Skip to main content

Veel mensen raken gefascineerd door bubbeltjes en belletjes. Dat begint al op jeugdige leeftijd; wie is er nou niet groot geworden met het oer-Hollandse belletjes blazen. Met een flesje zeepsop en een stickje kan het feestje beginnen. De ultieme kick is om een mega-belleblaas te fabriceren. Het is een mooi gezicht hoe de zeepbel loskomt van het stokje. In eerste instantie gedraagt hij zich als een vliegende drilpudding, maar dan ontstaat er een solide transparant bolletje dat als een luchtballonnetje door het luchtruim voert. Zo’n vliegend zeepbelletje zorgt voor een fraaie verstrooiing van het licht waardoor alle tinten van de regenboog zich openbaren. De staafjes en kegels in de menselijke retina maken vreugdedansjes van plezier bij het aanschouwen van zoveel schoonheid. De landing van een zeepbel daarentegen is altijd noodlottig: een uiteenspatting van zeepsop!

Van kauwgombal naar kauwgombel

Met snoepgoed kun je ook bellen maken: kauwgombellen! Het kauwgompje wordt net zolang tussen de kaken gekneed totdat het verworden is tot een elastische substantie die uiteindelijk met behulp van tong, lippen en ademlucht tot een kauwgombel geblazen kan worden. Deze kauwgombellen kunnen ook tot enorme proporties aanzwellen. Uiteindelijk wordt de wand van de kauwgombel zo dun dat hij kapot knalt.

Cape Canaveral-achtige lancering

Wie aan bubbeltjes en belletjes denkt, denkt uiteraard ook aan bubbeltjeswijn. Champagne dus! Als je een champagnefles flink schut voordat je hem opent, ben je getuige van een eruptie van bubbeltjes. Ook kinderen die hun dorst nog niet mogen laven aan alcoholhoudende drankjes, kunnen dit fenomeen ervaren. Het schudden van een colafles sorteert namelijk hetzelfde effect; koolzuurbelletjes dringen zich met volle kracht naar buiten. Baldadige kids gaan nog een stukje verder; zij kunnen zich de moeite van het schudden besparen door een pepermuntje in het flesje te gooien waardoor direct een chemische reactie tot stand komt. Er ontstaat dan een Cape Canaveral-achtige lancering van cola; de zwarte zoetbrij spuit de fles uit!

Dansende bubbeltjes en belletjes

Bubbeltjes en belletjes zijn niet alleen leuk om te produceren, het is óók fantastisch als ze om je heen dansen. Als je er midden in zit. Letterlijk. Die ervaring is op te diepen in een bubbeltjesbad ook wel bekend onder de naam whirlpool of jacuzzi. Bubbelbaden kennen een aangename temperatuur die rond de achtendertig graden Celsius schommelt. Het leeuwendeel van de bubbelbaden staat in de tuin. Dan ontstaat een spectaculair contrast met de buitentemperatuur. Zo kun je midden in een sneeuwbui, toch nog van de warmte van een bubbelbad genieten! Door middel van lucht worden de bellen van een bubbelbad gevormd. Daarnaast worden er waterstralen gebruikt om de luchtbellen kracht bij te zetten. Doordat het water voor een groot drijfvermogen zorgt, zorgen de luchtbellen voor dé perfecte massage. Bovendien zorgt de warmte ervoor dat de spieren ontspannen. Door de warmte gaat ook de hartslag omhoog waardoor er een verbetering van de bloedcirculatie optreedt, hierdoor krijgen de spieren meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd. Daarnaast zorgt een bubbelbad ervoor dat de zweetklieren overuren maken en de afvalstoffen afvoeren.

Vakantiehuis met whirlpool boeken

Steeds meer Nederlanders schaffen een whirlpool aan. Als ze er de ruimte voor hebben, plaatsen ze hem in hun tuin. Uiteraard kun je ook naar een wellness-centrum togen en daar in een bubbelbad springen. Oók als je op vakantie gaat, is het zeer aantrekkelijk om een vakantiehuisje te huren dat in het bezit is van bubbelbad!

Dit vind je misschien ook interessant: 10x natuurhuisje met jacuzzi huren in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.