Skip to main content

Een bolderwagen (bolderkar) is heel handig op een camping. Je kunt dan op een gemakkelijke manier kinderen en spullen vervoeren. Met een bolderwagen kun je onder andere door het bos of door de duinen naar het strand rijden. Voor jonge kinderen is het een feest om in een bolderwagen te zitten. Zij vermaken zich dan opperbest.

Wij hebben 5 fraaie campings met bolderwagen verhuur in Nederland op een rijtje gezet!

1. Camping met bolderwagen verhuur in Renesse in Zeeland

Molecaten Park Wijde Blick bevindt zich in het kustplaatsje Renesse in de provincie Zeeland. Renesse behoort tot de gemeente Schouwen-Duiveland. De camping ligt aan  de Noordzeekust en verhuurt bolderwagens (bolderkarren). De gezinscamping heeft kampeerplaatsen (tenten, caravans en campers) en chalets. Eigen watertappunt. Bijzettentje is geen probleem. Stroomaansluiting. Het is een hondvriendelijke camping. Internet (wifi) is beschikbaar. CAI-aansluiting.

  • Beschrijving: Naast bolderwagens kun je op deze camping ook fietsen, E-choppers en skelters huren. Zwemliefhebbers komen er ook aan hun trekken: probeer maar eens de 25 meter lange waterglijbaan.
  • Omgeving: Renesse is een populaire badplaats voor jeugdigen. Maar ook voor volwassenen is het een aantrekkelijke dorpje met een prachtige natuur.

Leuk feitje: Een bolderwagen wordt in het Duits een Handwagen genoemd. In het Engels spreekt men van een Toy wagon!

2. Camping met bolderwagen verhuur in Callantsoog in Noord-Holland

In het Noord-Hollandse kustdorpje Callantsoog ligt Camping Tempelhof. Callantsoog ligt in de gemeente Schagen. De familiecamping is aan de Noordzee gesitueerd en verhuurt bolderwagens. Op de camping zijn kampeerplaatsen (tenten en caravans), chalets en lodges. Watertappunt bij de standplaats. Bijzettent is toegestaan. Elektriciteit (10-16 A). Huisdieren zijn welkom. Internetten is mogelijk. Kabel tv aansluiting.

  • Beschrijving: De camping heeft tal van faciliteiten waaronder een overdekte sporthal en springkussen. Het is ook mogelijk om lekker te ontspannen in de sauna.
  • Omgeving: Callantsoog kent verschillende natuurgebieden waar je mooie wandelingen kunt maken. Eén daarvan is het Zwanenwater: bekend om zijn lepelaarkolonie.

Interessant weetje: In 1890 verscheen de eerste bolderwagen ten tonele in ons land. Toen nog onder de naam ‘Roomse kar’: een verwijzing naar de uitvinder L. Rooms!

3. Camping met bolderwagen verhuur in Sint Maartenszee in Noord-Holland

Camping Sint Maartenszee bevindt zich in het kustplaatsje Sint Maartenszee in de provincie Noord-Holland. Sint Maartenszee behoort tot de gemeente Schagen. De familiecamping ligt op steenworp afstand van het Noordzeestrand en verhuurt bolderwagens (bolderkarren). De camping bezit staanplaatsen voor tenten, caravans en campers. Daarnaast kun je er strandbungalows, villa’s, lodges en trekkershutjes huren. Eigen watertappunt. Bijzettentje is geen probleem. Stroomaansluiting. Het is een hondvriendelijke camping. Internet (wifi) is beschikbaar. CAI-aansluiting.

  • Beschrijving: De bolderwagen is ideaal voor het vervoer van kinderen en strandspulletjes. Kinderen vinden het leuk én spannend om op deze manier vervoerd te worden.
  • Omgeving: Sint Maartenszee ligt vlak aan de Noordzee. Het duingebied is van een grote schoonheid dat opgesierd wordt met hoge duintoppen.

Leuk feitje: Tegenwoordig zijn bolderwagens voorzien van luchtbanden. Vroeger hadden ze houten wielen!

4. Camping met bolderwagen verhuur in Julianadorp in Noord-Holland

In het Noord-Hollandse kustdorpje Julianadorp ligt Camping ’t Noorder Sandt. Julianadorp ligt in de gemeente Den Helder. De familiecamping is in de duinen gesitueerd en verhuurt bolderwagens (bolderkarren). Op de camping kun je kiezen uit staanplaatsen voor tenten, caravans en campers. Daarnaast kun je er strandhuisjes en woonlodges huren. Watertappunt bij de standplaats. Bijzettent is toegestaan. Elektriciteit (10 A). Huisdieren zijn welkom. Internetten is mogelijk. Kabel tv aansluiting.

  • Beschrijving: Op de camping is een manege aanwezig. Hier kun je paardrijlessen volgen of een spectaculaire strandrit maken.
  • Omgeving: In het voorjaar wordt de omgeving van Julianadorp opgesierd én geparfumeerd door miljoenen bloeiende bloembollen. Erg leuk om doorheen te wandelen en fietsen.

Interessant weetje: Het woordje ‘bolder’ komt af van ‘bulderen’. Refererend aan het bulderende geluid dat bolderwagens vroeger maakten toe ze nog met houten wielen waren uitgerust!

5. Camping met bolderwagen verhuur in Domburg in Zeeland

Camping Westhove bevindt zich in het badplaatsje Domburg in de provincie Zeeland. Domburg behoort tot de gemeente Veere. De camping ligt aan de kust en verhuurt bolderwagens (bolderkarren). De gezinscamping heeft kampeerplaatsen (tenten, caravans en campers), chalets en bungalows. Eigen watertappunt. Bijzettentje is geen probleem. Stroomaansluiting. Het is een hondvriendelijke camping. Internet (wifi) is beschikbaar. CAI-aansluiting.

  • Beschrijving: Camping Westhove is een luxe camping met veel mogelijkheden. Kinderen vermaken zich opperbest in de indoorspeeltuin of in het overdekte zwembad.
  • Omgeving: Domburg is schilderachtig mooi: de duinen, het strand en de Noordzee. Je kunt er ook heel smakelijk eten; probeer er maar eens echte Zeeuwse mosselen.

Leuk feitje: De bolderwagen wordt voor veel doeleinden gebruikt. Het vervoer van kleine kinderen en het doen van boodschappen zijn daar twee voorbeelden van!

Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.