Skip to main content

Veel mensen kijken ieder jaar reikhalzend uit naar de kerstdagen. Na een heel jaar van hard werken, is het wel even fijn om twee dagen niets te doen! Je kunt Kerst thuis vieren, maar je kunt ook er een vakantie van maken. Dan heb je uiteraard de keuze uit een heel scala van accommodatie-mogelijkheden. Het huren/boeken van een tiny house is waarschijnlijk één van de meest originele! Iedereen die een tiny house huurt/boekt, wil natuurlijk niet te veel betalen; derhalve is het verstandig om de aanbiedingen/kortingen/last minutes nauw te volgen; dat kan zeer voordelig zijn!

Lees ook: 10x vakantiehuisje met open haard in Nederland

Ongekend populair

De laatste jaren zijn de tiny houses ongekend populair geworden. Andere namen voor tiny houses zijn micro-huisjes of mini-huisjes! Er bestaan enorm veel soorten tiny houses. Dat gaat van heel eenvoudig en sober tot zeer luxe! De gemene deler is dat ze allemaal klein en knus zijn! Het is wel een mooie ontwikkeling; vroeger moest alles groot, groter en groots zijn; die tijden zijn voorbij. Tegenwoordig vindt men het belangrijk dat er met duurzame materialen wordt gebouwd en dat de beschikbare ruimtes zo efficiënt mogelijk worden benut; het hoeft dus allemaal niet meer zo groot. Tiny houses sluiten naadloos aan bij dit concept; zowel in de recreatieve als non-recreatieve sector.

Ultieme kerstgevoel

Hoe ziet de ideale Kerst eruit? Samen met de familie van een Kerstdiner genieten past wel in het ideale plaatje. Ergens in een bergachtig gebied waar net verse sneeuw is gevallen! Een vrolijke Kerstmarkt bezoeken waar het heerlijk ruikt naar glühwein en zoete Kerstversnaperingen! En dan nog ’s avonds een nachtmis/nachtdienst bezoeken in een pittoresk kerkje! Maar het kan natuurlijk ook anders. Je kunt ook met een klein gezelschap een tiny house huren/boeken en gezellig kerstfilms kijken! A Christmas Carol bijvoorbeeld. Het verfilmde verhaal van het gelijknamige boek van de Engelse schrijver Charles Dickens!

A Christmas Carol

 ‘A Christmas Carol’ staat in het Nederlandse taalgebied bekend als ‘Een Kerstvertelling’. Het boek verscheen in 1843 voor het eerst op de markt en was binnen een paar dagen al uitverkocht. Sociaal onrecht en armoede zijn de twee belangrijkste thema’s van het verhaal. A Christmas Carol is ontelbaar vaak bewerkt voor televisie, film en theater. In 1901 verscheen de eerste verfilming van het boek in de bioscopen. Daarna verschenen er nog talloze andere films die op het boek gebaseerd waren. Het is zeer de moeite waard om één van deze films gedurende de Kerstperiode te bekijken!

Charles Dickens

Charles Dickens leefde van 1812 tot 1870 en was één van de belangrijkste Engelse schrijvers die bovendien een enorm oeuvre naliet. Hij schreef onder andere The Pickwick Papers, Oliver Twist, Bentley’s Miscellany, Nicholas Nickleby, The Old Curiosity Shop, Barnaby Rudge, David Copperfield, Great Expectations en A Tale of Two Cities. Het is wel bijzonder om te vermelden dat van laatstgenoemde boek ondertussen meer dan tweehonderd miljoen exemplaren zijn verkocht! Ongekend natuurlijk. Er zullen weinig mensen op de wereld zien die nooit in aanraking zijn geweest met het werk van Dickens!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.