Skip to main content

Duinhuisjes zijn de laatste jaren razend populair geworden onder de Nederlandse en Belgische vakantiegangers! Dat is uiteraard goed te verklaren. De duinen oefenen namelijk een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op mensen. Derhalve is het fantastisch om vakantie te vieren in een duinhuisje.

Nederland is gezegend met meer dan 260 kilometer duinen! Dus aan duinen geen gebrek in ons polderlandje! Dit in groot contrast met de Belgische kust; de kust van onze zuiderburen heeft veel minder duinen. De kust is sowieso de laatste decennia een gewilde regio om vakantie te vieren! Hieronder vind je het lijstje van de top 10 mooiste duinhuisjes van Nederland!

10. Duinhuisjes Schoorl

Schoorl is een unieke kustplaats. Nergens in ons land is de duinstrook namelijk zo breed als in deze Noord-Hollandse plaats. Bovendien bevinden de hoogste duinen zich ook in Schoorl. De Schoorlse duinstrook heeft breedte van vijf kilometer en de hoogste duin toornt meer dan vijfenvijftig meter boven het kustlandschap uit! Midden in het dorp bevindt zich zelfs de beroemdste duin van ons land: de Klimduin van Schoorl!

In Schoorl bevinden zich verschillende vakantieparken; waaronder Roompot Park Scorleduyn. Roompot Park Scorleduyn is één van de fraaiste vakantieparken van Schoorl. Het is aanbevelenswaardig om hier één van de duinhuisjes te huren!

Duinhuisje in Schoorl

Duinhuisje op Park Scorleduyn

9. Duinhuisjes Julianadorp aan Zee

Julianadorp aan Zee is een prachtige kustplaats in de Kop van Noord-Holland. Julianadorp aan Zee ressorteert onder de gemeente Den Helder. Op de keper beschouwd is Julianadorp aan Zee dé toeristenwijk van Julianadorp. Julianadorp aan Zee is een verzameling van acht vakantieparken. Roompot Villaparc Duynopgangh en Roompot Resort Duynzicht zijn twee fraaie vakantieparken in Julianadorp aan Zee waar het heerlijk vertoeven is in de duinhuisjes!

Julianadorp aan Zee is in velerlei opzichten een unieke badplaats! Zo tel het plaatsje het meest aantal zonuren van ons land; nergens schijnt de zon zoveel als in Julianadorp aan Zee. Daarnaast heeft het ook het schoonste strand van Nederland!

Duinhuisjes in Julianadorp

Duinhuisjes in Villaparc Duynopgangh

8. Duinhuisjes Noordwijk

Noordwijk aan Zee is een prachtige Zuid-Hollandse plaats aan zee. Noordwijk aan Zee staat bekend als een chique badplaats met een sfeervolle boulevard. Midden op de boulevard staat een prachtige vuurtoren! Dit witte lichtbaken heeft een hoogte van meer dan drieëndertig meter.

Ook de directe omgeving is zeer aantrekkelijk met duinen en bossen. Midden in het duingebied bevindt zich Recreatiepark Noordwijkse Duinen. Op dit park zijn prachtige duinhuisje te boeken en huren!

7. Duinhuisjes Kijkduin

De gemeente Den Haag is gezegend met twee kustplaatsen: Scheveningen en Kijkduin. Twee badplaatsen met een totaal andere sfeer. Scheveningen is de bekendste badplaats van ons land met ieder jaar oneindig veel toeristen. Kijkduin is veel rustiger en kent een lekker breed strand.

Kijkduin trekt voornamelijk rustzoekers en natuurliefhebbers. Op het strand van Kijkduin bevindt zich de zogenaamde Zandmotor. Met de Zandmotor wordt bedoeld dat ze regelmatig extra zand op het strand spuiten. In Kijkduin bevinden zich verschillende vakantieparken. Eén daarvan is Roompot Vakantiepark Kijkduin. Op dit park zijn prachtige duinhuisjes te huur!

duinhuisje op kijkduin

Duinhuisje op Vakantiepark Kijkduin

6. Duinhuisjes Ouddorp

Ouddorp is gesitueerd aan de Zeeuwse kust op het voormalige eiland Goeree-Overflakkee. Het is een feest om op de voormalige Zeeuwse eilanden op vakantie te gaan! De duinen, het strand en de Noordzee zijn van een betoverende schoonheid. Zeeland is ook erg populair bij onze oosterburen; heel veel Duitsers in de zomer! In Zeeland bevinden zich verschillende vakantieparken midden in de duinen; waaronder het Landal Strand Resort Ouddorp Duin!

Duinhuisje Landal

Duinhuisje op Strand Resort Ouddorp Duin

5. Duinhuisje Bloemendaal aan Zee

Bloemendaal aan Zee is één van de fraaiste kustplaatsen van Noord-Holland. In de zomer hangt er een geweldige sfeer op het strand met haar chique strandpaviljoens. Ook de duinen van Bloemdaal aan Zee zijn van een onbeschrijfelijke schoonheid. Gelukkig bestaat er een mogelijkheid om in de duinen van Bloemendaal aan Zee een duinhuisje te huren: Sea Lodge Bloemendaal.

Het behoeft nauwelijks betoog dat het waanzinnig is om hier te vertoeven, bovendien liggen de duinhuisjes op steenworp afstand van de Noordzeekust.

Duinhuisje in Bloemendaal

Sea Lodge Bloemendaal

4. Duinhuisje Ameland

Ameland is één van de mooiste Waddeneilanden van Nederland. Als je op Ameland bent, ervaar je het zogenaamde eilandgevoel en kom je helemaal tot rust. Tel daarbij op dat het eiland is gezegend met een schitterende natuur en gastvrije bevolking. Uiteraard is Ameland in het bezit van oneindig veel duinen. Prachtige duinen!

Het is mogelijk om in de Amelandse duinen een duinhuisje te huren: Lighthouse Adventure. Vakantie vieren op Ameland is sowieso een waanzinnige ervaring; als je dan ook nog in een duinhuisje mag vertoeven, is het feest compleet!

Duinhuisje in Ameland

Lighthouse Adventure. Foto: roompot.nl

3. Duinhuisje Zandvoort

Zandvoort en Scheveningen zijn de bekendste badplaatsen van Nederland met jaarlijks miljoenen bezoekers. Zandvoort is daarnaast ook nog eens beroemd door het auto-racecircuit dat daar in de duinen ligt. Maar het is niet alleen een racecircuit dat in de duinen ligt, ook schitterende duinhuisjes: Kennemer Lodge XL.

Het is zeer aanbevelenswaardig om vakantie te vieren in de duinhuisjes van Zandvoort! Je komt dan in een mix van ervaringen terecht: de rust van de duinhuisjes en de gezellige drukte van Zandvoort. De duinhuisjes zijn overigens van alle gemakken en luxe voorzien.

Duinhuisje in Zandvoort

Kennemer Lodge XL. Foto: roompot.nl

2. Duinhuisje Zeeland

Nieuwvliet-Bad is een prachtige badplaats in Zeeuws-Vlaanderen. Nieuwvliet-Bad heeft de beschikking over een breed strand waar je van allerlei activiteiten kunt ontplooien. Het is in de zomer dan ook altijd gezellig in Nieuwvliet-Bad. In deze Zeeuwse kustplaats bevinden zich verschillende vakantieparken waaronder het Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Op dit park zijn onder andere schitterende duinhuisjes te huur luisterend naar de naam Beach Lodges. De vakantiehuisjes staan midden in een duinlandschap; waanzinnig natuurlijk!

Duinhuisje in Nieuwvliet-Bad

Beach Lodge Nieuwvliet-Bad

1. Duinhuisje Katwijk aan Zee

De ultieme duinhuis-ervaring is op te diepen in Katwijk aan Zee; hier bevinden zich dé mooiste duinhuisjes van Nederland. Op het Molecaten Park Noordduinen te Katwijk aan Zee kun je namelijk overnachten in vakantiehuisjes waarvan het dak is bedekt met duinzand, helmgras, duindoorn, vlinderstruiken en talloze andere plantensoorten die je in de duinen kunt aantreffen. Feitelijk zijn de vakantiehuisjes ingebouwd in een duin. Hierdoor ontstaat er een aangenaam binnenklimaat en een waanzinnig uitzicht! Op het Molecaten Park Noordduinen zijn drie verschillende type duinhuisjes te huur: duinhuisjes voor 4 personen, duinhuisjes voor 6 personen en duinhuisjes voor 4 personen voor MinderValiden (MiVa).

Duinhuisje Molecaten

Duinhuisje op Molecaten Park Noordduinen

Vakantiehuisjes aan zee

Deze blogs over vakantiehuisjes aan zee vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.