Iedere ochtend voltrekt zich bij de zwembaden van luxe resorts hetzelfde tafereel. Nog vóórdat de hotelgasten hun ronde doen langs het overvloedig ontbijtbuffet van tropisch fruit en welriekend deegwaar, worden nog even snel handdoekjes op het zwembadmeubulair gelegd om er zeker van te zijn de rest van de dag een stekkie aan het verkoelende water te hebben. En oh wee, ga niet op andermans geclaimde plekje liggen; dan heb je de poppen aan het dansen!

Kijken en bekeken worden

Rondom het zwembad is het verder ‘kijken en bekeken worden’. Sommige mensen beleven daarbij hun finest hour. Zij hebben zich het hele jaar door drie slagen in de rondte getraind om een sixpack te krijgen of hebben urenlang liposuctie ondergaan om van overtollig vet af te komen. Maar voor het leeuwendeel van de vakantiegangers is het helemaal geen feest om zich in een zwembroekje aan de wereld te tonen. Langdurig en ongegêneerd snacken, snollen en snaaien wordt dan genadeloos afgestraft; blubberbuiken, trilbillen en lovehandles worden plotsklaps voor iedereen zichtbaar. Moet je uiteraard ver bovenstaan; maar toch.

Bommetjes

Daarnaast is vaak een drukte van jewelste ín tropische resortzwembaden. Het is een cocktail van enerzijds kids die helemaal los gaan en anderzijds oude van dagen die rustig baantjes willen trekken. En dat wil nog weleens letterlijk met elkaar botsen. Op een waterluchtbed dobberen doen vakantievierders ook graag in een zwembad; heerlijk relaxt met een trendy zonnebril op de snoet en een fris roseetje in de hand. Maar deze gelukzaligheid kan plotsklaps wreed verstoord worden. Baldadige kinderen maken namelijk maar al te graag bommetjes in het water. Tegen de tsunami die dat veroorzaakt, is het labiele luchtbed niet bestand. Uiteindelijk moet je je zonnebril en wijnglas van de zwembadbodem vissen.

Nietsontziende gettoblasters

Liefhebbers van klassieke muziek die hun oortjes willen trakteren op de klanken van Mozart en Bach terwijl ze hun huidje bruinen aan de tropenzon, moeten er rekening mee houden dat er zich rondom het zwembad aanhangers van andere muziekstijlen kunnen ophouden waarbij de nietsontziende gettoblasters de trommelvliezen pijnlijk doen resoneren. Bij de hotelzwembaden wordt verder zoveel chloor gebruikt, dat je ogen er pijnlijk van prikkelen. Dat chloor is echter wel noodzakelijk. Met name jonge kinderen kunnen vaak hun plasje niet ophouden en laten het dan maar lopen in het zwembadwater. Lekker fris!

Het kan ook anders: met privé-zwembad!

Gelukkig is er een goed alternatief. Een optie waarbij je zorgeloos kunt uitslapen en jezelf niet druk hoeft te maken of er nog wel een plekje aan de rand van het zwembad is de rest van de dag. Waar je jezelf in alle discretie in zwemkleding kunt hijsen en daarmee kunt rondsjokken zonder voortdurend bekeken en gekeurd te worden. Een situatie waarbij niemand hinderlijk in jouw vaarwater komt en je niet verrast wordt door opspattend water. Waar je bovendien ongehinderd kunt genieten van je eigen muziekkeuze en waar geen beroep wordt gedaan op tientallen liters chloor om ongewenste urine te neutraliseren. Kortom; huur een luxe vakantiehuis met privé-zwembad! Dan heb je van niemand last en kun je heerlijk verkoeling zoeken op zonovergoten vakantiedagen!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.