Skip to main content

Mensen die van de natuur houden, gaan ook graag op vakantie in een natuurlijke omgeving. Gelukkig kom je dan in Nederland prima aan je trekken! Ons land is klein, maar wel gezegend met een groot aantal verschillende landschappen: bossen, duinen, stranden, heidevelden, et cetera. In deze landschappen groeien ontelbaar veel planten en leven legio dieren.

Een van de meestgeliefde diersoorten van Nederland is de eekhoorn! Iedereen die deze sierlijke en behendige zoogdiertjes spot, wordt heel blij! In ons land leven verschillende soorten eenhoorns: één inheemse soort (gewone of rode eekhoorn) en vijf exoten (Siberische eekhoorn, Amerikaanse rode eekhoorn, grijze eekhoorn, Japanse eekhoorn en de Pallas’ eekhoorn).

Rode eekhoorn

De rode eekhoorn komt in heel Nederland voor. De vachtkleur varieert van zwart tot gelig met alle kleurvarianten. Vanaf het moment dat de rode eekhoorns ouder worden, worden ze ook grijzer. De rode eekhoorn is in het bezit van oorpluimen en een pluimstaart. De haren van laatstgenoemde kan hij bovendien opzetten; hetgeen een zeer fraai gezicht is! Maar het staartje van de rode eekhoorn is niet alleen fraai om te zien, het dient ook als roer als hij een sprong door lucht maakt. Op het menu van rode eekhoorns staan planten en dieren. Zo zijn ze dol op de noten en zaden van sparren en pijnbomen. Maar ook jonge vogeltjes, eieren, insecten, boomschors en paddenstoelen zijn voor de vaardige boomacrobaten niet te versmaden.

Natuurhuisjes en rode eekhoorns

Als je door een bos wandelt, is de kans aanwezig dat je rode eekhoorns zult spotten! Echter, bij mensen die een natuurhuisje in het bos boeken/huren is de kans veel groter dat zij oog in oog komen met de kleine zoogdiertjes! Zo kun je geduldig achter het raam gaan zitten van het vakantiehuisje en wachten dat ze in de tuin verschijnen! Het grote genieten kan dan gaan beginnen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.