Skip to main content

In heel Nederland kun je loftappartementen huren. Een nachtje in een loft kan interessant zijn als je eens een andere slaapervaring wilt. In een loft heerst namelijk een bijzondere sfeer vanwege de open ruimte en de vaak industriële uitstraling. Je vindt lofts op verschillende plekken, zoals vakantieparken, campings en andere leuke locaties.

Wij hebben een lijst gemaakt met 10 unieke lofts in Nederland die je kunt huren!

1. Loft huren met hottub

In het Gelderse Neede kun je deze stijlvolle loft huren. De 4-persoons loft is van alle gemakken voorzien en bezit bovendien een hottub. Neede ligt in de Gelderse Achterhoek. De Gelderse Achterhoek wordt gekarakteriseerd door een gevarieerd landschap met pittoreske dorpjes. In de Achterhoek bevinden zich talrijke wandel- en fietspaden die je op de mooiste plekken brengen.

Loft huren in Nederland in de Achterhoek

Stijlvolle loft in Neede. Foto: vipio.com

Lofts zijn vaak te vinden in stedelijke gebieden, waar oude industriële gebouwen zoals fabrieken, magazijnen, scholen en zelfs kerken worden omgebouwd tot moderne en trendy woonruimtes. Deze transformatie van industriële ruimtes tot woningen heeft de afgelopen decennia aan populariteit gewonnen, vooral onder mensen die op zoek zijn naar unieke en ruime leefomgevingen.

2. Loft op vakantiepark

Midden op de Veluwe ligt Vakantiepark De Hooge Veluwe. Op dit park kun je slapen in deze 2-persoons loft. De faciliteiten op Vakantiepark De Hooge Veluwe zijn groot. Zo kun je lekker zwemmen in een binnen- en buitenzwembad. Daarnaast zijn er een sauna en fitnessruimte aanwezig. Wil je bosrijke omgeving verkennen? Huur dan een fiets of e-chopper op het park!

Loft huren op de Veluwe

2-persoons loft op Vakantiepark De Hooge Veluwe. Foto: europarcs.nl

Het concept van lofts heeft zijn oorsprong in de industriële revolutie. Tijdens die periode, die plaatsvond in de 18de en 19de eeuw, ondergingen steden een grote transformatie als gevolg van de opkomst van industriële activiteiten. Fabrieken en industriële faciliteiten schoten als paddenstoelen uit de grond, en deze nieuwe bedrijven hadden enorme gebouwen nodig om hun activiteiten uit te voeren.

3. Stijlvolle loft in Noord-Holland

Langs een Noord-Hollands polderdijkje, in het plaatsje Grootschermer, kun je overnachten in deze stijlvolle loft. De loft is met smaak ingericht en biedt ruimte aan twee personen. De omgeving van Grootschermer is fantastisch: natuurliefhebbers en rustzoekers kunnen het niet beter treffen! Op steenworp afstand ligt Alkmaar: leuk om te bezoeken!

Loft in Noord-Holland

Stijlvolle loft in Grootschermer. Foto: natuurhuisje.nl

Grote ramen zijn een kenmerkend element van veel lofts en dragen aanzienlijk bij aan de open en lichte sfeer die typerend is voor loftontwerpen. Grote ramen laten veel natuurlijk licht binnen, waardoor de ruimte helder en uitnodigend aanvoelt. Dit is vooral belangrijk in loftontwerpen, omdat de open indeling en hoge plafonds anders snel donker kunnen aanvoelen.

4. Waterloft huren in Harderwijk

In het Gelderse plaatsje Harderwijk bevindt zich deze schitterende waterloft. De luxe  4-persoons loft beschikt ook over een sauna. Harderwijk is een eeuwenoude Hanzestad van een historisch centrum. Met het grote publiek is Harderwijk vooral bekend om het Dolfinarium. Het Dolfinarium is leuk om te bezoeken: kom oog in oog met dolfijnen en andere grote zeedieren!

Waterloft met sauna

Waterloft in Harderwijk. Foto: vipio.com

Goed gelegen lofts in stadscentra kunnen vaak een hogere waarde hebben op de vastgoedmarkt vanwege verschillende factoren. De locatie is één van de belangrijkste factoren die de waarde van vastgoed beïnvloedt. Lofts die zich in populaire stadscentra bevinden, profiteren van gemakkelijke toegang tot voorzieningen zoals restaurants, winkels, openbaar vervoer en culturele attracties.

5. Loft huren in Nederland

In het Noord-Hollandse plaatsje Sint Maartensbrug bevindt zich vakantiepark Strand49. Op dit vakantiepark kun je overnachten in deze beach loft. De vrijstaande beach loft is gelijkvloers en geschikt voor maximaal vier personen. Sint Maartensbrug ligt op steenworp afstand van het kustplaatsje Petten. Op het brede strand van Petten kun je heerlijke strandwandelingen maken.

Beach Loft in Noord-Holland

Beach Loft op Strand49. Foto: roompot.nl

Een loft is een type woonruimte dat wordt gekenmerkt door zijn grote, open indeling en het gebrek aan veel binnenmuren. Lofts zijn populair vanwege hun unieke uitstraling en het gevoel van ruimte dat ze bieden. Ze worden vaak geassocieerd met stedelijke en creatieve levensstijlen en hebben invloed gehad op moderne interieurontwerpen en architectuur.

6. Moderne loft in Twente

In het hart van Twente, in het plaatsje Reutum, kun je overnachten in deze 6-persoons loft. De loft is modern ingericht en heeft een industriële uitstraling. De loft kijkt neer op een prachtig natuurgebied: Reutummer Weuste. In de Reutummer Weuste kun je heerlijke wandelingen en fietstochten maken. Op een paar kilometer afstand bevindt zich nog een natuurgebied: Springendal.

Loft in Reutem

6-persoons loft in Reutem. Foto: natuurhuisje.nl

Een open ruimte zoals een loft biedt bewoners de mogelijkheid om de indeling van de ruimte op verschillende manieren aan te passen, afhankelijk van hun behoeften, levensstijl en smaak. Dit soort flexibele indeling is populair geworden vanwege de vrijheid die het biedt om de ruimte te gebruiken op manieren die het beste passen bij de bewoners.

7. Glamping loft in Brabant

In het Brabantse land, in het dorpje Garderen, siert deze glamping loft het landschap op. De unieke loft staat op een kleinschalige camping en is van alle gemakken voorzien. Garderen is het perfecte vertrekpunt voor alle trekpleisters van Noord-Brabant zoals de Efteling, Den Bosch en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Lees ook: 10x luxe glamping in Nederland

Glamping Loft op camping

Glamping loft in Garderen. Foto: vipio.com

Een loft is doorgaans een open en ruimtelijke woning waarbij de traditionele scheidingswanden tussen verschillende functionele gebieden zoals de woonkamer, slaapkamer en keuken worden geminimaliseerd of zelfs volledig weggelaten. Hierdoor ontstaat een grote, open ruimte die flexibel kan worden ingedeeld en aangepast aan de behoeften van de bewoner van de loft.

8. Grote loft huren in Gelderland

In het centrum van het Gelderse plaatsje Huissen kun je overnachten in deze grote loft. De accommodatie telt vier slaapkamers, drie badkamers en is geschikt voor acht gasten. Huissen is een eeuwenoude stad waar veel te zien is. Vlak in de buurt van Huissen ligt Arnhem. Arnhem is leuk om te bezoeken!

Grote loft in Huissen

Grote loft in Huissen. Foto: belvilla.nl

Het behouden van industriële elementen in lofts is een populaire ontwerpstijl die teruggaat tot de transformatie van oude fabrieks- en industriële gebouwen tot woonruimtes. Deze elementen geven een unieke uitstraling aan de ruimte en verwijzen naar de geschiedenis en oorspronkelijke functie van het gebouw. Het behouden van industriële elementen in loftontwerpen spreekt veel mensen aan.

9. Loft huren in Utrecht

In het noorden van de provincie Utrecht ligt het schilderachtige plaatsje Eemnes. In Eemnes bevindt zich in een eeuwenoude boerderij deze 4-persoons loft. Hoeveel Eemnes formeel niet tot ’t Gooi behoord, wordt het er wel vaak toe gerekend. In dit deel van Nederland kun je heerlijke boswandelingen maken of struinen door de heide.

Loft in een boerderij

Boerderij met 4-persoons loft. Foto: natuurhuisje.nl

Lofts zijn bijzonder populaire ruimtes onder kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve professionals vanwege hun unieke kenmerken en mogelijkheden. Het open karakter van lofts bevordert vaak een minimalistische benadering van inrichting en inrichting. Dit kan helpen om de aandacht te richten op het werk zelf en een heldere denkomgeving te creëren.

10. Luxe beach loft met sauna

Aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen, in het plaatsje Nieuwvliet, kun je deze beach loft huren. De loft staat op Camping Zonneweelde. De 6-persoons loft is superluxe en beschikt over een privé-sauna. Nieuwvliet bestaat uit twee delen: Nieuwvliet-Dorp en Nieuwvliet-Bad. In de zomer is het heerlijk om op het lange strand van Nieuwvliet-Bad te zijn.

Beach loft op camping Zonneweelde

Beach loft op Camping Zonneweelde. Foto: ardoer.com

Hoge plafonds zijn een kenmerkend en opvallend aspect van lofts. Een loft is meestal een grote, open ruimte die oorspronkelijk diende als een industriële of commerciële ruimte, zoals een fabriek, pakhuis of kantoor. Toen deze ruimtes werden omgebouwd tot woonruimtes, behielden ze vaak de karakteristieke elementen van de oorspronkelijke structuur, waaronder de hoge plafonds.

Meer unieke overnachtingen bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.