Skip to main content

Op Texel kun je in meer dan 100 hotels overnachten. De mooiste hotels van het Waddeneiland liggen op bijzondere locaties en zorgen ervoor dat je een zorgeloze tijd hebt. Sommige hotels op Texel bieden luxe met wellnessfaciliteiten, terwijl andere eenvoudiger zijn.

In deze blog ontdek je de 10 mooiste hotels op Texel.

1. Hotel Prins Hendrik

Hotel Prins Hendrik is een van de mooiste hotels op Texel. Dit hotel ligt aan de noordoostkant van Texel nabij de Waddenzeedijk. Dit deel van het eiland is een paradijs als je van rust en vogels houdt: neem je verrekijker en vogelboekje maar mee.

Mooiste hotels in Texel: Prins Hendrik

Hotel Prins Hendrik. Foto: texel.net

Een aanzienlijk deel van Texel maakt deel uit van het Nationaal Park Duinen van Texel, dat zich uitstrekt over het westelijke en noordelijke deel van het eiland. Dit natuurpark omvat een verscheidenheid aan landschappen zoals duinen, bossen, heidevelden en zandplaten.

2. Boutique hotel met wellness op Texel

Ben je op zoek naar een bijzonder hotel op Texel? Boek dan een sfeervolle kamer in dit mooie boutique hotel met wellness op het grootste Nederlandse Waddeneiland. Het hotel beschikt over tal van aantrekkelijke faciliteiten waaronder een verwarmd binnenbad.

Design hotel in Texel

Boutique hotel met wellness. Foto: vipio.com

Texel is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Het eiland is een belangrijke tussenstop voor trekvogels die van en naar hun broedgebieden reizen. In totaal zijn er meer dan 300 vogelsoorten waargenomen op Texel. Enkele opvallende soorten zijn lepelaars, meeuwen, sterns, velduilen en roofvogels.

3. Hotel De Lindeboom

Zoek je een kleinschalig hotel op Texel? Dan is Hotel De Lindeboom in Den Burg een uitstekende keuze. Dit hotel is gevestigd in een monumentaal pand en straalt sfeer en nostalgie uit. De kamers van Hotel De Lindeboom zijn van alle gemakken voorzien en garanderen een aangenaam verblijf op het eiland.

Hotel de Lindboom op Texel

Hotel De Lindeboom. Foto: hotelspecials.nl

Schapen zijn een iconisch onderdeel van het Texelse landschap en dragen bij aan de charme van het eiland. Het Texelse schapenras is wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige wol en smakelijk lamsvlees. Overal op het eiland zie je de karakteristieke witte schapen grazen op de groene weiden.

4. Hotel aan het Noordzeestrand van Texel

Direct aan het Noordzeestrand van Texel kun je een kamer reserveren in Strandhotel Noordzee nabij het badplaatsje De Koog. Binnen een paar tellen sta je op het strand en binnen een paar minuten ben je in het historische centrum van De Koog.

Strandhotel Noordzee op Texel

Strandhotel Noordzee. Foto: texel.net

Texel heeft uitgestrekte zandstranden en indrukwekkende duinen die voortdurend veranderen door de invloed van wind en zee. Deze dynamische omgeving is een belangrijk leefgebied voor diverse zeldzame planten zoals het duinroosje en duinviooltje. De duinen vormen ook een natuurlijke barrière die het eiland beschermt tegen de kracht van de zee.

5. Hotel Kogerstaete Texel

Op een steenworp afstand van het strand, in het plaatsje De Koog, kun je een kamer huren in een van de mooiste hotels van Texel: Hotel Kogerstaete Texel. De kamers hebben meestal een balkon of terras. Sommige kamers bieden ook wellnessfaciliteiten zoals een stoomdouche en een zonnedouche met infraroodfuncties.

Hotel Kogerstaete Texel

Hotel Kogerstaete Texel. Foto: booking.com

De Waddenzee rondom Texel is een UNESCO Werelderfgoed en staat bekend om zijn unieke getijdenlandschap en rijke biodiversiteit. Het gebied is zogezegd beroemd om zijn dynamische getijdenwerking, waardoor er regelmatig zandplaten droogvallen en weer overstromen. Dit zorgt voor een rijk ecosysteem met een overvloed aan zeesterren, schelpdieren, krabben en diverse vissoorten.

6. Hotel Op Diek

Wil je graag overnachten in een authentieke stolpboerderij op Texel? Boek dan een kamer in Hotel Op Diek nabij het dorpje Den Hoorn op Texel. Den Hoorn is een ideale bestemming voor iedereen die van rust, natuur en cultuur houdt. Het biedt een perfecte balans tussen ontspanning en activiteiten.

Hotel Op Diek

Hotel Op Diek. Foto: texel.net

De Mokbaai is een getijdengebied aan de zuidkant van Texel, bekend om zijn rijke zeeleven. Bij laag water vallen grote stukken van de baai droog, wat het een uitstekende plek maakt voor vogelspotten en het observeren van zeehonden die hier vaak rusten.

7. Hotel Brasserie Rebecca

Boek een kamer in Hotel Brasserie Rebecca. Hotel Brasserie Rebecca is een mooi kleinschalig hotel op Texel nabij het dorpje De Waal. De Waal is een van de oudste dorpen op Texel en werd in de 13de eeuw gesticht. Het dorp is vernoemd naar een getijdengeul, een ‘waal’, die door het gebied liep.

Hotel Brasserie Rebecca

Hotel Brasserie Rebecca. Foto: texel.net

De duinen van Texel vormen een uniek ecosysteem dat voortdurend wordt gevormd door de invloeden van wind en zee. De duinen bieden een leefgebied voor een verscheidenheid aan insecten, vogels en planten. Hier groeien bijzondere plantensoorten zoals de parnassia, duindoorn en helmgras, die bijdragen aan de stabiliteit van de duinen.

8. Hotel Greenside

Hotel Greenside is een van de mooiste hotels op Texel. Niet in laatste plaats door de aanwezigheid van aantrekkelijke wellnessfaciliteiten. Zo kun je gebruikmaken van een sunshower, whirlpool, sauna en solarium. Nog leuker is om het eiland te gaan verkennen op een fiets of al wandelend.

Hotel Greenside Texel

Hotel Greenside. Foto: texel.net

De vele polders, sloten en vochtige gebieden op Texel bieden een uitstekend leefgebied voor amfibieën zoals de gewone pad, groene kikker en de kleine watersalamander. Deze diertjes zijn belangrijk voor het ecologisch evenwicht, omdat ze zowel als prooi dienen voor andere dieren als zelf bijdragen aan de bestrijding van insectenpopulaties.

9. Duin Hotel Texel

Wil je graag overnachten in een familiehotel op Texel? Boek dan een kamer op Duin Hotel Texel. Duin Hotel Texel is een kleinschalig hotel met slechts twaalf kamers. Op 600 meter afstand van het hotel bevindt zich het strand waar je heerlijk kunt wandelen en lekker kunt uitwaaien.

Duinhotel Texel

Duin Hotel Texel. Foto: texel.net

Texel heeft een grote verscheidenheid aan planten; van betoverende orchideeën in de vochtige duinvalleien tot zeldzame zoutminnende planten in de kwelders. In de lente en zomer veranderen de bloemen de velden in een kleurrijk tapijt. Enkele bijzondere planten die hier groeien zijn de blauwe zeedistel, Texelse gentiaan en de parnassia.

10. Hotel Zeerust

Hotel Zeerust is een sfeervol en kleinschalig hotel nabij het dorpje De Koog op Texel. Dit hotel ligt op loopafstand van het Noordzeestrand en het centrum van De Koog. Hotel Zeerust vormt een uitstekend vertrekpunt voor een verkenning van Texel. Huur een fiets en ga eropuit.

Hotel Zeerust op Texel

Hotel Zeerust. Foto: booking.com

Ecomare is een natuurmuseum en opvangcentrum voor zeehonden en vogels, gelegen in de duinen bij De Koog. Hier kunnen bezoekers meer leren over de flora en fauna van Texel en de Waddenzee. Ecomare speelt een cruciale rol in de opvang en rehabilitatie van gewonde en verweesde zeehonden.

Meer accommodaties op Texel bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.