Skip to main content

Een design vakantiehuisje huren in Nederland is een waanzinnige ervaring. Design vakantiehuisjes (Design Lodges, Design Outdour Suites, Design Vakantievilla’s, Design Cottages, et cetera) onderscheiden zich van andere vakantiehuizen door hun unieke ontwerp (design). Het zijn doorgaans luxe vakantiehuisjes die voorzien zijn van alle denkbare faciliteiten. Wij hebben de 5 mooiste design vakantiehuisjes van Nederland op een rijtje gezet!

1. Design Lodge huren in Zandvoort

In de badplaats Zandvoort (provincie Zuid-Holland) bevindt zich Qurios Zandvoort. Op dit vakantiepark zijn mooie design vakantielodges te huren. Zandvoort is één van de populairste kustplaatsen van Nederland.

Design vakantiehuisje Zandvoort

Design lodge op Qurios Zandvoort

Leuk feitje! Eén van de beroemdste architecten van design vakantiehuizen ter wereld is de Nederlander Piet Boon. De creaties van Boon zijn van een adembenemende schoonheid. Het stokpaardje van de geboren Zaankanter is de gebruikte manier van koeling die hij toepast. In plaats van energieverslindende airco’s wordt er middels ingenieuze natuurlijke ventilatiesystemen een aangenaam binnenklimaat gecreëerd!

2. Design Outdoor Suite huren in Hoenderloo

In het dorpje Hoenderloo (provincie Gelderland) ligt Cuber Veluwe. Op dit vakantiepark zijn fraaie design Outdoor Suites te boeken. Hoenderloo ligt midden op de Veluwe; het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa.

Design vakantiehuisje op de Veluwe

Design outdoor suite op Cuber Veluwe

Interessant weetje! Voor de duurste designwoning moeten we afreizen naar India. Midden in Bombay toornt het 173 meter hoge stulpje van de Indiase zakenman Mukesh Ambani hoog boven de stad uit. Met een totaal vloeroppervlak van 37.000 m2 is de kans klein dat Ambani en zijn familie elkaar in weg lopen. Ambani kan bovendien zijn luxe residentie verlaten met een helikopter; het pand telt drie wentelwiekdekken. Hij kan er ook voor kiezen om één van zijn Bentley’s, Ferrari’s of andere supercars te pakken; in de ondergrondse parkeergarage is ruimte voor maar liefst 168 droombolides. Toen in 2010 het gigawoonhuis opgeleverd werd, moest Ambani wel 2 miljard dollar aftikken!

3. Design Lodge huren in Callantsoog

In de kustplaats Callantsoog (provincie Noord-Holland) bevindt zich Qurios Callantsoog. Op dit vakantiepark zijn schitterende design lodges te huren. Callantsoog was ooit een eiland; het woord ‘oog’ betekent namelijk eiland. Tegenwoordig is Callantsoog een populaire badplaats.

Design vakantiehuisje Callantsoog

Design lodge op Qurios Callantsoog

Leuk feitje! Designwoningen bevinden zich niet alleen op land, maar ook op én onder water. Dubai is koploper in de ontwikkeling en realisatie van villa’s die op het oceaanwater drijven of er zelfs helemaal in ondergedompeld zijn. Paradepaardje van de topdesigners van dit emiraat is het zogenaamde zeepaardje; een hybride woonunit die zich deels boven en deels onder water bevindt!

4. Design Vakantievilla huren in Wijdenes

In het dorpje Wijdenes (provincie Noord-Holland) ligt Roompot Park Wijdenes. Op dit vakantiepark zijn prachtige Design Vakantievilla’s te boeken. Wijdenes grenst aan het Markermeer; een groot meer met eigen eilandjes: Marker Wadden.

Design vakantiehuisje Noord-Holland

Design vakantievilla op Roompot Park Wijdenes

Interessant weetje! Als je door Nederlandse woonwijken wandelt of fietst, zie je af en toe een designwoning. Als je een hele verzameling designhuizen wil zien, moet je naar Kattenbroek togen. In deze Amersfoortse woonwijk zijn in de jaren negentig van de vorige eeuw bijna 5.000 designwoningen uit de grond gestampt!

5. Design Cottage huren in Gulpen

In het plaatsje Gulpen (provincie Limburg) bevindt zich Qurios Gulpen. Op dit vakantiepark zijn unieke Design Cottages te huren. Gulpen is een pareltje in het schitterende heuvellandschap van Zuid-Limburg.

Design vakantiehuisje Gulpen

Design cottage op Qurios Gulpen

Leuk feitje! De beroemdste designwoning ter wereld bevindt zich in de stad Utrecht. Jaarlijks maken oneindig veel architectuurliefhebbers uit de hele wereld de reis naar de Domstad om aldaar het Rietveld Schröderhuis te bekijken en bezoeken. Dit iconisch huis werd in 1923 ontworpen door Nederlandse toparchitect Gerrit Rietveld in de stijl van de kunstbeweging De Stijl!

Dit vind je misschien ook interessant: Bijzondere vakantiehuisjes in Nederland: ontdek onze top 15!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.