Skip to main content

Wanneer we op vakantie gaan, willen we graag in een leuk vakantiehuisje verblijven. Dit zal namelijk bijdragen aan de ervaring die we op onze bestemming hebben. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat het interieur er naar wens uitziet, maar ook het exterieur. Het exterieur zal mensen in de eerste instantie aantrekken om een vakantiehuisje bij jou te huren. Wil jij de look van jouw vakantiehuisje naar een hoger niveau tillen? En verhuurders een bijzondere overnachting laten ervaren? In dit artikel zullen wij vertellen hoe je dit voor elkaar kunt krijgen

Een heldergroen dak

Afgelopen zomer zul je gemerkt hebben dat er steeds meer groendaken zijn. Van woningen, uitbouwingen, overkappingen van tuinen tot de daken van vakantiehuisjes. Zo’n dak roept veel vragen op bij mensen die er geïnteresseerd in zijn. Want, hoe krijg je dat voor elkaar?

Sedumdak

Groendak met sedumplanten. Foto: grasengroen.nl

Er kan over een groendak gesproken worden wanneer het dak met vegetatie bedekt is. Uiteraard zijn er maar een select aantal grassen en kruiden geschikt om op het dak te groeien. In de meeste gevallen zal het dak dan ook bedekt zijn met een kruid genaamd sedum. Wil je jouw vakantiehuisjes ook opfleuren met een groendak? Dan is het goed om te weten dat dit met sedumcassettes gedaan kan worden. Hierbij is het belangrijk om eerst een beschermdoek uit te rollen en vervolgens kunnen de sedumcassettes aangeschoven worden.

Schakel een professional in

Verhuur je meerdere vakantiehuisjes? En wil deze huisjes ook van een groendak voorzien? Dan kan het waardevol zijn om een hovenier in te schakelen, omdat een professional deze klus op een snelle en efficiënte manier voor elkaar kan krijgen. Een hovenier is dé expert op het gebied van de aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen.

Plaatsen van groendak

Plaatsen van een groendak. Foto: grasengroen.nl

Wil je naast een groendak nog meer groene elementen toevoegen? Dan kun je wellicht de tuin opfleuren. Huurders zullen het fijn vinden dat zij tijdens hun verblijf kunnen genieten van een prachtige tuin. Een tuin biedt namelijk de mogelijkheid om lekker dichtbij te genieten van de zon en van rust. Voordat je met de tuin aan de slag gaat, is het raadzaam om een idee te hebben van wat er aangepast moet worden. Een hovenier kan goed helpen met de tuinaanleg. Zo kan een hovenier het ontwerpen, de aanleg van de tuin en het onderhoud ervan op zich nemen. Wil je hier meer over weten? Dan kun je een kijkje nemen om de website van Gras en Groen!

Samenvattend, verhuurders houden van een prachtig vakantiehuisje. Om deze reden is het belangrijk dat er niet alleen aan het interieur, maar ook aan het exterieur wordt gewerkt. Het exterieur kan naar een hoger niveau gebracht worden door het dak helder groen te maken en de tuin op te knappen.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.