Skip to main content

Er voltrekt zich een wereldwijde energietransitie; fossiele brandstoffen (aardolie, aardgas, steenkool en bruinkool) gaan de komende decennia plaatsmaken voor duurzame energiebronnen. Duurzame energie wordt ook wel geduid als groene energie of hernieuwbare energie. De meest gebruikte vormen van duurzame energie zijn zonne-energie, windenergie, bio-energie, geothermische energie en energie uit zee en rivieren.

Duurzame vakantie

Tegenwoordig vinden veel mensen het belangrijk om op een duurzame manier op  vakantie te gaan. Zij zijn op zoek naar duurzame vakantieaccommodaties. Vakantiehuizen die gebruikmaken van energie die middels een duurzame manier is verkregen. Bij verschillende recreatiebedrijven staat duurzaamheid hoog op de agenda. Dan moet je denken aan recreatiebedrijven als Roompot en Landal GreenParks.

Roompot Water Village

Het Roompot Water Village is het eerste 100% duurzame vakantiepark van Nederland. Dit vakantiepark bevindt zich in het prachtige Zeeuwse Kamperland. Alle vakantiehuisjes op dit park zijn voorzien van state of the art zonnepanelen. Een deel van de vakantiehuisjes bezit zelfs extra zonnepanelen waardoor zij alle benodigde energie zelf kunnen genereren.

Bij de bouw van het Roompot Water Village Nederland zijn alleen maar duurzame materialen gebruikt. De vakantiehuisjes hebben bovendien geen gasaansluiting. De vakantiehuisjes op het park worden verwarmd door een warmtepomp die aangesloten is op het elektriciteitsnet. Verder worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt bij het onderhoud van de bomen en struiken op het park. Auto’s zijn ook niet welkom op het park; de gasten kunnen hun auto’s parkeren aan de rand van het Roompot Water Village. Op de deze ruime parkeerplaats bevinden zich laadpalen om electrische en hybride voertuigen op te laden!

Roompot Water Village

Roompot Water Village

Landal De Reeuwijkse Plassen

Het Landal De Reeuwijkse Plassen is het paradepaardje van Landal GreenParks als het om duurzaamheid gaat. De Reeuwijkse Plassen zijn in totaal dertien plassen die zich bevinden tussen Bodegraven en Gouda. Het Landal De Reeuwijkse Plassen heeft  de beschikking over fantastische waterwoningen. Het leeuwendeel van de vakantiewoningen is in het bezit van een aanlegsteiger. Voor de bouw van deze vakantiehuizen is alleen maar gebruik gemaakt van duurzame materialen!

Landal de Reeuwijkse plassen

Landal de Reeuwijkse plassen

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.