. 10-16 ampère stroom aanwezig. Honden zijn toegestaan. Wi-Fi is beschikbaar.

  • Beschrijving: Op de camping is een animatieteam aanwezig dat leuke activiteiten met jonge kinderen onderneemt. Spelletjes en dansen zijn favoriet.
  • Omgeving: Het is fantastisch om te kamperen in Limburg. De omgeving wordt gekenschetst door een overweldigende natuur.
Camping met animatieprogramma in Limburg

Camping ’t Geuldal

Leuk feitje: Een Nederlandse vrouw krijgt doorgaans 1 of 2 kinderen. In Niger ligt dat getal veel hoger. De Nigerese vrouw baart gemiddeld 7 kinderen!

2. Camping met animatieprogramma voor jonge kinderen in Gelderland

In het Gelderse plaatsje Ermelo ligt Camping Heaghehorst. De familiecamping bevindt zich op de Veluwe. Op de camping heb je de keuze uit kampeerplaatsen (tenten en caravans), safaritenten, chalets, kinderchalets, bungalows, kinderbungalows, wellnessbungalows, cottages en lodges. Wateraansluiting bij de standplaats. Bijzettentje is toegestaan. Plek met stroom. Huisdieren zijn welkom. Er is internettoegang. CAI-aansluiting.

  • Beschrijving: Op de camping wordt ieder jaar een gloednieuw animatieprogramma uitgerold. Groot plezier voor het hele gezin.
  • Omgeving: Kamperen op de Veluwe is razend populair. Wandelingen en fietstochten maken door een oogverblindend mooi decor.
Camping met animatieprogramma Gelderland

Camping Heaghehorst

Interessant weetje: Nederlandse kinderen zijn de gelukkigste van de wereld. Op de voet gevolgd door de kids van Denemarken en Noorwegen!

3. Camping met animatieprogramma voor jonge kinderen in Drenthe

Camping Torentjeshoek is in het dorpje Dwingeloo gesitueerd (Drenthe). Dwingeloo valt onder de gemeente Westerveld. De camping ligt aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld in het bos. Torentjeshoek heeft kampeerplaatsen voor tenten, caravans en campers. Daarnaast kun je er safaritenten, chalets, bosboten, boomhutten, cabins en lodges huren. Water bij de standplaats. Bijzettent is geen probleem. 10-16 ampère stroom aanwezig. Honden zijn toegestaan. Wi-Fi is beschikbaar. Kabel tv aansluiting.

  • Beschrijving: Van het animatieprogramma zullen de kids genieten. Spelletjesmiddagen, speurtochten, kleien, brood bakken en sporten zijn een paar voorbeelden.
  • Omgeving: Het is zeer de moeite waard om verschillende hunebedden te gaan bekijken in Drenthe. De provincie telt er 52.
Camping met animatieprogramma

Camping Torentjeshoek

Leuk feitje: Nederlandse kinderen zijn de langste van de wereld. De kleinste kids van de planeet wonen in Oost-Timor!

4. Camping met animatieprogramma voor jonge kinderen in Gelderland

In het Gelderse plaatsje Lieren ligt Camping Bosgraaf. Lieren maakt deel uit van de gemeente Apeldoorn. De familiecamping bevindt zich midden in het bos. Op de camping zijn kampeerplaatsen voor tenten en caravans. Daarnaast kun je er chalets, lodges, safaritenten, trekkerhutten en stacaravans huren. Wateraansluiting bij de standplaats. Bijzettentje is toegestaan. Plek met stroom. Huisdieren zijn welkom. Er is internettoegang. CAI-aansluiting.

  • Beschrijving: Het animatieprogramma is veelzijdig. De kans dat kinderen zich op deze camping vervelen, is zeer klein.
  • Omgeving: Voor rustzoekers en natuurliefhebbers is Gelderland een fantastische regio. Bossen, heidevelden en akkers vormen een ideale omgeving voor tal van vogelsoorten.

Interessant weetje: Tanishq Abraham is het slimste kind ter wereld. Op zijn 11de jaar had dit Amerikaanse wonderkind al drie universitaire diploma’s op zak!

5. Camping met animatieprogramma voor jonge kinderen in Overijssel

Camping Beerze Bulten is in het dorpje Beerze gesitueerd (Overijssel). Beerze valt onder de gemeente Ommen. De camping ligt in het Overijsselse Vechtdal. Beerze Bulten beschikt over kampeerplaatsen (tenten), bungalows en lodges. Water bij de standplaats. Bijzettent is geen probleem. 10-16 ampère stroom aanwezig. Honden zijn toegestaan. Wi-Fi is beschikbaar. Kabel tv aansluiting.

  • Beschrijving: De lijst van activiteiten voor de allerjongste kids is lang. Het animatieprogramma is niet alleen tijdens het hoogseizoen, maar het hele jaar door.
  • Omgeving: Het Overijsselse Vechtdal is één van de mooiste gebieden van ons land. Uitermate geschikt om te voet of met een fiets verkend te worden.
Camping met animatieprogramma

Camping Beerze Bulten

Leuk feitje: In Noorwegen wonen de gezondste kinderen van de wereld. Nederland staat in dit lijstje op de derde plaats, net achter Zuid-Korea!

Dit vind je misschien ook interessant: 10x de leukste campings in de Achterhoek

Kinderhotels Nederland

Liever een keer overnachten in een kinderhotel? Wij hebben de 15 leukste kinderhotels van Nederland en net over de grens op een rijtje gezet.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.