Skip to main content

Het polderlandschap is typisch voor Nederland. Een landschap dat gekenschetst wordt door weilanden, akkergronden, kanalen, sloten, molens, sluizen, bruggen en gemalen. In de polder is de lucht zuiver en heerst er rust. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat het aantrekkelijk is om vakantie te vieren in het oeroude Hollandse polderlandschap in een natuurhuisje of vakantiehuisje.

Wij hebben 5 mooie natuurhuisjes in de polder in Nederland op een rijtje gezet!

1. Natuurhuisje in de polder in Petten

Dit natuurhuisje bevindt zich in het plaatsje Petten in de provincie Noord-Holland. Petten behoort tot de gemeente Schagen. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt op een erf in de polder, telt 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen. Contactloos verblijf is mogelijk. Honden zijn welkom. Internet (wifi) is beschikbaar. Voorgaande huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van meer dan 1 review.

  • Beschrijving: Het natuurhuisje is splinternieuw en van alle gemakken voorzien. Het is heerlijk slapen in de boxspringbedden.
  • Omgeving: Het vakantieverblijf staat midden in de Harger- en Pettemerpolder. Het Noordzeestrand ligt op steenworp afstand.
Natuurhuisje in de polder in Petten

Natuurhuisje in de polder in Petten

Leuk feitje: Het woord ‘polder’ is te herleiden naar het Middelnederlandse woord ‘polre’. Polre is op zijn beurt te herleiden naar het Oudnederlandse woord ‘polra’!

2. Bungalow in de polder in Laren in Gelderland

In het Gelderse dorpje Laren ligt deze bungalow. Laren maakt deel uit van de gemeente Lochem. De geschakelde vakantie-accommodatie staat op een erf in de polder, heeft één slaapvertrek en biedt ruimte aan twee mensen. Internetten is mogelijk. De reviews zijn prima.

  • Beschrijving: De design-bungalow is modern ingericht met al het denkbare comfort. Buiten bevindt zich een zwemvijver.
  • Omgeving: De landelijke omgeving kun je te voet, te paard of met een fiets verkennen. Cultuurliefhebbers weten bezoekwaardige musea te vinden die in de buurt liggen waaronder Museum MORE in Gorsel.
Bungalow in de polder

Bungalow in de polder in Laren

Interessant weetje: Nederland telt de meeste polders van Europa én van de wereld. Meer dan vierduizend!

3. Chalet in de polder in Veelerveen in Groningen

Dit chalet bevindt zich in het plaatsje Veelerveen in de provincie Groningen. Veelerveen behoort tot de gemeente Westerwolde. Het vrijstaande vakantiehuis ligt op een erf in de polder, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen. Honden zijn welkom. Kosteloos internetten. Eerdere huurders reviewden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van ruim 54 beoordelingen.

  • Beschrijving: Voor rustzoekers en natuurliefhebbers is het chalet ideaal: je zit midden in de Groningse wildernis. Vanuit het huis is de kans groot dat je wilde dieren ziet zoals reeën, vossen en roofvogels.
  • Omgeving: In de buurt zijn tal van activiteiten te ontplooien zoals wandelen, mountainbiken, kanoën en paardrijden. Het beroemde vestingstadje Bourtange ligt op steenworp afstand.
Natuurhuisje in de polder

Chalet in de polder in Veelerveen

Leuk feitje: De oudste polder van Nederland is de Mastenbroekpolder. Deze polder werd al in de middeleeuwen aangelegd!

4. Blokhut in de polder in Den Ham in Overijssel

In het Overijsselse brinkdorpje Den Ham ligt deze blokhut. Den Ham maakt deel uit van de gemeente Twenterand. Het vrijstaande natuurhuisje staat op een erf in de polder, heeft één slaapvertrek en biedt ruimte aan twee mensen. Internetten is mogelijk. Het onderkomen wordt als uitstekend gereviewd. Gebaseerd op meer dan 26 beoordelingen.

  • Beschrijving: De blokhut heeft een Amerikaanse uitstraling met cowboystoelen en Amerikaanse kasten. Je waant je op de filmset van een Hollywood Western.
  • Omgeving: Vogelliefhebbers kunnen maar beter hun verrekijkers meenemen. Het gebied staat bekend als één van de hotspots voor vogelspotters.

Lees ook 5x blokhut in België huren!

Blokhut in de polder

Blokhut in de polder in Den Ham

Interessant weetje: De Flevopolder is de grootste polder van Nederland én van de wereld. Deze megapolder meet meer dan 2.000 vierkante kilometer!

5. Pipowagen in de polder in Roswinkel in Drenthe

Deze pipowagen bevindt zich in het plaatsje Roswinkel in de provincie Drenthe. Roswinkel behoort tot de gemeente Emmen. De vrijstaande accommodatie ligt op een erf in de polder, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 4 personen. Contactloos verblijf is mogelijk. Honden zijn welkom. Internet (wifi) is beschikbaar. Voorgaande huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van meer dan 28 reviews.

  • Beschrijving: Slapen in een pipowagen is een bijzondere ervaring die met name door kinderen hoog gewaardeerd wordt. Het woonwagentje is uiterst sfeervol ingericht.
  • Omgeving: Het Drentse landschap is van een ongekende schoonheid. Sprookjesachtige bossen en heidevelden worden afgewisseld met eeuwenoude boerderijen en pittoreske dorpjes.

Lees ook: 10x pipowagen overnachting in Nederland!

Pipowagen in de polder

Pipowagen in de polder in Roswinkel

Leuk feitje: Meer dan 50% van Nederland bestaat uit polders. De provincies Noord-Holland en Zuid-Holland tellen de meeste polders van ons land!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.