Skip to main content

Heel veel mensen dromen ervan om een safari te maken in Afrika. Dat is uiteraard een zeer avontuurlijke vakantie waarbij je doorgaans overnacht in hele bijzondere accommodaties; namelijk safaritenten. Het is natuurlijk waanzinnig om in een Afrikaans park rond te rijden en volop te genieten van de planten die er groeien en de dieren die er leven. Afrika is een enorm groot continent met 54 verschillende landen. Op honderden verschillende plekken worden safari’s aangeboden. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 mooiste safari’s van Afrika.

5. Okavango Delta (Botswana)

In het noorden van Botswana bevindt zich de wereldberoemde Okavango Delta. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta die de wereld kent. Het is een waanzinnig mooi natuurgebied waar je kunt genieten van prachtige vergezichten en een heerlijke rust. Als je op safari gaat in de Okavango Delta zal dat een diepe indruk achterlaten.

olifant in okavanga

4. Etosha National Park (Namibië)

Het Etosha National Park in Namibië is een prima keuze om een safari te maken. Het is één van de mooiste safariparken van Afrika en daarom opgenomen in deze lijst. Op verschillende plekken in dit wildpark is het mogelijk om heel dicht in de buurt te van zogenaamde drinkplaatsen komen. Hoe waanzinnig is het om getuige te zijn van het feit dat prachtige Afrikaanse dieren hun dorst stillen in deze zogenaamde waterholes!

3. Ngorongoro Crater Conservation Area (Tanzania)

De Ngorongoro Crater Conservation Area te Tanzania is verbluffend indrukwekkend. Het is een miljoenenoude vulkaankrater waar ongelooflijk veel dieren hun leven leiden. Liefhebbers van grote Afrikaanse dieren komen helemaal aan hun trekken in de Ngorongoro Crater Conservation Area. Het zal helemaal geen moeite kosten om bijvoorbeeld nijlpaarden, jachtluipaarden, leeuwen, olifanten, neushoorns, gnoes en zebra’s voor de lens te krijgen! De Ngorongoro Crater Conservation Area leent zich derhalve uitermate voor het maken van een safari.

Ngorongoro crater

2. Namib-Naukluft National Park (Namibië)

Het grootste wildpark van het Afrikaanse continent bevindt zich in Namibië en luistert naar de naam Namib-Naukluft National Park. Het park beslaat een oppervlakte van meer dan 50.000 km2. Het Namib-Naukluft National Park is in het zuiden van Namibië gelegen. Hier bevinden zich het Naukluftgebergte en de Namibwoestijn; hetgeen het park zijn naam aan heeft verleend. In het gebied leven unieke planten en dieren zoals zeeleeuwen, flamingo’s, bergzebra’s en gemsbokken. Het is een heerlijk park om op safari te gaan! Een echte aanrader!

1. Kruger National Park (Zuid-Afrika)

Het bekendste safaripark ter wereld is onbetwist het Kruger National Park te Zuid-Afrika. Vrijwel alle dieren die voorkomen in Afrika leven in dit natuurpark met een oppervlakte van meer dan 20.000 km2. De kans is dus heel groot dat je The Big Five (De Grote Vijf) zult spotten in het waanzinnig mooie Kruger National Park. Met De Grote Vijf worden de volgende dieren bedoeld: olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard. Het behoeft uiteraard amper betoog dat het een geweldige ervaring is om genoemde dieren te zien in hun natuurlijke omgeving! Het is big fun om deze dieren te fotograferen en filmen; leuk voor het thuisfront en voor later.

Kruger national park

Safari in Nederland

Voor een safari hoef je tegenwoordig niet naar Afrika. In Nederland kun je namelijk een safari beleven in Safaripark Beekse Bergen in Brabant. Het is zelf mogelijk om te overnachten in een Jungalow op vakantiepark Beekse Bergen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.