Skip to main content

Milieuvriendelijke vakantiehuisjes huren in Nederland wordt steeds meer een trend in ons land. Deze ontwikkeling loopt parallel aan de situatie in de reguliere woningbouw. Alle huizen die nu gebouwd worden, hebben al geen aansluiting meer op het aardgasnetwerk. In de jaren zestig van de vorige werd er een grootschalig aardgasnetwerk uitgerold nadat in 1958 een enorme gasbel onder de Groningse grond werd ontdekt. Alle Nederlandse huishoudens werden op het gas aangesloten waardoor  het volkje aan de Noordzee er warmpjes bij kwam te zitten!

Verwarmen en koken

Uiteraard moeten de duurzame/eco/groene/milieuvriendelijke vakantiehuisjes wel verwarmd worden! Derhalve zijn bijvoorbeeld op het vakantiepark Roompot Water Village alle vakantiehuisjes uitgerust met warmtepompen van het type lucht/water warmtepomp. Dit recreatiepark heeft dus geen aansluiting op het aardgasnetwerk.

Roompot Water Village

Roompot Water Village

Een ander vakantiepark waar geen Gronings gas meer wordt aangewend om te verwarmen of koken, is Landal De Reeuwijkse Plassen. Ook hier zijn alle vakantiewoningen uitgerust met een warmtepomp. De ontwikkelingen bij warmtepompen volgen elkaar razendsnel op. Zo worden ze steeds efficiënter en geluidlozer!

Landal de Reeuwijkse plassen

Landal de Reeuwijkse plassen

Duurzame bouwmaterialen

Niet alleen de gebruikte energiebronnen dragen een steentje bij aan de milieuvriendelijkheid van woningen/huizen, ook de gebruikte bouwmaterialen spelen een belangrijke rol. Tegenwoordig wordt er veel gebruikgemaakt van duurzame bouwmaterialen als bamboe en hennep, óók bij de bouw van vakantiewoningen. Op de keper beschouwd is bamboe geen houtsoort, maar een grassoort. Bamboe is een prima product om te verwerken in vloeren. Hennep als bouwmateriaal heeft ook heel veel voordelen. Evenals bamboe, groeit hennep heel snel. Daarnaast heeft hennep temperatuur en vochtregulerende eigenschappen! Bij de bouw van de vakantieaccommodaties van zowel Roompot Water Village als Landal De Reeuwijkse Plassen zijn duurzame bouwmaterialen gebruikt!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.