Skip to main content

Op de Veluwe kun je kamperen op vele campings. Deze campings bevinden zich midden in de natuur. Kampeerders worden dus omringd door bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Sommige familiecampings zijn uitermate geschikt voor mensen met kinderen. Andere campings bieden rust, ruimte en privacy. De mogelijkheden op de Veluwe zijn groot. Zo kun je er heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden.

In deze blog beschrijven we 10 campings op de Veluwe!

1. Camping op de Veluwe

In het noordoosten van de Veluwe kun je kamperen op Camping de Zandhegge. Op deze familiecamping is voor jong en oud veel te doen en te ondernemen. Zo kunnen de peuters zich vermaken in het peuterbad en voor de oudere kids is er een buitenzwembad. Lekker eten kan in de brasserie en snackbar.

Ingerichte lodgetent op Ardoer Zandhegge

Ingerichte tent op Camping de Zandhegge. Foto: ardoer.com

De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land. Het gebied strekt zich uit over een groot deel van de provincie Gelderland. De Veluwe staat bekend om zijn gevarieerde landschappen, waaronder uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en historische landgoederen. Het is een populaire bestemming voor zowel natuurliefhebbers als toeristen, en biedt tal van recreatiemogelijkheden zoals wandelen, fietsen en wildlife spotten.

2. Familiecamping op de Veluwe

Aan de noordkant van de Veluwe bevindt zich Park De Leemkule. Deze familiecamping beschikt over kampeerplekken die ruimte bieden aan tenten, caravans en campers. Daarnaast is het mogelijk om op Park De Leemkule verschillende type vakantiehuisjes te huren. De camping beschikt over veel faciliteiten waaronder een zwembad, sauna en Turks stoombad.

Camping met hond De Leemkule

Kampeerplek op Park De Leemkule. Foto: molecaten.nl

De Veluwe is beroemd om zijn uitgestrekte bossen, die voornamelijk bestaan uit naaldbomen zoals dennen en sparren, evenals loofbomen zoals eiken en beuken. Deze bossen bieden een thuis aan een verscheidenheid aan dieren en planten en zijn een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Naast de bossen heeft de Veluwe ook uitgestrekte heidevelden.

3. Camping bij Nationaal Park De Hoge Veluwe

Iets ten westen van Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt Vakantie-oord De Wije Werelt midden in de bossen. Op De Wije Werelt kun je kamperen, maar ook verschillende type accommodaties huren. Naast de kampeerplekken voor tenten, caravans en campers, kun je ook luxe kamperen in glampingtenten. Kortom: voor ieder wat wils.

Camping op de Veluwe Wije Werelt

Kampeerplaats op Vakantiepark De Wije Werelt. Foto: europarcs.nl

Wilde zwijnen komen veel voor op de Veluwe en spelen een belangrijke rol in het ecosysteem van het gebied. Ze helpen bij het verspreiden van zaden en het omwoelen van de bodem, wat gunstig kan zijn voor de groei van planten en bomen. Wilde zwijnen worden vaak gezien in groepen, en hun jongen zijn een veelvoorkomend gezicht in de lente.

4. Kamperen op de Veluwe

Aan de westkant van de Veluwe kun je een tentje opzetten op Vakantiepark Ackersate. Naast kampeerplaatsen biedt deze camping ook accommodaties aan. Tegenwoordig zijn veel campings ook vakantieparken, hetgeen dus ook voor de Ackersate geldt. Vanuit de Ackersate kun je de Veluwe gaan verkennen. In het natuurgebied zijn talloze wandel- en fietspaden aangelegd.

Camping op de Veluwe Ackersate

Vakantiepark Ackersate. Foto: ackersate.nl

Reeën zijn kleine hertensoorten die ook ruim vertegenwoordigd zijn op de Veluwe. Ze bewonen zowel de bossen als de open velden. Reeën zijn bekend om hun behendigheid en snelheid, en ze zijn vaak te zien bij schemering of vroege ochtenduren. Als je op de Veluwe aan het wandelen of fietsen bent, is de kans op het spotten van reeën groot.

5. Camping in bos op Veluwe

Tussen Amersfoort en Apeldoorn kun je kamperen op Recreatiepark De Boshoek. Op deze familiecamping kun je genieten van de mooie omgeving van de Veluwe. Op de camping is ook veel te beleven voor het hele gezin. Ga lekker zwemmen in het overdekte zwemparadijs of sla een balletje op de tennisbaan.

Camping op de Veluwe de Boshoek

Camping op Recreatiepark de Boshoek. Foto: eurocampings.nl

De Veluwe is een belangrijk leefgebied voor verschillende vogelsoorten, waaronder roofvogels, zangvogels en watervogels. Het gebied biedt een gevarieerde omgeving, variërend van bossen en heidevelden tot meren en moerassen, wat resulteert in een diversiteit aan leefgebieden voor vogels en andere dieren. Voor vogelspotters is de Veluwe een waar paradijs: neem je verrekijker, vogelboekje en fotocamera maar mee!

6. Kamperen op familiecamping op Veluwe

Wil je ’s ochtends wakker worden van het gefluit en gezang van vogeltjes? Ga dan kamperen op Camping De Bosgraaf! Deze familiecamping ligt midden op de Veluwe. Op De Bosgraaf is ruimte voor tentjes, campers en caravans. Daarnaast kun je er verschillende vakantiehuisjes huren. Door de vele faciliteiten van de camping zul je jezelf er niet snel vervelen.

Camping de Bosgraaf

Camping De Bosgraaf. Foto: ardoer.com

Eén van de opvallende attracties binnen het Nationaal Park De Hoge Veluwe is het Kröller-Müller Museum. Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken, met een focus op moderne en hedendaagse kunst. Het museum is vooral bekend om zijn uitgebreide verzameling werken van Vincent van Gogh, waaronder enkele van zijn meest beroemde schilderijen, zoals ‘De Aardappeleters’ en ‘De Zaaier’.

7. Kamperen op camping op de Veluwe

Op één van de mooiste plekjes van de Veluwe bevindt zich Camping De Pampel. De Pampel is een grote familiecamping met enorm veel faciliteiten. Zo bezit de camping een binnen- en buitenzwembad met verschillende waterglijbanen. Een andere trekpleister van de camping is het hertenkamp. Het is erg leuk om naar deze dieren te kijken.

Camping De Pampel op de Veluwe

Camping De Pampel. Foto: eurocampings.nl

Het Kootwijkerzand is de grootste zandverstuiving van Europa en een opvallend kenmerk van de Veluwe. Deze zandvlakte wordt omringd door bosgebieden en heidevelden, waardoor het landschap een gevarieerd en uniek karakter krijgt. De zandduinen veranderen voortdurend door de kracht van de wind, waardoor het een dynamische en bijzondere plek is om te bezoeken.

8. Camping aan rand Veluwe

Aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom kun je kamperen op Vakantiedorp de Jutberg. Nationaal Park Veluwezoom is één van de twee nationale parken van de Veluwe: het andere is Nationaal Park De Hoge Veluwe. Op Vakantiedorp de Jutberg kun je lekker kamperen, maar je kunt er ook een vakantiehuisje huren.

Camping op de Veluwe Jutberg

Natuurplaats op Vakantiepark De Jutberg. Foto: ardoer.com

De Veluwe herbergt diverse historische kastelen en landhuizen die getuigen van het verleden van de regio. Een voorbeeld is Kasteel Cannenburch in Vaassen, dat dateert uit de 16de eeuw. Dit kasteel heeft een rijke geschiedenis en is nu opengesteld voor het publiek, waardoor bezoekers een glimp kunnen opvangen van het leven in vroegere tijden.

9. Camping in noordoosten Veluwe

In het uiterst noordoosten van de Veluwe wacht Molecaten Park De Koerberg op haar campinggasten. Zij kunnen op deze camping hun tentjes opslaan of hun caravan parkeren. Ook zijn er ingerichte tenten. Op de camping verblijven is geen straf, maar de Veluwe gaan verkennen is nog leuker. Op de Veluwe leven heel veel vogels: vogelspotters komen in een snoepwinkel terecht.

Lees ook: 10x ingerichte tent huren in Nederland!

Ingerichte tenten op camping Molecaten De Koerberg

Ingerichte tenten op Molecaten Park De Koerberg. Foto: molecaten.nl

Grafheuvels zijn opvallende archeologische structuren die teruggaan tot de prehistorie. Ze werden gebruikt als begraafplaatsen voor individuen of groepen mensen. De aanwezigheid van grafheuvels op de Veluwe wijst op de aanwezigheid van prehistorische gemeenschappen in het gebied. De vorm en inhoud van deze grafheuvels kunnen ons helpen begrijpen hoe deze gemeenschappen omgingen met dood en begraving.

10. Camping en vakantiepark op Veluwe

Molecaten Park Landgoed Molecaten ligt aan de noordkant van de Veluwe bij het plaatsje Hattem. Deze camping beschikt over kampeerplaatsen voor tentjes, caravans en campers. Overnacht je liever in een vakantiehuisje? Dat kan ook! Landgoed Molecaten telt verschillende vakantiehuisjes waarin je van een zorgeloze vakantie kunt genieten met veel comfort en gemak.

Kampeerplaats op Landgoed Molecaten

Kampeerplaats op Molecaten Park Landgoed Molecaten. Foto: molecaten.nl

De Veluwe is een populaire bestemming in Nederland voor zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. Het is een uitgestrekt natuurgebied in het oosten van Nederland, bekend om zijn diversiteit aan landschappen, variërend van uitgestrekte bossen en heidevelden tot zandverstuivingen en schilderachtige dorpjes. Het gebied biedt een breed scala aan recreatiemogelijkheden voor alle leeftijden.

Meer inspiratie voor een vakantie op de Veluwe?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.