Skip to main content

Ben je op zoek naar een vakantiepark met mountainbikeverhuur? Bij veel vakantieparken in Nederland kun je mountainbikes huren. Het is leuk om tijdens de vakantie te mountainbiken. Met een mountainbike kun je ‘off the road’ gaan en op plekken komen waar gewone fietsers niet kunnen komen.

In deze blog ontdek je 10 vakantieparken waar je een mountainbike kunt huren.

1. Vakantiepark met mountainbikeverhuur in Noord-Limburg

Mountainbikeliefhebbers kunnen met een gerust hart een accommodatie huren op Resort Arcen in Noord-Limburg. Op dit vakantiepark is het mogelijk om mountainbikes te huren voor mannen en vrouwen. De omgeving is de moeite waard om te mountainbiken. Zo ligt op steenworp afstand Nationaal Park De Maasduinen.

Vakantiepark Resort Arcen

Resort Arcen in Noord-Limburg. Foto: roompot.nl

Nationaal Park De Maasduinen is een van de drie nationale parken in Noord-Limburg. In het natuurpark zijn veel bijzondere planten en dieren waar te nemen. Eén van die dieren is de nachtzwaluw. Er zijn in Nationaal Park De Maasduinen veel vogelspotters die graag een nachtzwaluw voor hun lens willen hebben.

2. Vakantiepark met mountainbikeverhuur in Drenthe

In het zuidoosten van Drenthe kun je een accommodatie huren op Vakantiepark Aelderholt. Dit vakantiepark beschikt over tal van faciliteiten waaronder de verhuur van mountainbikes en andere fietsen. Met meer dan duizend kilometer aan fietspaden is Drenthe dé fietsprovincie van Nederland.

Vakantiepark Aelderholt

Vakantiepark Aelderholt. Foto: landal.nl

Naast fietspaden zijn er in Drenthe tal van mountainbikeroutes uitgezet. Op deze routes kunnen mountainbikers helemaal los gaan met hun geliefde sport. En dat allemaal in een afwisselend landschap van bossen, heidevelden, zandverstuivingen en vennetjes. Met een beetje geluk spot je reeën en andere wilde dieren.

3. Vakantiepark met mountainbikeverhuur op de Hoge Veluwe

Nabij Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt Vakantiepark De Wije Werelt. Dit vakantiepark ligt binnen in het bos en heeft mountainbikeverhuur. Daarnaast telt Vakantiepark De Wije Werelt tal van andere faciliteiten. Zo kunnen kinderen zich vermaken met animatie en een indoorspeeltuin.

Boomhuis op Resort Wije Werelt

Vakantiehuizen op Vakantiepark De Wije Werelt. Foto: europarcs.nl

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe heeft een uitdagende mountainbikeroute. Je kunt deze route combineren met een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Het Kröller-Müller Museum herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen en beeldhouwwerken van kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw.

4. Vakantiepark met mountainbikeverhuur aan de kust

Op Park Scorleduyn kunnen de gasten een mountainbike huren. Park Scorleduyn bevindt zich in de kustplaats Schoorl; een van de fraaiste kustplaatsen van ons land. Zo bezit het de breedste duinstrook van Nederland; deze duinen strekken zich uit over een breedte van vijf kilometer.

Park Scorleduyn

Villa op Park Scorleduyn. Foto: roompot.nl

De hoogste duin van Nederland is ook in Schoorl te vinden. Het behoeft geen betoog: het is fantastisch om in dit kustgebied te mountainbikken. De omgeving van Schoorl is doorspekt met verharde en onverharde paden hetgeen garant staat voor urenlang mountainbikeplezier.

5. Vakantiepark met mountainbikeverhuur op de Veluwe

Wil je graag mountainbiken op de Veluwe? Huur dan een vakantiehuisje op Vakantiepark Rabbit Hill. Op dit vakantiepark is het mogelijk om een mountainbike te huren. Op dagen dat het slecht weer is, heeft Vakantiepark Rabbit Hill tal van aantrekkelijke alternatieven. Zo kun je gaan zwemmen in het overdekte zwembad.

Vakantiehuis op Vakantiepark Rabbit Hill

Vakantiepark Rabbit Hill. Foto: landal.nl

De Veluwe heeft verschillende mountainbikeroutes die speciaal zijn aangelegd voor mountainbikers. Deze routes variëren in moeilijkheidsgraad en lengte, zodat zowel beginners als ervaren mountainbikers kunnen genieten van het gebied. In de lente en zomer kun je genieten van groene bossen en bloeiende heide, terwijl de herfst prachtige kleuren biedt.

6. Vakantiepark met mountainbikeverhuur op de Utrechtse Heuvelrug

Midden op de Utrechtse Heuvelrug ligt Vakantiepark De Utrechtse Heuvelrug. Op dit park kun je een fantastische tijd hebben en mountainbikes huren. Vakantiepark De Utrechtse Heuvelrug is ook voor mensen met een hond en uiterst vriendelijk park. Zo beschikt het over een speciaal hondenspeelveld.

Europarcs Utrechtse Heuvelrug

Vakantiepark De Utrechtse Heuvelrug. Foto: europarcs.nl

Mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug is populair vanwege de gevarieerde natuur en het uitgebreide netwerk van mountainbikeroutes. De Utrechtse Heuvelrug is een stuwwal die zich uitstrekt van het Gooimeer in het noorden tot aan de Nederrijn in het zuiden. Hier vind je bossen, heidevelden, zandverstuivingen en mooie singletracks die het mountainbiken tot een plezierige ervaring maken.

7. Vakantiepark met mountainbikeverhuur in Overijssel

Mountainbikes zijn te huur bij Recreatiepark de Tolplas. Dit vakantiepark ligt in het Overijsselse plaatsje Hellendoorn; beter bekend van het gelijknamige Avonturenpark. Maar ook natuurliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken in de buurt van Hellendoorn; zij kunnen hun licht opsteken in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

Vakantiepark de Tolplas met mountainbike verhuur

Vakantiepark de Tolplas. Foto: roompot.nl

In dit park bevindt zich een uitgebreid net van wandel- en fietspaden. Op deze manier kun je Nationaal Park Sallandse Heuvelrug verkennen. De Grote Koningsbelt is het hoogste punt van het park. Deze heuvel toornt ruim vijfenzeventig meter boven het landschap uit.

8. Vakantiepark met mountainbikeverhuur nabij Hellendoornse Berg

Heb je zin om te mountainbiken in een van de mooiste streken van Overijssel? Boek dan een accommodatie op Vakantiepark Landgoed De Hellendoornse Berg. Dit park ligt nabij de Hellendoornse Berg en verhuurt mountainbikes. Daarnaast kun je op het park zwemmen in het overdekte zwembad en tal van andere dingen ondernemen.

Vakantiepark Landgoed De Hellendoornse Berg

Vakantiepark Landgoed De Hellendoornse Berg. Foto: landal.nl

De Hellendoornse Berg biedt prachtige mogelijkheden voor mountainbiken. Het landschap rond de Hellendoornse Berg varieert en bestaat ​​uit bossen, heidevelden, vennetjes en enkele open gebieden. Het gebied staat bekend om zijn diversiteit aan flora en fauna. Met een beetje geluk spot je zeldzame vogels.

9. Vakantiepark met mountainbikeverhuur in Limburg

Nabij Nationaal Park De Maasduinen in Limburg kun je een accommodatie huren op Vakantiepark Maasduinen. De voorzieningen op dit familiepark zijn uitgebreid: zo beschikt het over mountainbikeverhuur. Na het mountainbiken kan de honger gestild worden in het parkrestaurant waar heerlijke gerechten op de kaart staan.

Diervriendelijk vakantiepark Maasduinen

Vakantiepark Maasduinen. Foto: europarcs.nl

Nationaal Park De Maasduinen heeft speciaal aangelegde mountainbikeroutes die je kunt volgen. Deze routes zijn vaak gemarkeerd met duidelijke borden en symbolen. Ze variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, zodat zowel beginners als ervaren mountainbikers iets kunnen vinden dat bij hun vaardigheidsniveau past.

10. Vakantiepark met mountainbikeverhuur in Drenthe

Drenthe is een betoverende provincie. Zeker voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Eén van de mooiste Drentse natuurgebieden is Nationaal Park Drents-Friese Wold. Zoals de naam al doet vermoeden ligt een deel van het park ook Friesland. Bungalowpark Het Drentse Wold bevindt zich in Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Vakantiehuis op Vakantiepark het Drentse Wold

Vakantiehuis op Bungalowpark Het Drentse Wold. Foto: summio.nl

Bij Bungalowpark Het Drentse Wold kun je mountainbikes en andere fietsen huren. Voor mountainbikers is het een waar paradijs om in Nationaal Park Drents-Friese Wold te kunnen mountainbiken. Je bent sportief bezig in het theater van de natuur van Drenthe.

Meer vakantieparken bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.