Skip to main content

Noord-Jutland is één van de mooiste regio’s van Denemarken waar je kunt kamperen. Aan de noordkant rollen de golven van de Noordzee over de brede stranden heen en de oostkant van Noord-Jutland grenst aan het oogverblindende Limfjord: het grootste fjord van het Scandinavische land. Daartussen ligt een idyllisch landschap van bossen, heidevelden, weilanden en akkers. Op de mooiste plekken van Noord-Jutland bevinden zich campings waar je heerlijk kunt kamperen in tenten, caravans en campers.

Hieronder volgt een opsomming van 5 campings in Noord-Jutland in Denemarken!

1. Camping in Noord-Jutland in Denemarken: Tranum

Tranum Klit Camping ligt in het kustdorpje Tranum. Tranum valt onder de regio Noord-Jutland in Denemarken. De camping bevindt zich aan de Noordzeekust. De gezinscamping bezit staanplaatsen (tenten, caravans en campers), cabins, bungalows, chalets en trekkershutten. Honden zijn toegestaan.

Beschrijving: Natuurliefhebbers komen helemaal aan hun trekken op Tranum Klit Camping. De camping is volledig ingebed in de natuur en nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Omgeving: De prachtige omgeving leent zich uitermate goed om te voet of met een fiets te verkennen. Alleen al op het ruige strand kun je jezelf eindeloos lang vermaken.

Camping in Noord-Jutland Denemarken

Tranum Klit Camping. Foto: eurocampings.nl

Leuk feitje: Met meer dan 85.000 werknemers is Maersk het grootste Deense bedrijf. Maersk is een conglomeraat van bedrijven die voornamelijk actief zijn in de transportsector. Dat er mondiaal nog veel grotere bedrijven bestaan bewijst Walmart wel. Deze Amerikaanse supermarktketen heeft maar liefst 2,3 miljoen mensen in dienst.

2. Camping in Noord-Jutland in Denemarken: Farsø

In het Deense plaatsje Farsø bevindt zich Myrhøj Camping. Farsø ligt in de regio  Noord-Jutland. De familiecamping bevindt zich aan het Limfjord (Limfjorden). Op de camping kun je kiezen uit staanplaatsen (tenten, caravans en campers), chalets, bungalows en trekkershutten. Honden mogen mee.

Beschrijving: De Myrhøj Camping is erg geschikt voor mensen met kinderen. Zo zullen zij zich opperbest vermaken in de goeduitgeruste speeltuin.

Omgeving: De camping grenst aan het Limfjord. Een fjord van een grote schoonheid. Ga in het heldere water zwemmen of maak er een tochtje met de kano.

Camping in Noord-Jutland met trekkershutten

Trekkershutten op Myrhøj Camping. Foto: eurocampings.nl

Interessant weetje: Legoland Billund is een groot attractiepark in het Deense Billund. Het park is volledig gebouwd met LEGO-steentjes en trekt jaarlijks 1,9 miljoen bezoekers. LEGO is een Deense speelgoedfabrikant. Dat er wereldwijd attractieparken zijn die veel meer bezoekers trekken, bewijst Walt Disney World Resort wel. Ieder jaar kopen meer dan 50 miljoen mensen een kaartje om binnen de poorten van dit Amerikaanse pretpark te komen.

3. Camping in Noord-Jutland in Denemarken: Hirtshals

Tornby Strand Camping ligt in het kustdorpje Hirtshals. Hirtshals valt onder de regio Noord-Jutland in Denemarken. De camping bevindt zich aan de Noordzeekust. De gezinscamping bezit staanplaatsen (tenten, caravans en campers), chalets, bungalows, kamers en trekkershutten. Het is een huisdiervriendelijke camping.

Beschrijving: Op Tornby Strand Camping komt iedereen aan zijn trekken. De kids vermaken zich in het zwembad en de ouderen komen tot rust in de whirlpool. Als je honger of trek krijgt ga je een lekkere pizza eten in de pizzeria op de camping.

Omgeving: Het is zeer de moeite waard om de omgeving te verkennen met de fiets. Denemarken beschikt over een uitstekende fietsinfrastructuur.

Camping in Noord-Jutland

Tornby Strand Camping. Foto: eurocampings.nl

Leuk feitje: Het Herlev Hospital is het hoogste gebouw van Denemarken. Dit ziekenhuis is 120 meter hoog en staat in een buitenwijk van Kopenhagen. Uiteraard zijn er in de wereld veel hogere gebouwen. Ga maar eens in Dubai-stad kijken. Daar werden in 2010 de werkzaamheden voltooid van de 828 meter hoge wolkenkrabber Burj Khalifa.

4. Camping in Løgstør in Noord-Jutland in Denemarken

In het Deense plaatsje Løgstør bevindt zich Løgstør Camping. Løgstør ligt in de regio Noord-Jutland. De familiecamping bevindt zich aan het Limfjord (Limfjorden). Op de camping kun je kiezen uit staanplaatsen (tenten, caravans en campers), chalets en bungalows. Honden mogen mee.

Beschrijving: Mensen die van rust, natuur en kamperen houden, zijn op Løgstør Camping aan het juiste adres. De camping gaat helemaal op in zijn natuurlijke omgeving.

Omgeving: Het bos en het strand liggen op steenworp afstand van de sfeervolle camping. Ga zonnen op het strand of maak een wandeling door het bos. Adem vooral de zuivere lucht in.

Camping Noord-Jutland Logstor

Chalets op Løgstør Camping. Foto: eurocampings.nl

Interessant weetje: Modeontwerper Anders Holch Povlsen is de rijkste Deen. Zijn vermogen wordt geschat op 13,6 miljard dollar. Peanuts in vergelijking tot het fortuin van Elon Musk. Deze flamboyante Amerikaan beschikt namelijk over meer dan 200 miljard dollar en is daarmee de rijkste persoon van de planeet.

5. Camping in Skagen in Noord-Jutland in Denemarken

Skagen Camping ligt in het kustdorpje Skagen. Skagen valt onder de regio Noord-Jutland. De camping bevindt zich aan de Noordzeekust in Denemarken. De gezinscamping bezit staanplaatsen (tenten, caravans en campers) en trekkershutten. Huisdieren zijn toegestaan.

Beschrijving: Deze 3-sterren camping staat garant voor een geslaagde kampeervakantie. Steek de barbecue aan of ga lekker zwemmen in het buitenzwembad.

Omgeving: Het Noordzeestrand van Skagen is van een verbluffende schoonheid. Maak in het najaar een strandwandeling en duik in de zomer het verkoelende Noordzeewater in.

Camping in Noord-Jutland

Staanplaatsen op Skagen Camping. Foto: eurocampings.nl

Leuk feitje: Denemarken heeft tot nu toe 13 Nobelprijzen binnengesleept. Niels Bohr is de bekendste Deense Nobelprijswinnaar. In 1922 ontving hij de Nobelprijs voor Natuurkunde. Met 22 Nobelprijzen doet Nederland het een stukje beter dan het Scandinavische land. Uiteraard is er altijd baas boven baas. Amerikanen grossieren in Nobelprijzen: maar liefst 398 stuks vielen in Amerikaanse handen.

Hier vind je ook mooie campings:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.