Skip to main content

Luxe kamperen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen; mensen vinden het aan een kant fijn om het kampeergevoel op te snuiven, maar willen het liefst hun comfort behouden. Het heeft ertoe geleid dat een hele nieuwe manier van kamperen is ontstaan; het zogenaamde Glamping! Luxe kamperen dus!

Coco Sweets

Ieder jaar worden er nieuwe vormen van Glamping bedacht en ontwikkeld. Een van de nieuwste concepten in deze ontwikkeling is de zogenaamde Coco Sweet! Een Coco Sweet is een soort stacaravan met een woonkamer, keuken en twee slaapkamers! In de woonkamer staan verschillende bankjes met kussens waarop je heerlijk kunt relaxen. De woonkamer is ook in het bezit van diverse opbergruimtes. Middels verduisteringsgordijnen wordt de woonkamer nog gezelliger. Ook de minikeuken van een Coco Sweet is een plaatje! Het is heel aanlokkelijk om in deze keuken smakelijke maaltijden te bereiden; koken kan heel leuk zijn tijdens de vakantietijd. De keuken van een Coco Sweet is prima uitgerust met een magnetron, koelkast, kookplaat en al het overige denkbare keukengereedschap. Aan iedere dag komt een einde! Tijd om naar bed te gaan dus: de Coco Sweet beschikt over een slaapvertrek met een tweepersoonsbed. De slaapkamer is ook uitgerust met verduisteringsgordijnen waardoor je er ongestoord rusten.

Cocosweets

Coco Sweet in Vakantiepark Paardekreek, Zeeland

Campings

Op verschillende campings in Nederland is het mogelijk om een Coco Sweet te huren/boeken. Deze campings kunnen zich bevinden in ieder denkbaar landschap. In het bos, op de heide of langs de kust. Ook in de rest van Europa is het mogelijk om een vakantie te vieren in een Coco Sweet. Dan ontstaan er uiteraard interessante situaties; zo is het geweldig en avontuurlijk om te overnachten in een Coco Sweet in de Alpen van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Stel je eens voor: je wordt wakker in een Coco Sweet temidden van een overrompelend berglandschap! Even lekker ontbijten en opfrissen om vervolgens de bergen in te trekken!

De kust

Zogezegd is het ook mogelijk om een Coco Sweet te boeken aan de kust: hetgeen uiteraard waanzinnig is. Het Nederlandse kustlandschap is van een grootste schoonheid. De duinen, het strand en de Noordzee vormen een unieke drie-eenheid waarin het heerlijk vertoeven is. Het is niet voor niets dat de vaderlandse kust enorm populair is en jaarlijks door miljoenen toeristen wordt overspoeld; uit binnen- en buitenland. Deze trend heeft zich het laatste decennium ingezet. Voor die tijd gingen Nederlanders liever op vakantie in een bosrijke omgeving. De Veluwe bijvoorbeeld! Aan de randen van dit geweldige natuurgebied schoten campings als paddenstoelen uit de grond. Uiteraard wordt de Veluwe nog steeds veel bezocht door vakantievierend Nederland, maar toch een stuk minder dan vroeger. Tegenwoordig gaan veel mensen dus liever naar de kust. Behalve Coco Sweets zijn er nog verschillende andere hele bijzondere vakantie-accommodaties te huur aan de kust: strandhuisjes en duinhuisjes! Zoals de naam al doet vermoeden, bevinden strandhuisjes zich op het strand. In deze strandhuisjes kun je niet alleen je strandspulletjes kwijt, je kunt er ook overnachten: strandslaaphuisjes zou dus een betere naam zijn!

Kamperen in een Coco Sweet

Wil je een keer kamperen in een Coco Sweet in Nederland? Dit kan onder andere op de volgende campings:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.