Skip to main content

De Caribische archipel omvat tienduizenden eilanden. Het leeuwendeel van deze eilanden is onbewoond. Maar er zijn ook honderden eilanden waar wél mensen wonen, leven en werken. Het is zeer de moeite waard om vakantie te vieren op de Caribische eilanden; de sfeer die daar heerst, tref je nergens anders aan! Het is nog veel leuker om te gaan eilandhoppen tussen de eilanden van het Caribische gebied. Dat kan op twee verschillende manieren: met het vliegtuig of met het cruiseschip! Hieronder vind je het lijstje van de top 5 eilandhoppen Caribische eilanden!

5. Bonaire

Bonaire behoort tot de zogenaamde Benedenwindse Eilanden. Dat wil zeggen dat het eiland in het zuiden van de Caribische Zee is gesitueerd; pal vóór de kust van Venezuela. Bonaire is een speciale gemeente van Nederland en behoort dus tot het land Nederland. Nederland, Sint Maarten, Aruba en Curaçao zijn de vier landen van het Koninkrijk der Nederlanden. Bonaire is echt een duikeiland en wordt niet voor niets Divers Paradise genoemd. Het Bonairiaanse rif is van een ongekende schoonheid. Vanaf Bonaire is het mogelijk om te gaan eilandhoppen naar diens buureilanden: Aruba en Curaçao. Voor tickets & cruises naar Bonaire en hotels & resorts op Bonaire is TUI-fly respectievelijk TUI een prima keuze!

Bonaire

4. Aruba

Aruba behoort tot de zogenaamde Benedenwindse Eilanden. Aruba is één van de vier landen van het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland heeft een fraaie bijnaam: One Happy Island; de spijker op z’n kop: iedereen op Aruba heeft een big smile op zijn of haar gezicht en is heel happy! Met name Amerikanen en Canadezen weten Aruba moeiteloos te vinden. Het eiland hanteert een hoog service-gehalte en is bovendien heel veilig en mooi! Vanaf Aruba is het mogelijk om te gaan eilandhoppen naar diens buureilanden: Bonaire en Curaçao. Voor tickets & cruises naar Aruba en hotels & resorts op Aruba is TUI-fly respectievelijk TUI een superkeuze!

Aruba

3. Curaçao

Curaçao behoort tot de zogenaamde Benedenwindse Eilanden en is het grootste ABC-eiland. Op Curaçao is heel veel te zien en te beleven. Zo is het een absolute must om diens hoofdstad, Willemstad, te gaan bekijken. Willemstad is een zeer kleurrijke stad met allemaal monumentale gebouwen. De drijvende groente & fruitmarkt en de drijvende brug zijn high-lights die je zeker moet bekijken. Het eiland telt daarnaast honderden landhuizen en forten: één voor één gebouwen die het bezoeken meer dan waard zijn. Vanaf Curaçao is het mogelijk om te gaan eilandhoppen naar diens buureilanden: Aruba en Bonaire. Voor tickets & cruises naar Curaçao en hotels & resorts op Curaçao is TUI-fly respectievelijk TUI een prima keuze!

Curacao Willemstad

2. Sint Maarten

Sint Maarten behoort tot de zogenaamde Bovenwindse Eilanden. Het eiland ligt dus in het noorden van de Caribische Zee. De stranden van Sint Maarten zijn van een verpletterende schoonheid, daarnaast kent The Friendly Island een bruisend uitgaansleven. Ook het eten op Sint Maarten is voortreffelijk; nergens elders in de Caribische archipel zijn zoveel restaurants te vinden dan op Sint Maarten. Vanaf Sint Maarten is het mogelijk om te gaan eilandhoppen naar diens buureilanden. Voor tickets & cruises naar Sint Maarten en hotels & resorts op Sint Maarten is TUI-fly respectievelijk TUI een prima keuze!

Sint Maarten strand

1. Jamaica

Jamaica behoort tot de zogenaamde Bovenwindse Eilanden. Het reggae-eiland ligt dus in het noorden van de Caribische Zee. Jamaica is een veelzijdig eiland met voor ieder wat wils: stranden, natuur, muziek, et cetera. Vanaf Jamaica is het mogelijk om te gaan eilandhoppen naar diens buureilanden. Voor tickets & cruises naar Jamaica en hotels & resorts op Jamaica is TUI-fly respectievelijk TUI een prima keuze!

Bijzonder Jamaica

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.