Skip to main content

Duurzaamheid is het nieuwe toverwoord; óók in de vakantiewereld. Zo willen mensen die vakantie vieren op vakantieparken, steeds vaker dat deze vakantieparken duurzaam zijn. Dat wil zeggen dat de energievoorziening niet wordt geleverd middels fossiele brandstoffen (aardolie, aardgas, et cetera), maar via duurzame bronnen zoals zon en wind. Tegenwoordig hebben steeds meer vakantieparken die gebouwd worden, geen aansluiting meer op het gasnetwerk! De zogenaamde gasloze vakantieparken!

Duurzame recreatiebedrijven!

Ons land kent verschillende grote recreatiebedrijven zoals Landal GreenParks en Roompot! Deze recreatiebedrijven beheren en exploiteren tientallen vakantieparken in Nederland en elders in Europa. Landal GreenParks en Roompot zijn hun vakantieparken steeds meer aan het verduurzamen. Het paradepaardje aangaande duurzaamheid van Landal GreenParks is Landal De Reeuwijkse Plassen! Voor Roompot is dat Roompot Water Village. Beide parken zijn onder andere gasloos!

Landal De Reeuwijkse Plassen

Tussen de Zuid-Hollandse plaatsjes Bodegraven en Gouda bevindt zich Landal De Reeuwijkse Plassen. Alle prachtige waterrecreatiewoningen van dit park zijn niet aangesloten op het gasnetwerk. Om de vakantiehuizen te verwarmen, wordt gebruikgemaakt van warmtepompen. Voor de bouw van dit park, is alleen maar gebruikgemaakt van duurzame materialen. In de bouw worden tegenwoordig meer en meer duurzame materialen gebruikt zoals herwonnen hout, natuursteen, schapenwol, gerecycled metaal en bamboe!

Landal de Reeuwijkse plassen

Landal de Reeuwijkse plassen

Roompot Water Village

In het Zeeuwse plaatsje Kamperland op het voormalige eiland Noord-Beveland bevindt zich Roompot Water Village. Ook hier hebben alle vakantievilla’s geen aansluiting op het gasnetwerk, maar worden zij eveneens door warmtepompen verwarmd. Roompot Water Village is verder voorzien van zonnepanelen en voor electrische voortuigen zijn er oplaadpunten aanwezig. Het totaal aan oplaadpunten in de provincie Zeeland bedraagt op dit moment overigens ruim duizend. De ambitie is om dit binnen tien jaar naar tienduizend te verhogen!

Roompot Water Village

Roompot Water Village

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.