Skip to main content

Veel mensen gaan op vakantie naar Zeeland op een vakantiepark. Deze vakantieparken bevinden zich op de mooiste plekken langs de Zeeuwse kust. Zeeland is een provincie met een prachtige natuur en schilderachtige dorpjes. In Zeeland kun je heerlijk tot rust komen. Het is ook een provincie waar je fantastisch kunt wandelen en fietsen.

Wij hebben een lijstje gemaakt van de 20 mooiste vakantieparken van Zeeland!

1. Vakantiepark aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen

Aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen kun je op vakantie gaan op Vakantiepark Strand Resort Nieuwvliet-Bad. Vakantiepark Strand Resort Nieuwvliet-Bad is één van de mooiste vakantieparken van Zeeland. Het familiepark ligt op loopafstand van de kust van Nieuwvliet-Bad. Op het park kun je royale vakantiewoningen huren. Sommige van deze accommodaties beschikken over een sauna.

Vuurwerkvrij vakantiepark Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Vakantiepark Strand Resort Nieuwvliet-Bad. Foto: dormio.nl

Zeeland bestaat uit zes voormalige eilanden (Schouwen-Duiveland, Tholen, Sint Philipsland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren) én Zeeuws-Vlaanderen. Met nog geen 400.000 inwoners is Zeeland de provincie met het minst aantal bewoners van Nederland. Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en telt ruim 50.000 inwoners. De geschiedenis van Middelburg begint in het midden van de 9e eeuw.

2. Familiepark in Zeeland: met strandhuisjes!

Roompot Beach Resort is in veel opzichten een geweldig familiepark en vaak verkozen tot het beste vakantiepark van de provincie Zeeland. Niet in de laatste plaats om zijn unieke strandhuisjes. Daarnaast staan op het park nog veel meer accommodaties. Op het familiepark kun je lekker eten in een pannenkoekenrestaurant, pizzeria, buffetrestaurant en á la carte restaurant.

Roompot vakantiepark met pooltafel

Roompot Beach Resort. Foto: roompot.nl

Zeeland is rijk aan natuur (hoge duinen, brede stranden, indrukwekkende rivierdelta’s en een betoverende Noordzee) én cultuur (pittoreske dorpjes, eeuwenoude steden, prachtige musea en traditionele festivals). Het is heerlijk om tot rust te komen in het Zeeuwse landschap of om te verdwalen in schilderachtige plaatsjes als Veere, Domburg en Middelburg.

3. Vakantiepark in Zeeuws-Vlaanderen

EuroParcs Bad MeerSee ligt bij het badplaatsje Nieuwvliet in Zeeuws-Vlaanderen. Op dit vakantiepark kun je verblijven in chalets. Op dagen dat het niet zo’n mooi weer is, kan er gezwommen worden in het overdekte zwembad. Als de weergoden wel goedgezind zijn, kun je op EuroParcs Bad MeerSee een e-chopper huren om de omgeving te gaan verkennen.

Europarcs Bad Meersee

EuroParcs Bad MeerSee. Foto: europarcs.nl

In Zeeuws-Vlaanderen is het leven Bourgondisch. De mensen genieten van lekker eten en het goede leven. Dat allemaal in een decor van rust, ruimte, natuur en zuivere zeelucht. Bezoek maar eens het schilderachtige vestingstadje Sluis, bestel een pannetje met echte Zeeuwse mosselen en raak even de Bourgondische manier van leven aan!

4. Vakantiepark in Zoutelande

Op het Zeeuwe schiereiland Walcheren, in het kustplaatsje Zoutelande, bevindt zich Vakantiepark De Meerpaal. Op De Meerpaal kun je kamperen in een tentje, caravan of camper. Daarnaast kun je op het park verschillende accommodaties huren. Dan moet je denken aan chalets, safaritenten en studio’s. De Meerpaal is voor kinderen een fantastisch vakantiepark.

Natuurcamping de Meerpaal Zeeland

Kampeerplaatsen op Vakantiepark De Meerpaal. Foto: ardoer.com

Zoutelande is één van de populairste badplaatsen van Zeeland én van Nederland. Samen met de stranden van Dishoek en Westkapelle, wordt het strand van Zoutelande de Zeeuwse Rivièra genoemd. Deze stranden zijn uniek. Het zijn namelijk de enige Nederlandse stranden die op het zuiden liggen. Op zomerse dagen is het er gezellig druk.

5. Vakantiepark aan het Veerse Meer

RCN de Schotsman is een vakantiepark dat aan de oever van het Veerse Meer ligt. Op dit park kun je overnachten in bungalows, chalets en appartementen. Daarnaast is de Schotsman een plek waar je kunt kamperen. Het park beschikt over veel voorzieningen. Zo is er een windsurf- en zeilschool aanwezig voor liefhebbers.

RCN De Schotsman

Vakantiehuis op RCN de Schotsman. Foto: rcn.nl

Op de stranden van Zeeland kun je tegenwoordig spectaculaire sporten beoefenen. Wat te denken van blokarten, powerkiten en powerbuggyen. Blokarten is feitelijk strandzeilen. Tijdens het blokarten kunnen scherpe bochten worden gemaakt en hoge snelheden worden behaald. Het is een sport die niet moeilijk is om te leren en die een adrenalineboost geeft.

6. Vakantiepark in Cadzand: met strandhuisjes!

De meest zuidelijk gelegen badplaats van Nederland ligt in Zeeuws-Vlaanderen en luistert naar de naam Cadzand. In Cadzand kun je vakantievieren op Molecaten Park Hoogduin. Park Hoogduin is een vakantiepark én camping. Het park ligt op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Na een wandeling van een paar minuten door de duinen sta je al op het strand.

strandhuisje voor 6 personen in Zeeland

Strandhuisje op Molecaten Park Hoogduin

Op dit stand kun je overnachten in strandhuisjes. Deze strandhuisjes behoren ook tot Molecaten Park Hoogduin. Het is natuurlijk fantastisch om vakantie te vieren in een strandhuisje. Als je ’s ochtends wakker wordt, ben je al op het strand en kan de stranddag direct gaan beginnen. Je kunt dan direct een frisse duik nemen in de Noordzee.

Lees ook: 20x mooiste strandhuisjes van Nederland!

7. Vakantiehuisje aan de Oosterschelde

Dit vakantiehuis ligt aan Nationaal Park Oosterschelde op Schouwen-Duiveland in Zeeland. De design-lodge telt één slaapkamer en is geschikt voor twee gasten. Het prachtige vakantiehuisje beschikt over sauna waarin je lekker kunt ontspannen. De omgeving van de lodge is van een ongekende schoonheid. Natuurliefhebbers en rustzoekers kunnen het niet beter treffen.

Natuurhuisje in Zeeland Burgh Haamstede

Vakantiehuis aan aan Nationaal park Oosterschelde. Foto: natuurhuisje.nl

In Nationaal Park Oosterschelde is de natuur nog de baas. Je komt hier in een wereld terecht van getijdenstromingen, kreekruggen, kwelders, slikken en platen. Een wereld die erg aantrekkelijk is voor dieren. Neem je verrekijker maar mee en spot er vogels, reeën, zeehonden en bruinvissen. Met een oppervlakte van 370 km2 is Nationaal Park Oosterschelde het grootste natuurpark van Nederland.

8. Overnachten in historische gevangentoren

Aan de monding van de Westerschelde in Vlissingen kun je overnachten in deze historische gevangentoren. In de spits van de toren kun je slapen in een luxe suite. De toren dateert van 1491 en was toen onderdeel van de stadspoort. Een paar eeuwen later werd het markante gebouw de stadsgevangenis van Vlissingen.

Lees ook: 10x slapen in een toren!

Historische gevangentoren in Vlissingen

Historische gevangentoren in Vlissingen. Foto: vipio.com

Met ruim 44.500 inwoners is Vlissingen de op twee na grootste stad van de provincie Zeeland. Alleen in Middelburg (50.000) en Terneuzen (55.000) wonen meer mensen. Vlissingen lag tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar onder vuur. Tijdens de oorlog is de havenstad vierentachtig dagen lang gebombardeerd: daarmee is Vlissingen één van de meest gebombardeerde Nederlandse steden.

9. Luxe vakantiepark in Zeeuws-Vlaanderen

Beach Resort Nieuwvliet-Bad bevindt zich in Zeeuws-Vlaanderen in het kustplaatsje Nieuwvliet-Bad. Mensen die van het ultieme strandleven houden, komen hier helemaal aan hun trekken; het Noordzeestrand is vlakbij. Op het luxe vakantiepark is er een keuze uit verschillende accommodaties zoals luxe lodges en royale villa’s. Beach Resort Nieuwvliet-Bad is een gloednieuw vakantiepark.

Villa met infrarood sauna op Beach Resort Nieuwvliet-Bad in Zeeland

Luxe villa op Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Foto: roompot.nl

Natuurliefhebbers komen in Zeeuws-Vlaanderen in een snoepwinkel terecht. In dit deel van Zeeland kun je namelijk kennismaken met het oerlandschap van Nederland. Een landschap van schorren, kwelders en geulen. Een landschap dat zijn unieke vormen en structuren heeft verkregen nadat het honderduizenden jaren onderhevig is geweest aan water, wind en zout.

10. Vakantiepark in Cadzand-Bad: vlak aan zee!

In het badplaatsje Cadzand-Bad (Zeeuws-Vlaanderen) ligt Noordzee Résidence Cadzand-Bad. Voor waterliefhebbers is dit een geweldig vakantiepark. Enerzijds door de aanwezigheid van een recreatiemeer en anderzijds doordat het Noordzeestrand vlakbij ligt. Op het vakantiepark kun je appartementen, bungalows en villa’s boeken. Voor kinderen is Noordzee Résidence Cadzand-Bad een superpark: er wordt veel voor de jeugd georganiseerd.

Roompot vakantiepark aan de kust in Zeeland

Noordzee Résidence Cadzand-Bad. Foto: roompot.nl

Het strand van Cadzand-Bad is dé plek van Nederland voor het zoeken van fossielen. De kans is namelijk heel groot dat je er haaientanden en schelpen vindt. Geen gewone haaientanden en schelpen, maar exemplaren die miljoenen jaren oud zijn: fossielen dus. Het is heel erg leuk én spannend om op het strand naar fossielen te zoeken!

11. Overnachten op vakantiepark op Noord-Beveland

Noordzee Résidence De Banjaard bevindt zich op Noord-Beveland aan de Noordzeekust, op steenworp afstand van het plaatsje Kamperland. Niet alleen het Noordzeestrand ligt binnen handbereik, dat geldt ook voor het Veerse Meer en de Oosterschelde. Voor waterliefhebbers is dit vakantiepark dus het ultieme Walhalla. Een park waar je de keuze hebt tussen verschillende luxe villa’s.

Noordzee Résidence De Banjaard

Noordzee Résidence De Banjaard. Foto: roompot.nl

Het Veerse Meer heeft een grootte van ruim twintig km2 en een gemiddelde diepte van vijf meter. In het Veerse Meer liggen ongeveer vijftien onbewoonde eilandjes. Deze eilandjes hebben een hoge natuur- en recreatiewaarde. Het Veerse Meer is een hotspot voor watersporters. Sportduikers, sportvissers, zeilers, windsurfers, waterskiërs en kitesurfers weten het Veerse Meer feilloos te vinden.

12. Villapark in Zeeland

Water Village ligt op Noord-Beveland aan de oevers van de Oosterschelde, vlak in de buurt van het plaatsje Kamperland. Dit schitterende vakantiepark is eco-vriendelijk en autovrij: natuur en rust staan dus centraal. Kinderen zullen zich opperbest vermaken op Water Village. Wat te denken van speeltoestellen, squashbanen, vismogelijkheden en een windsurfschool.

Roompot Water Village in Zeeland

Vakantiebungalows op Vakantiepark Water Village. Foto: roompot.nl

De meeste vakantiebungalows van Water Village liggen direct aan het water. Omdat zoveel recreatiewater binnen handbereik ligt, zijn er oneindig veel manieren van waterrecreatie mogelijk zoals zwemmen, windsurfen, kitesurfen, zeilen, zeehondspotten en schelpenzoeken. Het zoeken van schelpen is leuk voor jong en oud: van de gevonden schelpen kun je mooie sierraden maken.

13. Vakantiepark in Domburg

Buitenhof Domburg bevindt zich op Walcheren aan de Noordzeekust, niet zo ver van het stadje Domburg. Ga eerst fijn genieten op het strand om vervolgens Domburg te gaan verkennen. Hét ultieme Zeelandgevoel is op te snuiven in dit recreatiepark met tal van aantrekkelijke faciliteiten zoals een buitenbad, binnenbad, sauna en Turks stoombad. Op het park zijn luxe villa’s te huur.

Vakantiepark aan de kust van Domburg

Buitenhof Domburg. Foto: roompot.nl

Domburg beschikt over een klein centrum waar je lekker kunt eten en drinken. Dé culinaire specialiteit van Zeeland zijn mosselen. Jaarlijks wordt er in Europa meer dan vijfhonderd miljoen kilogram aan mosselen geproduceerd. Ongeveer tien procent daarvan komt uit de Zeeuwse wateren. De mosselen uit Zeeland worden als de beste beschouwd.

14. Slapen op familiepark in Zuid-Beveland

Park Veerse Kreek ligt op Zuid-Beveland aan het Veerse Meer, vlak in de buurt van het plaatsje Wolhaarsdijk. Het Veerse Meer is waanzinnig mooi en nodigt uit tot waterrecreatie. Je kunt er heerlijk zonnebaden, zwemmen, snorkelen, duiken, zeilen en waterskiën. Op het park heb je de keuze uit verschillende luxe villa’s.

Roompot Veerse Kreek

Park Veerse Kreek. Foto: roompot.nl

Park Veerse Kreek is een gloednieuw vakantiepark. Op het park kun je fietsen huren. Wandelen en fietsen zijn twee activiteiten die zeker niet zullen teleurstellen in Zeeland: het landschap is ervoor gemaakt. Op de Zeeuwse stranden kun je fantastische wandelingen maken, maar ook fietstochten. Het is dan wel belangrijk om met brede banden te fietsen: anders zak je weg.

15. Vakantiepark aan het Grevelingenmeer

Vakantiepark Aquadelta bevindt zich op Schouwen-Duiveland aan het Grevelingenmeer, op steenworp afstand van het plaatsje Bruinisse. Op dit schitterende vakantiepark zijn appartementen en villa’s te huur. Aquadelta is ruim opgezet met veel voorzieningen. Zo kun je er zwemmen in een overdekt zwembad, eten in een restaurant en bolderkarren huren.

Park Aquadelta in Zeeland

Park Aquadelta. Foto: roompot.nl

Het Grevelingenmeer is glashelder en groot; heel groot. Het is namelijk het grootste zoetwatermeer van West-Europa. Het behoeft nauwelijks betoog dat de recreatiemogelijkheden groot zijn op dit meer. Omdat het Grevelingenmeer zo helder is, is het erg aantrekkelijk voor sportduikers. Op de bodem van het Grevelingenmeer liggen verschillende wrakken: erg interessant voor wrakduikers.

16. Luxe vakantiepark in Domburg

Résidence Wijngaerde ligt op Walcheren in het stadje Domburg. Résidence Wijngaerde is een statig gebouw dat meerdere superluxe appartementen en penthouses bevat. Ontdek Domburg met zijn fraaie centrum. Het strand van Domburg is van grote schoonheid en trekt jaarlijks veel toeristen. Kinderen hebben altijd de tijd van hun leven op het strand: kuilen graven en dammen opwerpen.

Residence Wijngaerde in Zeeland

Uitzicht op Résidence Wijngaerde. Foto: roompot.nl

Domburg is schilderachtig mooi. In de loop van de tijd wisten veel kunstschilders Domburg dan ook te vinden. Domburg is één van de vijf Nederlandse schildersdorpen. De andere vier zijn Bergen, Katwijk, Laren en Plasmolen. Als je door Domburg slentert of over het Domburgse strand wandelt, is het niet moeilijk voor te stellen waarom zoveel kunstenaars geïnspireerd raken.

17. Vakantiepark op Walcheren: luxe villa’s!

Roompot Noordzee Residence Dishoek ligt op Walcheren aan de Noordzeekust, op steenworp afstand van het plaatsje Koudekerke. Op dit superluxe vakantiepark zijn fantastische appartementen en villa’s te huur. De vakantieverblijven zijn luxe en comfortabel. Sommige villa’s zijn in bezit van een traditionele sauna. Zo’n sauna is natuurlijk fantastisch: lekker ontspannen en relaxen.

Roompot Noordzee Residence Dishoek

Villa’s op Roompot Noordzee Residence Dishoek. Foto: roompot.nl

De omgeving is prachtig. Uiteraard ligt het brede Noordzeestrand op steenworp afstand, maar daarnaast kun je ook uren wandelen en fietsen door de duinen en bossen. Iedere dag van het jaar is het fantastisch om op het strand te zijn. In  de zomer lekker zonnen en zwemmen in de Noordzee.

18. Familiepark bij Renesse

Zeeland Village is een mooi familiepark op steenworp afstand van de schitterende kustplaats Renesse. De accommodaties bestaan uit vrijstaande villa’s die een mooie tuin en terras hebben. Dit luxe park is rijkelijk beplant en oogt daardoor prachtig groen. Zeeland Village is ruim opgezet: ruimte, rust en privacy zijn daardoor gegarandeerd.

Roompot Zeeland Village

Zeeland Village. Foto: roompot.nl

De Noordzee en het Grevelingenmeer liggen vlakbij; dat biedt mogelijkheden om onder andere heerlijk te zwemmen. Ook de haven van het Grevelingenmeer ligt naast het park; dat is natuurlijk heel fijn voor mensen die van wateractiviteiten houden. Zij kunnen dan met zeil- en motorboten het water op om te gaan genieten.

19. Bungalowpark in Zeeland

Op nog geen één kilometer afstand van het Noordzeestrand bevindt zich het bungalowpark De Soeten Haert. Dit familiepark is van alle denkbare gemakken voorzien. Dan moet je denken aan een supermarkt, speeltuinen en tal van georganiseerde activiteiten voor jonge kinderen. Bungalowpark De Soeten Haert ligt in Renesse: één van de populairste badplaatsen van Nederland.

Roompot De Soeten Haert in Zeeland

Bungalowpark De Soeten Haert. Foto: roompot.nl

Het is leuk om met een fiets de omgeving te gaan verkennen en bijvoorbeeld Renesse te gaan bezoeken. Renesse is een uiterst sfeervolle kustplaats waar je heerlijk op een terrasje kunt gaan zitten of fijn kunt gaan winkelen. Zeeland is een echte fietsprovincie: de fietsinfrastructuur van deze provincie is uitmuntend te noemen.

20. Familiepark in Domburg: vlak aan zee!

Hof Domburg is een fantastisch vakantiepark dat, zoals de naam al doet vermoeden, in Domburg ligt. Dit park ligt in de luwte van de duinen tegen de rand van Domburg aan. Naast het feit dat dit park op een geweldige plek ligt, heeft het ook de beschikking over veel faciliteiten zoals een overdekt zwemparadijs en een kuur- en beautycentrum.

Vakantiepark aan de kust van Domburg

Hof Domburg. Foto: roompot.nl

Domburg is niet alleen de naam van een dorpje in Nederland, het is ook de naam van een plaatsje in Suriname. In het Nederlandse Domburg wonen ongeveer 1.700 mensen. Het Surinaamse Domburg telt meer dan 5.500 inwoners. De geschiedenis van het Nederlandse Domburg grijpt terug naar de Romeinse tijd. Het Surinaamse Domburg was ooit een suikerrietplantage.

Meer vakanties aan de kust bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

 

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.