Skip to main content

Noord-Jutland is één van de mooiste regio’s van Denemarken waar je kunt kamperen. Aan de noordkant rollen de golven van de Noordzee over de brede stranden heen en de oostkant van Noord-Jutland grenst aan het oogverblindende Limfjord: het grootste fjord van het Scandinavische land. Op de mooiste plekken van Noord-Jutland zijn campings waar je kunt kamperen in tenten, caravans en campers.

In deze blog ontdek je 10 campings in Noord-Jutland in Denemarken.

1. Camping in Noord-Jutland in Denemarken

In het Deense plaatsje Løgstør bevindt zich Løgstør Camping. Løgstør ligt in de regio Noord-Jutland. De familiecamping bevindt zich aan het Limfjord (Limfjorden). Op de camping kun je kiezen uit staanplaatsen (tenten, caravans en campers), chalets en bungalows. Honden zijn toegestaan op deze camping.

Camping Noord-Jutland Logstor

Chalets op Løgstør Camping. Foto: eurocampings.nl

Mensen die van rust, natuur en kamperen houden, zijn op Løgstør Camping aan het juiste adres. De camping gaat helemaal op in zijn natuurlijke omgeving. Het bos en het strand liggen op steenworp afstand van de sfeervolle camping. Ga zonnen op het strand of maak een wandeling door het bos. Adem vooral de zuivere lucht in.

2. Kamperen in Noord-Jutland in Denemarken

Tornby Strand Camping ligt in het kustdorpje Hirtshals. Hirtshals valt onder de regio Noord-Jutland in Denemarken. De camping bevindt zich aan de Noordzeekust. De gezinscamping bezit staanplaatsen (tenten, caravans en campers), chalets, bungalows, kamers en trekkershutten. Honden zijn toegestaan.

Camping in Noord-Jutland

Tornby Strand Camping. Foto: eurocampings.nl

Op Tornby Strand Camping komt iedereen aan zijn trekken. De kids vermaken zich in het zwembad en de ouderen komen tot rust in de whirlpool. Als je honger of trek krijgt ga je een lekkere pizza eten in de pizzeria op de camping. Het is zeer de moeite waard om de omgeving te verkennen met de fiets.

3. Camping aan fjord in Noord-Jutland

In het Deense plaatsje Farsø bevindt zich Myrhøj Camping. Farsø ligt in de regio  Noord-Jutland. De familiecamping bevindt zich aan het Limfjord (Limfjorden). Op de camping kun je kiezen uit staanplaatsen (tenten, caravans en campers), chalets, bungalows en trekkershutten. Watertappunt bij de standplaats. Barbecueën mag (houtskool, gas en elektra). Bijzettentje is toegestaan.

Myrhøj Camping in Denemarken

Myrhøj Camping in Farsø. Foto: eurocampings.nl

De Myrhøj Camping is erg geschikt voor mensen met kinderen. Zo zullen zij zich opperbest vermaken in de goeduitgeruste speeltuin. De camping grenst aan het Limfjord. Een fjord van een grote schoonheid. Ga in het heldere water zwemmen of maak er een tochtje met de kano. Wandelen en fietsen zijn ook uitstekende opties.

4. Camping in uiterste noorden van Noord-Jutland

Niet ver van het noordelijkste puntje van Noord-Jutland kun je kamperen op First Camp Råbjerg Mile. De camping is vernoemd naar de Råbjerg Mile. De Råbjerg Mile is de grootste wandelende duin van Denemarken en één van de grootste ter wereld. Het is een unieke natuurlijke formatie die voortdurend van vorm verandert vanwege de beweging van het zand.

First Camp Råbjerg Mile in Noord-Jutland Denemarken

First Camp Råbjerg Mile. Foto: eurocampings.nl

In Noord-Jutland kun je genieten van heerlijke visgerechten, zoals pickled herring,  gebakken makreel en smørrebrød. Smørrebrød, open belegde broodjes, zijn een traditionele lekkernij en worden vaak geserveerd in lokale restaurants en cafés. Smørrebrød kan zowel hartig als zoet zijn, afhankelijk van de gekozen ingrediënten. Gerookte zalm, haring, garnalen en makreel zijn populaire keuzes voor visbeleg.

5. Familiecamping in Noord-Jutland in Denemarken

De Hvalpsund Familie Camping ligt aan de rand van een prachtig fjord in Noord-Jutland. In het fjord kun je lekker zwemmen. Zwemmen kan ook in het buitenzwembad van de kindvriendelijke camping. De Hvalpsund Familie Camping beschikt over staanplaatsen met een ondergrond van gras. Op de camping kun je een tentje opzetten, maar je kunt er ook met caravan of camper terecht.

Hvalpsund Familie Camping in Denemarken

Hvalpsund Familie Camping in Denemarken. Foto: eurocampings.nl

Aalborg is de op drie na grootste stad van Denemarken en de grootste stad in Noord-Jutland. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Vikingtijd en is vandaag de dag een bloeiende stad met een levendige culturele scene, universiteit en diverse musea en bezienswaardigheden. Aalborg organiseert jaarlijks verschillende evenementen en festivals, waaronder het Aalborg Karneval.

6. Camping bij visserstad in Noord-Jutland

Vlakbij de oude visserstad Løkken, in het westen van Noord-Jutland, kun je kamperen op de Løkken Vestkyst Camping. Deze rustige camping is uitermate geschikt voor kampeerders met kinderen. Vlak in de buurt van de Løkken Vestkyst Camping bevinden zich verschillende natuurgebieden waar je uitstekend kunt wandelen, fietsen, paardrijden en vogelspotten.

Løkken Vestkyst Camping in Denemarken Noord-Jutland

Løkken Vestkyst Camping. Foto: eurocampings.nl

Denemarken heeft tot nu toe 13 Nobelprijzen binnengesleept. Niels Bohr is de bekendste Deense Nobelprijswinnaar. In 1922 ontving hij de Nobelprijs voor Natuurkunde. Met 22 Nobelprijzen doet Nederland het een stukje beter dan het Scandinavische land. Uiteraard is er altijd baas boven baas. Amerikanen grossieren in Nobelprijzen: maar liefst 398 stuks vielen in Amerikaanse handen.

7. Camping met cottages in Noord-Jutland

Løkken Klit Camping & Cottage Village ligt niet ver van het vissersstadje Løkken aan de westkant Noord-Jutland. De camping ligt een prachtige omgeving. Op Løkken Klit Camping & Cottage Village kun je jezelf opperbest vermaken. Zo kun je zwemmen in twee zwembaden. Op de camping kun je niet alleen kamperen, je kunt er ook cottages huren.

Cottage op Løkken Klit Camping & Cottage Village

Løkken Klit Camping & Cottage Village. Foto: booking.com

Modeontwerper Anders Holch Povlsen is de rijkste Deen. Zijn vermogen wordt geschat op 13,6 miljard dollar. Peanuts in vergelijking tot het fortuin van Elon Musk. Deze flamboyante Amerikaan beschikt namelijk over meer dan 225 miljard dollar en is daarmee de rijkste persoon van de planeet. Musk staat bekend om zijn leidende rol in verschillende technologiebedrijven.

8. Kleinschalige camping in Noord-Jutland

Op veel campings in Noord-Jutland kun je niet alleen kamperen, maar kun je ook een accommodatie huren. Dat geldt ook voor Hirtshals Camping in het plaatsje Kystvejen. Hirtshals Camping is een kleinschalige camping met veel groen. Het is een ideale camping voor natuurliefhebbers en rustzoekers. De camping ligt op steenworp afstand van het strand.

Hirtshals Camping in Noord-Jutland in Denemarken

Hirtshals Camping. Foto: booking.com

Het Herlev Hospital is het hoogste gebouw van Denemarken. Dit ziekenhuis is 120 meter hoog en staat in een buitenwijk van Kopenhagen. Uiteraard zijn er in de wereld veel hogere gebouwen. Ga maar eens in Dubai-stad kijken. Daar werden in 2010 de werkzaamheden voltooid van de 828 meter hoge wolkenkrabber Burj Khalifa.

9. Vakantiepark in Noord-Jutland in Denemarken

Naast campings kun je in Noord-Jutland op vakantieparken verblijven. Eén van de mooiste vakantieparken van Noord-Jutland is Beach Park Grønhøj Strand. Dit vakantiepark ligt op nog geen vierhonderd meter van de kust. Een kust die bekend staat om zijn witte stranden. Vlak in de buurt van Beach Park Grønhøj Strand bevinden zich verschillende pittoreske dorpjes.

Beach Park Grønhøj Strand in Denemarken Noord-Jutland

Beach Park Grønhøj Strand. Foto: landal.nl

Legoland Billund is een groot attractiepark in het Deense Billund. Het park is volledig gebouwd met LEGO-steentjes en trekt jaarlijks 1,9 miljoen bezoekers. LEGO is een Deense speelgoedfabrikant. Dat er wereldwijd attractieparken zijn die veel meer bezoekers trekken, bewijst Walt Disney World Resort wel. Ieder jaar kopen meer dan 50 miljoen mensen een kaartje om binnen de poorten van dit Amerikaanse pretpark te komen.

10. Familiepark in Noord-Jutland in Denemarken

Vakantiepark Rønbjerg is een echt familiepark in Noord-Jutland. Op het park is voor de kids heel veel te doen en te beleven. Zo beschikt Vakantiepark Rønbjerg over een fantastisch subtropisch zwemparadijs met supersnelle glijbanen. Daarnaast kunnen de kinderen zich vermaken in de indoorspeeltuin. Op het familiepark is ook een brasserie waar je heerlijk kunt eten.

Vakantiepark Rønbjerg

Vakantiepark Rønbjerg. Foto: Lasse Lagoni

Met meer dan 85.000 werknemers is Maersk het grootste Deense bedrijf. Maersk is een conglomeraat van bedrijven die voornamelijk actief zijn in de transportsector. Dat er mondiaal nog veel grotere bedrijven bestaan bewijst Walmart wel. Deze Amerikaanse supermarktketen heeft maar liefst 2,3 miljoen mensen in dienst. Walmart werd opgericht door Sam Walton in 1962 in Rogers, Arkansas.

Meer campings in het buitenland bekijken?

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.