Skip to main content

Zoek je een natuurhuisje in Denemarken? Een vakantiehuisje dat midden in de Deense natuur staat? Ga dan genieten in een natuurhuisje aan de kust, in het bos of op een andere bijzondere locatie in de natuur van het Scandinavische land.

In deze blog ontdek je 10 natuurhuisjes in Denemarken.

1. Natuurhuisje in Denemarken

Droom je ervan om vakantie te vieren in een natuurhuisje in Denemarken? Huur dan dit kleurrijke en monumentale vakantiehuis in Midden-Jutland in Denemarken. De accommodatie is meer dan 150 jaar oud, telt 3 slaapkamers, kan 6 gasten ontvangen en heeft een royale tuin van 500 m2.

Natuurhuisje in Denemarken, Midden-Jutland

Natuurhuisje in Midden-Jutland. Foto: natuurhuisje.nl

Het Nationaal park Thy is gelegen in het noordwesten van Jutland in Denemarken. Het park beslaat een groot gebied en omvat diverse landschappen waaronder heidevelden en bossen. Het park heeft ook indrukwekkende duinlandschappen, waaronder de grootste zandduinen van Noord-Europa, die bekend staan als de Lodbjerg Klitplantage.

2. Hooiberghuisje in Denemarken

Wil je in Denemarken een origineel vakantiehuisje boeken in een natuurrijke omgeving? Dan is dit hooiberghuisje in het zuiden van het Scandinavische land een aantrekkelijke optie. De bijzondere accommodatie roept door zijn rieten dak nostalgische gevoelens op en ligt op ongeveer 35 kilometer afstand van de zee.

Lees ook: 10x slapen in een hooiberg!

Hooiberghuisje in Denemarken

Hooiberghuisje in Denemarken. Foto: vipio.com

Het Nationaal park Mols Bjerge is een prachtig natuurgebied gelegen op het schiereiland Djursland in Denemarken. Het park, dat in 2009 werd uitgeroepen tot nationaal park, biedt een gevarieerd landschap met heuvels, bossen en kustlijnen. Het gebied herbergt een rijke biodiversiteit, met verschillende plant- en diersoorten.

3. Bungalow op een vakantiepark in Denemarken

Verstopt tussen de bomen van Hindsgavl Dyrehave kun je een bungalow huren op Beach Park Middelfart. Dit gemoedelijke vakantiepark ligt niet alleen in een bos, maar ook aan de rand van een meer. Ga wandelen of fietsen in het bos of stap in een kajak om het water op te gaan.

Lees ook: 10x vakantiepark in Denemarken

Landal Middelfart in Denemarken

Bungalows op Beach Park Middelfart. Foto: landal.nl

Het Deense Waddengebied strekt zich uit langs de westkust van Denemarken en is van groot ecologisch belang. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, samen met het Nederlandse en Duitse deel van de Waddenzee. De Waddenzee vormt een belangrijk leefgebied voor trekvogels en zeehonden.

4. Natuurhuis op een landgoed in Denemarken

Op een groot Deens landgoed kun je dit 6-persoons natuurhuis huren. De 3 gasten die er kunnen overnachten, hebben een waanzinnig uitzicht over een open landschap. Ervaar het gevoel van ruimte, rust en vrijheid in dit deel van Denemarken. Op minder dan een kilometer afstand bevindt zich een fjord waar je heerlijk kunt zwemmen.

Natuurhuisje in Denemarken in Ranum

Natuurhuis in Denemarken. Foto: natuurhuisje.nl

Het Nationale Park Skjoldungernes Land ligt nabij de Deense stad Roskilde. Het natuurpark biedt een mix van bossen, meren en historische bezienswaardigheden. Zo kun je er grafheuvels bekijken. Het is een gebied doordrenkt van geschiedenis en natuurlijke schoonheid: ideaal voor het maken van wandelingen.

5. Knus vakantiehuisje in de Deense natuur

Knus en gezellig. Dat zijn de twee woorden die opborrelen als je dit vakantiehuisje aanschouwt. De accommodatie is in Noord-Jutland gelegen en biedt ruimte aan maximaal vier personen. Het huisje is splinternieuw en bevindt zich op nog geen honderd meter afstand van de zee.

Natuurhuis in Denemarken

Natuurhuis in Denemarken. Foto: vipio.com

Het Nationaal park Kongernes Nordsjælland ligt ten noorden van Kopenhagen en zeer de moeite waard om te bezoeken. Dicht bij de Deense hoofdstad biedt dit park afwisselende landschappen, van bosrijke gebieden tot meren en historische kastelen. Het is een geweldige plek voor zowel natuurwandelingen als culturele uitstapjes.

6. Vakantiehuis nabij de kust van Denemarken

Ongeveer tweehonderd meter van de kust ligt dit traditionele Deense vakantiehuis. Vanaf het royale terrein kun je het ruisen van de zee in de verte horen. Er is ruimte voor kinderen om te spelen en te ravotten op het stuk land. Af en toe kun je hier een hert of een das spotten.

Natuurhuisje in Denemarken Knebel

Natuurhuis nabij de kust van Denemarken. Foto: natuurhuisje.nl

Møns Klint zijn indrukwekkende krijtrotsen gelegen op het eiland Møn in Denemarken. Deze kliffen zijn een natuurlijk fenomeen dat deel uitmaakt van de Oostzee. De krijtrotsen strekken zich uit over een lengte van ongeveer zes kilometer langs de oostkust van het eiland.

7. Vakantiehuis in de natuur in Denemarken

Denemarken is ongeveer even groot als Nederland, maar telt twaalf miljoen inwoners minder. Gevolg? Veel meer ruimte voor de natuur. Dat is ook te merken als je vakantie gaat vieren in dit 6-persoons vakantiehuis. Het staat midden in de ongerepte natuur, op nog geen 300 meter afstand van de zee.

Natuurhuisje in Denemarken in Gedser

6-persoons vakantiehuis in Denemarken. Foto: vipio.com

Rold Skov is een groot bosgebied in het noorden van Jutland in Denemarken. In het bos bevinden zich de Rold Skov Stenene, een groep van meer dan duizend grafheuvels en grafstenen die teruggaan tot de bronstijd en de vroege ijzertijd.

8. Natuurhuisje aan het water in Denemarken

Dit natuurhuisje in Veddinge Bakker biedt een fantastisch uitzicht over het water en de omgeving. Je verblijft hier in een huis dat naast het gezellige interieur ook een mooie buitenruimte biedt. De keuken, eethoek en woonkamer zijn gecombineerd, daarnaast zijn er drie slaapkamers en een badkamer.

Natuurhuisje in Denemarken in Seeland

Natuurhuisje in Veddinge Bakker. Foto: natuurhuisje.nl

Lille Vildmose is een groot moerasgebied in het noordoosten van Jutland in Denemarken. Het is het grootste natuurreservaat van het land en beslaat ongeveer 7.600 hectare. Het gebied staat bekend om zijn diverse flora en fauna, waaronder zeldzame planten, vogels en andere dieren die gedijen in het moeraslandschap.

9. Vakantiehuisje aan zee in Denemarken

Een vakantiehuisje aan zee? Wie droomt daar nou niet van. Die droom kan werkelijkheid worden in dit knusse 4-persoons natuurhuisje. Dat is dus ’s ochtends wakker worden om vervolgens een frisse duik te nemen in het zeewater. Om daaropvolgend lekker te ontbijten op het terras.

Natuurhuisje aan zee in Denemarken

4-persoons natuurhuisje aan zee. Foto: vipio.com

Anholt is een Deens eiland in de Kattegat, dat deel uitmaakt van de regio Noord-Jutland. Anholt staat bekend om zijn unieke natuurlijke omgeving. Het eiland heeft uitgestrekte duinen, zandstranden en een groot binnenmeer. Een groot deel van Anholt is bedekt met heide en heeft een gevarieerde flora en fauna.

10. Natuurhuisje op Deens schiereiland

Op het schiereiland Langø, ten noorden van Kerteminde, vind je dit natuurhuisje met een prachtig uitzicht op de Oostzee. Het houten huis ligt praktisch omringd door water, met slechts ongeveer 185 meter naar de ene kust en ongeveer 300 meter naar de andere kust.

Natuurhuisje in Denemarken in Martofte

Natuurhuisje op het schiereiland Langø. Foto: natuurhuisje.nl

Hindsholm is een ander schiereiland in Denemarken, gelegen aan de oostkust van het eiland Funen. Het maakt deel uit van de regio Zuid-Denemarken. Het schiereiland staat bekend om zijn schilderachtige landschap; met glooiende heuvels, bossen en kustlijnen. Je kunt er mooie wandelingen en fietstochten maken.

Meer natuurhuisjes in het buitenland bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.