Skip to main content

Voor mensen die aan COPD en/of astma lijden, is het wel zo prettig als de vakantie-accommodatie (vakantiehuisje, vakantieappartement, et cetera) is aangepast voor de genoemde luchtwegaandoeningen. Gelukkig zijn er steeds meer COPD en astma vriendelijke vakantiehuizen te huur in Nederland. Deze vakantieverblijven worden zogenaamde longvilla’s genoemd en zijn erg geliefd onder COPD en astma patiënten.

De longbungalows bezitten gladde vloerbedekkingen (laminaat, tegels, et cetera), hebben een inboedel (meubelen, gordijnen, et cetera) die uit anti-allergische materialen bestaat, zijn huisdieren niet welkom, mag erin niet gerookt worden en worden schoongemaakt volgens speciale instructies. Wij hebben de 5 mooiste vakantiehuisjes die COPD en astma vriendelijk zijn op een rijtje gezet.

1. COPD en astma vriendelijke vakantiehuisjes in Overijssel

In het Overijsselse plaatsje Holte bevindt zich Landal Twenhaarsveld. Dit vakantiepark beschikt over COPD en astma vriendelijke vakantiehuisjes. Holte ligt in een landelijke omgeving die gevrijwaard is van zware industrie en uitnodigt om te voet of met een fiets verkend te worden.

Landal Twenhaarsveld

Landal Twenhaarsveld

Leuk feitje! Omdat veel mensen met astma, allergisch reageren op huisdieren, zijn in de longvilla’s geen huisdieren toegestaan. Nederlanders zijn overigens wel een huisdierminnend volkje. In totaal lopen, zwemmen en vliegen er meer dan 27 miljoen huisdieren in ons kikkerlandje rond!

2. Astma en COPD vriendelijke accommodaties in Gelderland

In het Gelderse dorpje Nieuw-Milligen ligt Landal Rabbit Hill. Op dit vakantiepark bevinden zich accommodaties die COPD en astma vriendelijk zijn. Nieuw-Milligen ligt midden in de bossen; de buitenlucht is dus heerlijk zuiver.

Landal Rabbit Hill

Landal Rabbit Hill

Interessant weetje! De Engelse afkorting COPD staat voor chronic obstructive pulmonary disease (chronische obstructieve longziekte). Bij COPD is dus sprake van een aanhoudende vernauwing in de longen. Twee longaandoeningen ressorteren onder COPD; te weten longemfyseem en chronische bronchitis. Vroeger werd voor longemfyseem, chronische bronchitis én astma de verzamelnaam CARA (chronische aspecifieke respiratoire aandoeningen) gehanteerd. De term CARA wordt nu niet meer gebruikt!

3. COPD en astma vriendelijke vakantiehuisjes in Limburg

In het Limburgse plaatsje Vaals bevindt zich Landal Hoog Vaals. Dit vakantiepark beschikt over COPD en astma vriendelijke vakantiehuisjes. Vaals is één van de mooiste dorpjes van Nederland. De wandel- en fietsmogelijkheden in het Zuid-Limburgse land zijn onbegrensd.

Landal Hoog Vaals

Landal Hoog Vaals

Leuk feitje! Voor mensen met longaandoeningen is roken uiteraard uit den boze. De longvilla’s zijn derhalve rookvrij. Gelukkig daalt het aantal rokers in Nederland de laatste decennia gestaag. Toch steekt nog steeds meer dan 22% van de Nederlandse bevolking regelmatig een peukje op. China voert overigens het lijstje aan van de meestrokende natie ter wereld; maar liefst 31% van de Chinezen kan niet meer zonder zijn dagelijkse nicotine!

4. Astma en COPD vriendelijke accommodaties in Noord-Brabant

 In het Noord-Brabantse dorpje Hapert ligt Landal Het Vennenbos. Op dit vakantiepark bevinden zich accommodaties die COPD en astma vriendelijk zijn. Hapert is rijk aan natuurgebieden met kronkelende riviertjes en meanderende stroompjes.

Bungalow op Landal het Vennenbos

Bungalow op Landal het Vennenbos

Interessant weetje! Mensen die aan COPD of astma lijden, doe je geen plezier met een brandende open haard. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat de vakantieparken waar zich de aangepaste woningen bevinden niet over open haarden beschikken. Een open haard is overigens een wonderlijk apparaat met een extreem laag warmte-rendement: maar liefst 85% van de warmte gaat via de schoorsteen verloren!

5. COPD en astma vriendelijke vakantiehuisje op Texel

Op het Noord-Hollandse Waddeneiland Texel, in het plaatsje De Cocksdorp, bevindt zich Landal Sluftervallei. Dit vakantiepark beschikt over COPD en astma vriendelijke vakantiehuisjes. Texel is uiteraard een waanzinnige vakantiebestemming die gezegend met een zuivere zeelucht.

Vakantiepark met COPD vriendelijke woningen

Landal Sluftervallei

Leuk feitje! Aangepaste vakantiewoningen zijn de laatste tijd met een sterke opmars bezig. Zo zijn er tegenwoordig in Nederland naast longvilla’s ook veel gehoorvilla’s, visionvilla en toegankelijke villa’s te huur!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.