Skip to main content

In Nederland worden steeds meer chalets gebouwd en verhuurd. Het is fantastisch om een chalet te huren om er vakantie te vieren. Een verblijf in een chalet is erg gezellig. Chalets worden ook wel Alpenhutten genoemd en zijn doorgaans van hout gemaakt. Een chalet heeft een typische en onmiskenbare bouwstijl: een zadeldak met overhangende dakranden.

Wij hebben 10 mooie chalets in Nederland die je kunt huren op een rijtje gezet!

1. Chalet huren op de Utrechtse Heuvelrug

Dit chalet bevindt zich in het plaatsje Woudenberg in de provincie Utrecht. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt op de Utrechtse Heuvelrug, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen.

 • Beschrijving: Het authentieke chalet is van alle gemakken voorzien. Het is zelfs in het bezit van een sauna. In dit chalet kom je volledig tot rust en raak je ontstresst.
 • Omgeving: De Utrechtse Heuvelrug is het op één na grootste natuurgebied van Nederland; het hoeft alleen maar de Veluwe voor zich te dulden. De wandel- en fietsmogelijkheden op de Utrechtse Heuvelrug zijn immens.
Chalet huren in Woudenberg

Chalet op de Utrechtse Heuvelrug. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: De belangrijkste toeristische trekpleister van Woudenberg is de Pyramide van Austerlitz. Deze met grasbedekte piramidevormige grasheuvel is meer dan 200 jaar oud.

2. Chalet huren op vakantiepark in Limburg

In het Limburgse dorpje Arcen ligt Vakantiepark Roompot Resort Arcen. Op dit vakantiepark staan verschillende chalets waaronder Buitenverblijf Comfort 6. Dit vrijstaande chalet heeft drie slaapvertrekken en biedt ruimte aan zes mensen.

 • Beschrijving: Het moderne chalet biedt ruimte aan een groot gezin of vriendengroep. Het tuinmeubilair staat klaar op het eigen terras voor een zalig buiten zijn.
 • Omgeving: Het chalet staat in een bosrijke omgeving met veel water. De Maas en verschillende recreatieplassen liggen op steenworp afstand.
Chalet op Roompot Arcen

Buitenverblijf Comfort 6. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: In Arcen zijn in de loop van tijd veel hitterecords gebroken. Zo bereikte op 26 juli 2018 het kwik er in de thermometer het streepje van 38,2 graden Celsius.

3. Chalet huren op vakantiepark in Zuid-Holland

Dit chalet (4 pers. Fazant) bevindt zich in het plaatsje Katwijk aan Zee in de provincie Zuid-Holland. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt op Vakantiepark Molecaten Park Noordduinen, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen.

 • Beschrijving: Het fraaie chalet is ideaal voor mensen met jonge kinderen. Het vakantiehuisje is voorzien van alle denkbare faciliteiten.
 • Omgeving: Het chaletje ligt op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Tijdens ieder seizoen is het een feest om aan de Nederlandse kust te vertoeven.
Chalet huren op vakantiepark

4 persoons chalet Fazant. Foto: molecaten.nl

Leuk feitje: Katwijk aan Zee heeft geen haven maar wel een vissersvloot. Deze vloot is afgemeerd in het aanpalende IJmuiden.

4. Chalet huren op een vakantiepark in Gelderland

In het Gelderse dorpje Beekbergen op de Veluwe ligt Vakantiepark EuroParcs Beekbergen. Op dit vakantiepark staan verschillende chalets waaronder Exclusif 4. Dit vrijstaande chalet heeft twee slaapvertrekken en biedt ruimte aan vier mensen.

 • Beschrijving: In het gelijkvloerse chaletje zal iedereen het naar zijn zin hebben: jong en oud. In de goed geoutilleerde keuken kan lekker gekookt worden. Maaltijden die vervolgens op het terrasje opgegeten kunnen worden.
 • Omgeving: Op de Veluwe is het onmogelijk om jezelf te vervelen. Vogelaars wapenen zichzelf met verrekijkers en trekken de bossen in. Wandelaars en fietsers hebben de keuze uit oneindig veel routes.
Chalet Beekbergen

Exclusif 4 op Vakantiepark Beekbergen. Foto: europarcs.nl

Interessant weetje: Beekbergen telt drie historische watermolens: De Ruitersmolen (1606), Tullekensmolen-Zuid (1535) en Tullekensmolen-Noord (1872). Deze zogenaamde papiermolens werden gebouwd voor de opbloeiende papierindustrie op de Veluwe.

5. Chalet huren op een camping op de Veluwe

Dit chalet (Woodchalet) bevindt zich in het plaatsje Laag-Soeren op de Veluwe. Dit vrijstaande vakantiehuisje ligt op Camping Ardoer de Jutberg, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen.

 • Beschrijving: Het chalet is ideaal voor mensen met kids. Vlak in de buurt van het vakantiehuisje bevinden zich trampolines, springkussens en een zwembad.
 • Omgeving: Op de Veluwe worden veel excursies gehouden. Zo kun je samen met de boswachter het grootste natuurgebied van Nederland gaan ontdekken.
Chalet huren op de Veluwe

Woodchalet op de Veluwe. Foto: ardoer.nl

Leuk feitje: In de 19de eeuw werd er in Laag-Soeren een geneeskrachtig bad gebouwd. Daarmee was Laag-Soeren het eerste kuuroord van Nederland. Dit kuuroord had bovendien een grote internationale reputatie.

6. Chalet midden in een nationaal park

Dit chalet ligt in het dorpje Schipborg (Drenthe) in Nationaal Park Drentsche Aa. De vrijstaande vakantie-accommodatie bevindt zich op een erf, heeft 1 slaapkamer en biedt ruimte aan 2 personen.

 • Beschrijving: Het vakantiehuisje is erg natuurvriendelijk en klimaatneutraal. Als je naar buiten kijkt heb je een fenomenaal uitzicht over natuurgebieden en landerijen.
 • Omgeving: Nationaal Park Drentsche Aa is één van de mooiste natuurparken van Drenthe. Het park wordt gekenschetst door bossen en heidevelden. Verspreid door Nationaal Park Drentsche Aa liggen verschillende pittoreske Drentse dorpjes
Chalet in Drenthe

Chalet in Nationaal Park Drentsche Aa. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Op steenworp afstand van Schipborg bevindt zich Hunebed D7. Hunebedden zijn grafkelders die duizenden jaren oud zijn en een iconische status hebben.

7. Chalet midden in het bos

In het Gelderse plaatsje Garderen op de Veluwe bevindt zich dit chalet. Het vakantiehuis is in een groot bos gesitueerd, telt twee slaapvertrekken en kan maximaal twee mensen herbergen.

 • Beschrijving: Het chalet is van prachtig cederhout gemaakt en is van binnen luxe ingericht. Op het terras staat een picknicktafel.
 • Omgeving: De Veluwe is van een ongekende schoonheid. De parel van de Veluwe is Nationaal Park De Hoge Veluwe. In dit park bevindt zich ook het beroemde Kröller-Müller Museum met onder andere werk van Vincent van Gogh.
Chalet midden in het bos

Chalet in het bos. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Garderen ligt op de Veluwe, maar wel in een deel van dit natuurgebied met agrarische activiteiten.

8. Chaletje in het noordoosten van de Veluwe

Dit chaletje ligt in het dorpje Epe (Gelderland) in het noordoosten van de Veluwe. Het vrijstaande chalet bevindt zich op een kleinschalig vakantiepark, heeft 2 slaapkamers en biedt ruimte aan 4 personen.

 • Beschrijving: Het chalet staat op een omzoomde tuin waardoor maximale privacy geborgd is. Het vakantiehuisje is sfeervol ingericht: je voelt jezelf er direct thuis.
 • Omgeving: Het op steenworp afstand liggende Epe heeft een gezellig centrum: erg de moeite waard om te bezoeken. Verder is het natuurlijk waanzinnig om de Veluwe te ontginnen: te voet of met een fiets.
Chalet in Epe

Chalet in noordoosten van de Veluwe. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Epe haalt vaak het nieuws als het dorpje weer overlast heeft van wilde zwijnen. Als deze varkens honger hebben ploegen ze de tuintjes en parkjes van de Epenaren om; op zoek naar voedsel.

9. Chalet huren in Noord-Brabant

In het Noord-Brabantse plaatsje Oisterwijk bevindt zich dit chalet. De vrijstaande vakantiewoning is op een kleinschalig vakantiepark gesitueerd, telt drie slaapvertrekken en kan maximaal vier mensen herbergen.

 • Beschrijving: Het chalet staat op een hagelnieuw vakantieparkje en is stijlvol ingericht. Het vakantiehuisje heeft een airconditioning; dus ook tijdens hete dagen in de zomer is het aangenaam vertoeven.
 • Omgeving: Vlak in de buurt van het chalet bevindt zich het indrukwekkende natuurgebied ‘Kampina’. Kampina wordt beschouwd als één van de mooiste wandelgebieden van Brabant.
Chalet in Noord-Brabant

Chalet in Noord-Brabant. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Oisterwijk is hoofdzakelijk Rooms-Katholiek en telt drie parochies: Sint-Petrus’-Bandenkerk, Joanneskerk en Levenskerk.

10. Chalet huren in Putten

Dit chalet ligt in het dorpje Putten (Gelderland). Putten ligt in het grensgebied van de Veluwe en de Gelderse Vallei. Het vrijstaande vakantiehuis bevindt zich op een vakantiepark, heeft 1 slaapkamer en biedt ruimte aan 3 personen.

 • Beschrijving: In dit boshuisje kun je volledig tot rust komen. Het is basic ingericht. ’s Ochtends wordt je gewekt door het gezang van vogels.
 • Omgeving: De omgeving van Putten is groen en wordt gedomineerd door bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Al dat moois is te ontdekken op de rug van een paard, met een fiets of te voet.
Chalet in Putten

Chalet in Putten. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: In Putten staat één van de mooiste kastelen van Nederland: Kasteel De Vanenburg. Kasteel De Vanenburg werd in 1389 gebouwd.

Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.