Skip to main content

Het is heel erg leuk om tijdens de vakantie te gaan mountainbiken. Lekker de omgeving verkennen op een mountainbike. Met een mountainbike is het bovendien mogelijk om ‘off the road’ te gaan en op die manier op plekken te komen waar je doorgaans niet kunt komen met een gewone fiets. Als je op vakantie wil gaan mountainbiken, zijn er twee opties: of je neemt je eigen mountainbike mee van thuis of je huurt een mountainbike op je vakantie-adres. Er zijn verschillende vakantieparken waar je mountainbikes kunt huren; hetgeen natuurlijk een fantastische  service is. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 mooie vakantieparken met mountainbikeverhuur!

5. Mountainbikes huren op Resort Arcen

Mountainbike-liefhebbers kunnen met een gerust hart een accommodatie huren op Resort Arcen. Op dit park is het namelijk mogelijk om mountainbikes te huren voor mannen en vrouwen. In de omgeving van Arcen is het zeer de moeite waard om te gaan mountainbiken. Zo ligt op steenworp afstand van dit prachtige Noord-Limburgse plaatsje het indrukwekkende natuurgebied Nationaal Park De Maasduinen. Dit is één van de drie nationale parken van dit deel van de provincie Limburg. In het natuurpark zijn heel veel bijzondere planten en dieren waar te nemen. Eén van die dieren is de nachtzwaluw; ook wel geitenmelker genoemd. Er zijn in Nationaal Park De Maasduinen derhalve veel vogelspotters te zien die maar al te graag de nachtzwaluw voor hun lens willen hebben!

Vakantiepark in Limburg met mountainbikeverhuur

Resort Arcen

4. Mountainbikeverhuur op Park Scorleduyn

Park Scorleduyn is ook een prima vakantiepark voor mensen die graag een mountainbike willen huren op het park waarop ze verblijven. Park Scorleduyn bevindt zich in de kustplaats Schoorl; één van de fraaiste kustplaatsen van ons land. Zo bezit het de breedste duinstrook van Nederland; deze duinen strekken zich uit over een breedte van maar liefst vijf kilometer! De op één na hoogste duin is hier ook te vinden. Het behoeft nauwelijks betoog dat het fantastisch is om door dit kustgebied te fietsen/mountainbikken. De omgeving van Schoorl is doorspekt met verharde en onverharde (fiets)paden hetgeen garant staat voor urenlang fietsplezier!

Vakantiepark in Schoorl met mountainbikeverhuur

Park Scorleduyn

3. Mountainbikes huren op Recreatiepark de Tolplas

Mountainbikes zijn ook te huur bij Recreatiepark de Tolplas. Dit vakantiepark ligt in het Overijsselse plaatsje Hellendoorn; beter bekend van het gelijknamige Avonturenpark. Maar ook natuurliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken in de buurt van Hellendoorn; zij kunnen hun licht opsteken in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug! In dit park bevindt zich een uitgebreid net van wandel- en fietspaden. Op deze manier kun je het park gaan verkennen. De Grote Koningsbelt is het hoogste punt van het park. Deze heuvel toornt ruim vijfenzeventig meter boven het landschap uit!

vakantiepark waar je moutainbikes kunt huren

Recreatiepark de Tolplas

2. Mountainbikeverhuur op Vakantiepark Hellendoorn

Een tweede park in Hellendoorn waar vakantiegangers mountainbikes kunnen huren, is Vakantiepark Hellendoorn. Voor mountainbikers die Hellendoorn als uitgangsbasis hebben, kan het interessant zijn om de drie bekendste Twentse steden te gaan befietsen: Almelo, Hengelo en Enschede. Twente is een perfecte regio om te fietsen/mountainbiken; het kent een zeer gevarieerd landschap met tal van pittoreske dorpjes en grotere steden.

Lees ook onze blog over de mooiste vakantieparken van Twente

vakantiepark in Hellendoorn met mountainbikeverhuur

Vakantiepark Hellendoorn

1. Mountainbikes huren op Vakantiepark het Drentse Wold

Drenthe is een schittende provincie! Zeker voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Eén van de mooiste Drentse natuurgebieden is Nationaal Park Drents-Friese Wold. Zoals de naam al doet vermoeden ligt een deel van het park ook in de provincie Friesland. Vakantiepark het Drentse Wold ligt in dit grandioze gebied. Voor fietsers en mountainbikers is het een waar paradijs om daar te kunnen fietsen. Bij Vakantiepark het Drentse Wold kun je bovendien mountainbikes huren!

Vakantiepark Drenthe met mountainbikeverhuur

Vakantiepark het Drentse Wold

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.