Skip to main content

Steeds meer Nederlandse recreatiebedrijven verduurzamen hun vakantiehuizen die zich op hun vakantieparken bevinden. Dan moet je onder andere denken aan Roompot en Landal Greenparks. De energie die op deze vakantieparken wordt gebruikt, heeft een duurzame oorsprong (wind, zon, et cetera). Meer en meer vakantieparken gaan af van het gasnetwerk en gebruiken voor de verwarming warmtepompen. Er bestaan drie soorten warmtepompen: lucht/lucht-warmtepomp, lucht/water-warmtepomp en de water/water-warmtepomp. De lucht/water-warmtepomp is uitermate geschikt voor de verwarming van (recreatie)woningen. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 duurzame vakantieparken met warmtepompen!

Lees ook onze blog over de beste vakantieparken van Nederland!

5. Europarcs Spaarnwoude

Europarcs Spaarnwoude is een duurzaam vakantiepark in het Noord-Hollandse Spaarnwoude. Op dit park worden de huisjes niet verwarmd door gas, maar door warmtepompen.

Droompark Spaarnwoude

Europarcs Spaarnwoude

4. Europarcs De Zanding

Europarcs De Zanding is een duurzaam vakantiepark in het Gelderse Otterloo. Warmtepompen worden op dit park ingezet om de huizen te verwarmen; daardoor hoeft er gas te worden ingezet.

Vakantiepark met warmtepompen

Europarcs de Zanding

3. Europarcs Maasduinen

Europarcs Maasduinen is een duurzaam vakantiepark in het Limburgse Belfeld. Warmtepompen zijn op dit park verantwoordelijk voor de verwarming van de accommodaties. Het vakantiepark ontleent diens naam aan een schitterend natuurpark dat vlak in de buurt ligt: Nationaal Park De Maasduinen. Het is zeer de moeite waard om dit schitterende gebied te gaan verkennen: te voet, te fiets of met een paard!

Tiny house in Maasduinen

Tiny House op Europarcs Maasduinen

2. Roompot Water Village

Roompot Water Village is een duurzaam vakantiepark in het Zeeuwse Kamperland. Ook op dit prachtige vakantiepark worden warmtepompen ingezet om de vakantiehuisje te verwarmen. Daarnaast zijn er nog veel meer duurzame aspecten in dit park zoals zonnepanelen, oplaadpalen voor electrische voortuigen, et cetera.

Roompot Water Village

Roompot Water Village

1. Landal De Reeuwijkse Plassen

Landal De Reeuwijkse Plassen is een duurzaam vakantiepark in het Zuid-Hollandse Reeuwijk. Naast de inzet van warmtepompen worden ook in dit park zoveel mogelijk gebruikgemaakt van duurzame methodes en bouwmaterialen!

Landal de Reeuwijkse plassen

Landal de Reeuwijkse plassen

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.