Skip to main content

Verschillende campings in Nederland hebben een kinderboerderij of dierweide op hun terrein. Dat is natuurlijk erg leuk voor kinderen en dierenliefhebbers. Zij kunnen dan koeien, schapen, geiten, alpaca’s en varkens aaien. Knuffelen met konijnen en cavia’s behoort ook tot de mogelijkheden. Als er paarden en pony’s op de kinderboerderij aanwezig zijn, kan hierop worden gereden.

Hieronder staan 10 campings met kinderboerderij in Nederland opgesomd.

1. Camping met kinderboerderij in Friesland

In het Friese landschap bevindt zich Camping & Vakantiepark Bergumermeer. Op dit vakantieoord is een kinderboerderij aanwezig. Hier zijn eenden, konijnen, herten, alpaca’s en veel andere dieren te bewonderen. Naast een kinderboerderij kan Camping & Vakantiepark Bergumermeer bogen op talloze andere faciliteiten. Zo kun je er zwemmen, midgetgolfen en jezelf vermaken in het speelparadijs.

Kinderboerderij op camping

Alpaca op Camping & Vakantiepark Bergumermeer. Foto: ardoer.com

Camping & Vakantiepark Bergumermeer ligt aan het Bergumermeer. Het Bergumermeer (Fries: Burgumer Mar) is één van de mooiste meren van Friesland met enorm veel waterrecreatiemogelijkheden. Dan moet je denken aan zwemmen, kanoën, windsurfen, zeilen en varen. Het Bergumermeer telt verschillende jachthavens. Friesland is de meest waterrijke provincie van Nederland met meer dan  230 jachthavens.

2. Kinderboerderij op camping op Veluwe

EuroParcs De Wije Werelt ligt op de Veluwe. Op De Wije Werelt kun je een accommodatie huren en kamperen. Eén van de trekpleisters van dit vakantieoord is de kinderboerderij. Hier kun je kennismaken met geitjes, kippen en konijnen. Erg leuk voor jong en oud. De kampeerplekken van De Wije Werelt liggen aan de rand van een mooi bos. Dit is de plek waar je een tent, camper of caravan kunt plaatsen.

Kinderboerderij met geitjes op camping

Kinderboerderij op EuroParcs De Wije Werelt. Foto: europarcs.nl

Al meer dan honderd jaar leeft de moeflon op de Veluwe. Deze prachtige herkauwer is het kleinste wilde schaap van Europa. De moeflon is een zogenaamd haarschaap. Dat betekent dat het beest haren heeft in plaats van wol. Moeflons zorgen ervoor dat de heidevelden van de Veluwe niet dichtgroeien met gras.

3. Kamperen tussen dieren in Noord-Brabant

Vakantiepark Dierenbos is een vakantiepark én camping in Noord-Brabant. Op Vakantie Dierenbos word je omringd door dieren. Paarden, pony’s, geitjes, hertjes, konijntjes, alpaca’s, et cetera. Je mag ze aaien, knuffelen en verzorgen. Op de camping kun je een tent, caravan of camper plaatsen. Daarnaast kun je er kamperen in luxe lodgetenten.

Kinderboerderij op Vakantiepark Dierenbos

Kinderboerderij op Vakantiepark Dierenbos. Foto: bungalowspecials.nl

In de jaren tachtig van de vorige eeuw werden de eerste alpaca in Nederland gehouden. Vandaag de dag leven er meer 2.000 alpaca’s in ons land. De vacht van alpaca’s is heel waardevol: de wol levert meer dan 40 euro per kilogram op! De alpaca’s die op kinderboerderijen en die dierweides leven, kun je mooi bekijken. Soms mag je een stukje met een alpaca wandelen.

4. Kamperen bij de boer: vakantie tussen boerderijdieren!

Kippen, katten, konijnen, kalfjes, cavia’s, alpaca’s en koeien. Dát zijn de dieren waarmee je omringd bent als je kampeert op Landgoed Volenbeek. Landgoed Volenbeek is een melkveehouderij in Ermelo in het noorden van Gelderland. Het is natuurlijk fantastisch om te kamperen in een tenthuisje en het boerenleven van dichtbij mee te maken.

Lees ook: 20x slapen bij de boer!

Kinderboerderij op boerderij Boerenbed

Boerderij op Landgoed Volenbeek. Foto: boerenbed.nl

Er bestaan veel soorten cavia’s. De bekendste soort is de huiscavia. De huiscavia werd 3.000 jaar geleden gedomesticeerd door de Inca’s in een gebied dat we nu als Peru kennen. Cavia’s zijn planteneters die zich tegoed doen aan groenvoer, fruit en zaden. Ze worden veel als huisdier gehouden: in Nederland leven meer dan 600.000 cavia’s.

5. Camping met manege op Veluwe

In het Gelderse plaatsje Vierhouten bevindt zich Camping Samoza. Op deze gezinscamping is een manege aanwezig. Ervaren ruiters kunnen hier een buitenrit maken. Mensen met minder ervaring kunnen op Samoza paardrijlessen nemen. Dat kunnen lessen in dressuur en springen zijn. Je kunt ook je eigen paard meenemen. Op de manege is namelijk een pensionstalling aanwezig.

Lees ook: 20x campings in Nederland met een manege!

Camping met manege

Manege op camping Samoza. Foto: samoza.nl

Midden op de Veluwe ligt Vierhouten. Je kunt op verschillende manieren de Veluwe ontdekken. Dat kan al wandelend of fietsend, maar ook op de rug van een paard. Op de Veluwe zijn veel ruiterroutes uitgezet. Deze routes lopen dwars door bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Met een beetje geluk spot je er wilde dieren.

6. Slapen bij de boer: kamperen tussen dieren!

Precies in Midden-Limburg kun je slapen bij de boer van BoeBaDoe. Je kampeert dan in safaritenten, ranchtenten, lodgetenten of barntenten. Tussen de dieren! Dan moet je denken aan paarden, pony’s, honden, ezels, varkentjes, geiten, katten, konijnen en kippen. Voor kinderen is BoeBaDoe een waar paradijs. Spelenderwijs leren ze veel over verschillende diersoorten.

Boerderijcamping

Camping BoeBaDoe. Foto: farmcamps.com

Mensen die van paarden en pony’s houden, vallen bij BoeBaDoe met hun neus in de boter. Op de campingboerderij is het namelijk mogelijk om rijlessen te volgen in de buitenbak. Daarnaast mag je de paarden aaien, knuffelen, vertroetelen en verzorgen. Het is ook leuk om alleen naar paarden en pony’s te kijken!

7. Camping met natuurweide in Zeeland

Park Wijde Blick is een camping in de Zeeuwe badplaats Renesse. Deze camping beschikt over een natuurweide. In deze natuurweide lopen schapen. Het is erg leuk om naar schapen te kijken én om ze te voeren. Als je ze wil voeren, voer ze dan met brood. Op Park Wijde Blick kun je niet alleen kamperen, je kunt er ook chalets huren.

Dierenwijde op Molecaten park

Dierenwijde op Park Wijde Blick. Foto: molecaten.nl

Vroeger was Renesse dé badplaats voor de jeugd van Zeeland én van Nederland. Maar die tijd is al lang voorbij. Tegenwoordig is Renesse erg geliefd bij gezinnetjes met jonge kinderen. Renesse kent een gezellig centrum en een fantastisch strand. Een strand dat lang en breed is. Ideaal voor veel strandplezier!

8. Kinderboerderij op camping in Limburg

Herten, kalkoenen, geiten, konijnen en veel andere dieren zijn te vinden op de kinderboerderij (dierenpark) van Camping De Heldense Bossen. Deze kindvriendelijke camping ligt iets ten oosten van het Limburgse dorpje Helden. Naast de kinderboerderij zijn er nog veel meer leuke faciliteiten voor kids op De Heldense Bossen te vinden.

Dierenpark

Dierenpark op camping De Heldense Bossen

De omgeving van de camping is van een verbluffende schoonheid. Niet in de laatste plaats door de aanwezig van natuurgebied De Heldense Bossen. De camping is vernoemd naar dit prachtige natuurgebied. Een natuurgebied met een grootte van 500 hectare. In De Heldense Bossen bevinden zich verschillende wandel- en fietspaden die het mogelijk maken om het gebied te ontginnen.

9. Camping met kinderboerderij in Overijssel

Op de kinderboerderij (dierenparkje) van Camping Holterberg leven verschillende exotische diersoorten. Dan moet je denken aan alpaca’s en nandoes. Daarnaast zijn er in het dierenverblijf minder exotische dieren te bekijken zoals kippen, eenden en geiten. Als je de dieren wil voeren, is dat geen enkel probleem. Je mag ze voeren met brood, groente en fruit.

Kinderboerderij op camping Holterberg

Dierenpark van Camping Holterberg. Foto: ardoer.com

Camping Holterberg ligt in het Overijsselse dorpje Holten. De omgeving van Holten is indrukwekkend te noemen. Een omgeving die wordt gekenmerkt door bossen en een coulisselandschap. Het behoeft nauwelijks betoog dat het erg leuk is om hier te wandelen, fietsen en te ontspannen. Natuurliefhebbers, vogelspotters en rustzoekers willen nooit meer weg!

10. Kinderboerderij op camping in Zeeuws-Vlaanderen

Kinderen hebben de tijd van hun leven op de kinderboerderij van Camping International in Zeeuws-Vlaanderen. Zij kunnen zich daar vermaken met hangbuikzwijntjes, ezels, pony’s, schapen, geiten, cavia’s en kippen. Deze dieren zijn niet bang voor mensen en laten zich maar al te graag vertroetelen. Je mag ze ook voeren: geef ze maar groente en fruit.

Kinderboerderij op camping International

Varken op Camping International in Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is een fantastisch regio van Zeeland. Een regio waar het Zeeuwse oerlandschap nog goed te zien is. Een gebied met kwelders, schorren, dijken, dammen en duinen. Zeeuws-Vlaanderen is derhalve een eldorado voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Maak er wandelingen over stranden of verken de ‘binnenlanden’ met de fiets. Of bezoek Sluis: een eeuwenoud vestingstadje met een boeiende geschiedenis!

Overnachten met dieren

Deze blogs over diervriendelijke accommodaties vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.