Skip to main content

December is dé feestmaand van het jaar. In de laatste maand van het jaar hebben we maar liefst vijf feestdagen te verhapstukken: Sinterklaas, Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag! Kortom; het kan niet op! Maar het kan nog veel mooier. Je kunt ook de keuze maken om met de feestdagen een vakantiehuisje te huren; een natuurhuisje bijvoorbeeld. Natuurhuisjes zijn vakantiehuisjes die zich midden in de natuur bevinden. Het zijn dus de ideale vakantie-accommodaties om heerlijk te ontspannen en ontstressen! Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je niet het volle pond betaald als je een natuurhuisje gaat huren/boeken, derhalve is het slim om aanbiedingen, kortingen en last minutes goed in de gaten te houden! Je kunt er heel veel geld mee uitsparen!

Lees ook: 10x vakantiehuisje met open haard in Nederland

Sinterklaas

Sinterklaas is een geweldig feest en kent een lange traditie in Nederland en België. De Goedheiligman uit Spanje is op 6 december jarig. Opmerkelijk genoeg wordt pakjesavond in Nederland op 5 december gevierd en bij onze zuiderburen op 6 december. De meeste kinderen geloven nog in Sinterklaas tot hun zesde levensjaar. Daarna komt de grote schok; wordt hen verteld dat het allemaal niet waar is. Doorgaans wordt hen dit verteld door hun ouders of klasgenootjes.

Eerste Kerstdag

Eerste Kerstdag is echt een familiedag waarbij lekker én veel eten centraal staat. Vaak  wordt er een wandeling gemaakt in een fraai natuurgebied. Sommige mensen kiezen ervoor om niet thuis het Kerstdiner te bereiden, maar om in een restaurant te gaan snoepen van een hazenrug of biefstuk. Thuis koken is overigens ook heel erg gezellig en lekker. Vaak neemt ieder familielid een gang voor zijn of haar rekening!

Tweede Kerstdag

Uiteraard wordt er op Tweede Kerstdag ook lekker én veel gegeten, maar daarnaast hebben mensen dan de neiging om iets te gaan doen. Het bezoeken van een woonboulevard of sportwedstrijd staat dan hoog op de agenda! Het is overigens opmerkelijk dat niet in ieder Christelijk land Tweede Kerstdag bestaat. Zo is in Duitsland Kerstavond de belangrijkste avond van het jaar. Op deze avond geven onze oosterburen elkaar pakjes/cadeautjes. Een traditie die wij dus met Sinterklaas kennen; alhoewel; steeds meer Nederlanders geven elkaar tegenwoordig ook cadeautjes bij de Kerstboom!

Oudjaarsdag

Oudjaarsdag is een dag van overpeinzingen! Wat is er allemaal gebeurd? Wat heb ik gedaan? Wat heb ik laten liggen? De apotheose van oudjaarsdag vindt plaats in de avond: genieten van de oudejaarsconference met aansluitend champagne en vuurwerk! Nederland is dol op vuurwerk; ieder jaar wordt er voor een vermogen afgestoken. Overigens met een zwart randje; jaarlijk lopen veel mensen ernstige verwondingen op bij vuurwerkongelukken. Er gaan dan ook steeds meer stemmen op om de verkoop van vuurwerk meer en meer aan banden te leggen of zelfs helemaal te verbieden!

Nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsdag is ook een prachtige feestdag. Mensen zijn de hele dag bezig om alle familieleden en vrienden de beste wensen over te brengen. Het is ook de dag van de traditionele Nieuwjaarsduik. Ons land telt twintig kustplaatsen. Mensen duiken op Niewjaarsdag met volle overgave het Noordzeewater in; of het koud is of niet!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.