Skip to main content

Het is fantastisch om werk en vakantie te combineren. Dit wordt ‘workation’ of werkvakantie genoemd: een samentrekking van de Engelse woorden ‘work’ en ‘vacation’. Tijdens een workation verblijf je in een accommodatie op een mooie plek. Op deze plek kun je rustig werken en lekker genieten van de omgeving. Uiteraard beschikt het huisje of appartement over gratis wifi en andere aangename faciliteiten om je werk goed uit te kunnen voeren.

Wij hebben de 10 leukste huisjes van Nederland geselecteerd voor een workation!

1. Werkvakantie op het strand: natuur en rust

Een workation op het strand van Hoek van Holland is fantastisch. Huur een strandhuisje en combineer werk en vakantie op een unieke manier. Uiteraard beschikt het huisje over wifi en kun je zorgeloos met je laptop aan het werk. De luxe villa is verder van alle gemakken voorzien.

Lees ook: 20x mooiste strandhuisjes van Nederland!

Workation vakantiehuisje op het strand

Strandhuisje op het Strand van Hoek van Holland. Foto: roompot.nl

Het strand van Hoek van Holland is lang, breed en indrukwekkend. Nadat je gewerkt hebt, is het zalig om even de beentjes te strekken op deze eindeloze zandvlakte. Tijdens de strandwandeling adem je zuivere zeelucht in en hoor je opgewekte meeuwen. Met een beetje geluk spot er zelfs zeehonden: een geweldige ervaring.

2. Werkplek in de duinen van Texel: eilandgevoel en rust

Wie droomt er nou niet van een werkplek in de duinen van Texel? Fijn werken in een rietgedekte villa in de ongerepte natuur van het grootste Waddeneiland van Nederland! Dat kan allemaal op Vakantiepark Landal Sluftervallei. Huur daar een huisje om te werken én te ontspannen. Op het park kun je bovendien maximaal relaxen in het wellness-centrum.

Workation op Landal park

Villa op Vakantiepark Landal Sluftervallei. Foto: landal.nl

Vakantiepark Landal Sluftervallei ligt op steenworp afstand van De Slufter. De Slufter is het mooiste natuurgebied van Texel: rijk aan unieke planten en zeldzame vogels. Na een paar uurtjes werk, is het erg aangenaam om een wandeling te maken in De Slufter. Je kunt dan even je hoofd leegmaken en de accu opladen.

3. Workation in voormalige molen: nostalgisch

Wil je een keer werken op een originele plek? Dan is deze voormalige poldermolen een hele leuke optie! De klassieke molen is meer dan 120 jaar oud en staat in het typische Friese landschap. De molen is verbouwd en van alle gemakken voorzien. Vanzelfsprekend is er gratis wifi aanwezig. Bij de molen is een parkeerplaats aanwezig waar je een auto kunt parkeren.

Lees ook: 15x overnachten in een molen!

Molen in Friesland

Voormalige poldermolen. Foto: vipio.com

De molen ligt niet ver van Leeuwarden af. In de hoofdstad van Friesland is het prettig vertoeven. Leeuwarden telt een tiental musea waaronder het Fries Museum. In dit museum zijn vaak interessante tentoonstellingen te bekijken. Leeuwarden is ook een stad met veel leuke steegjes en pleintjes. Het is een fijne omgeving om wat te eten en drinken.

4. Thuiswerken in een wikkelhuisje

Als je in alle rust wil ‘thuiswerken’ in een betoverende omgeving, dan is dit wikkelhuisje precies wat je zoekt. Het vakantiehuisje staat aan de oevers van de Nieuwkoopse Plassen op een eilandje. Wikkelhuisjes zijn van een soort karton gemaakt en zijn bovendien erg duurzaam. Door de grote ramen is het verblijf uiterst licht.

Lees ook: 5x wikkelhuisje (wikkelhouse) huren in Nederland!

Wikkelhuisje in Noorden

Wikkelhuisje aan de oevers van de Nieuwkoopse Plassen. Foto: natuurhuisje.nl

Tijdens de ‘werkpauze’ kun je aan boord stappen van een fluisterboot om de Nieuwkoopse Plassen te gaan verkennen. De Nieuwkoopse Plassen hebben een grootte van 1.400 hectare en worden gekarakteriseerd door grote rietvelden. Deze rietvelden vormen een belangrijke leefomgeving voor tal van vogelsoorten. Met een beetje geluk spot je er purper reigers, roerdompen en aalscholvers.

5. Werkvakantie midden op de Veluwe

Tegenwoordig wordt er veel zakelijk gevideobeld en worden er doorlopend conference calls georganiseerd. Uiteraard kan dat ook vanaf een vakantieadres: midden op de Veluwe bijvoorbeeld. Boek een lodge op EuroParcs De Hooge Veluwe en je hebt een perfecte workation midden in het bos. Aan het einde van de ‘werkdag’ kun je bovendien lekker wat gaan eten in het parkrestaurant.

Workation op de Hoge Veluwe

Lodge op Vakantiepark De Hooge Veluwe. Foto: europarcs.nl

De mogelijkheden op de Veluwe zijn enorm. Het natuurgebied is op veel verschillende manieren te verkennen. Wandelen en fietsen zijn favoriet. Maar ook op de rug van een paard kun je op een aangename manier kennismaken met de Veluwe. Cultuurliefhebbers daarentegen brengen een bezoek aan het Kröller-Müller Museum in Nationaal Park De Hoge Veluwe.

6. Werkvakantie in de heuvels van Limburg

In de heuvels van Limburg krijg je het gevoel alsof je in het buitenland bent. Je kunt ook een tijdelijk werkplek creëren in dit betoverende landschap. Huur en vakantiehuisje op Résidence Valkenburg en combineer werk met vakantie. Sommige accommodaties op het park beschikken over een privé-sauna: maximaal genieten na een dagje hard werken.

Workation vakantiehuisje in Valkenburg

Vakantiehuisjes op Résidence Valkenburg. Foto: topparken.nl

Résidence Valkenburg ligt vlak in de buurt van Valkenburg. Valkenburg wordt de parel van Zuid-Limburg genoemd. Dat is niet zonder reden. Bezoek één van de miljoenen jaren oude grotten van Valkenburg en raak betoverd door de prehistorie. Ga daarna eten in één van de toprestaurants van het pittoreske dorpje. De koks bereiden hier fantastische maaltijden waarbij ze gebruikmaken van streekproducten.

7. Workation aan de Friese Meren: water en rust

Heerlijk werken en ontspannen aan de Friese Meren? Dat kan! Verblijf in een luxe villa in RCN de Potten. De fantastische accommodaties van dit park liggen direct aan het water. Terwijl je aan het bellen bent met collega’s of klanten, geniet je van een grandioos uitzicht over de Friese Meren. Vanaf dat moment ervaar je werk niet meer als werk.

Villa voor een workation in Friesland

Luxe villa in RCN de Potten. Foto: rcn.nl

Uiteraard na het werk: het water op met een bootje. Friesland is dé water-provincie van ons land. Overal waar je kijkt zie je boten en zeilschepen. Zij varen en zeilen door het landschap van oneindig veel sloten, kanalen en meren. Hoogtepunt van het jaar in Friesland is het Skûtsjesilen. Het Skûtsjesilen zijn de belangrijkste Friese zeilwedstrijden.

8. Werkvakantie in Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is een ideale bestemming om thuis te werken. Huur vakantiehuisje Tureluur op Molecaten Park Waterdunen en combineer werk met vakantie. Uiteraard beschikt de accommodatie over gratis wifi. Hondenliefhebbers mogen Fikkie of Pluto ook meenemen naar de Tureluur. Een betere ontspanning na een paar uurtjes werk is amper voorstelbaar: wandelen met de hond.

Workation vakantiehuisje

Vakantiehuisje Tureluur op Molecaten Park Waterdunen. Foto: molecaten.nl

Park Waterdunen bevindt zich midden in een natuurgebied. Een natuurgebied dat gedomineerd wordt door duinen, valleien, slikken en schorren. In dit getijdenlandschap zie je de natuur aan het werk. Ideaal voor mensen die van natuur en rust houden. Neem overigens je verrekijker maar mee: het wemelt er van de vogels.

9. Workation in een boomhut: uniek en avontuurlijk

Werken op hoogte in een boomhut? Het kan! Verblijf in een unieke boomhut in de Torentjeshoek. Combineer een avontuurlijke omgeving met behoud van comfort. Werk aan verslagen en evaluaties terwijl je over de boomtoppen uitkijkt. Iedereen heeft in zijn kindertijd wel eens een boomhut gemaakt. Nu kun je erin werken en vakantie vieren. Hoe mooi is dat!

Lees ook: 10x overnachten in een boomhut in Nederland

Boomhut voor een workation

Unieke boomhut in de Torentjeshoek. Foto: ardoer.com

De Torentjeshoek ligt aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld. Nationaal Park Dwingelderveld behoort tot de mooiste natuurgebieden van Drenthe én van Nederland. Als je herders en schapen aan het werk wil zien, moet je in dit park zijn. De uitgestrekte heidevelden zijn een lust voor het oog. In het gebied kun je fijne wandelingen en fietstochten maken.

10. Werkvakantie aan het Grevelingenmeer: rust en privacy

Als je werkplek zoekt met ultieme rust en privacy, is een eco-huisje op Roompot ECO Grevelingenstrand de beste keuze die je kunt maken. Hier versmelten werk en vakantie op een unieke manier. De omgeving van de accommodatie is zo overweldigend mooi. Het vakantiehuisje is goed uitgerust waarbij gratis wifi uiteraard niet ontbreekt.

Ecolodge op Roompot park

Eco-huisje op Roompot ECO Grevelingenstrand. Foto: roompot.nl

De eco-huisjes van het vakantiepark staan op het strand van het Zuid-Hollandse Grevelingenmeer. Het Grevelingenmeer is uniek. Het is namelijk het grootste zoutwatermeer van het westen van Europa. Dat maakt het Grevelingenmeer aantrekkelijk voor tal van bijzondere vogelsoorten. Voor vogelspotters is het dus echt genieten langs de oevers van het Grevelingenmeer.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.