Skip to main content

Met oud en nieuw (Oud & Nieuw) een natuurhuisje huren in Nederland is een fantastisch idee. Wat is er nou leuker om met familie of vrienden in een prachtig natuurhuisje (vakantiehuisje) te reflecteren op het achterliggende jaar en vooruit te blikken op het jaar dat komen gaat. En dat allemaal in een entourage van een overweldigende schoonheid van de natuur. Natuurhuisjes bevinden zich doorgaans op schitterende plaatsen; in binnen- en buitenland. Ze zijn te vinden in fraaie bossen, hoog in de bergen, midden in de duinen, langs heidevelden, langs de kust, in weidegebieden, in polderlandschappen, et cetera.

De eigenaren van natuurhuisjes doen er alles aan om hun accommodaties vol te krijgen; zo stunten ze vaak met kortingen en aanbiedingen met oud en nieuw (oudjaarsdag, oudejaarsavond en nieuwjaarsdag). Met name de vroegboekkortingen zijn razend interessant om voor weinig geld een mooi natuurhuisje te kunnen boeken. Wij hebben de fraaiste natuurhuisjes waar je Oud & Nieuw kunt vieren op een rijtje gezet!

1. Natuurhuisje in Egmond aan den Hoef boeken met oud en nieuw

Dit prachtige natuurhuisje bevindt zich in Egmond aan den Hoef. Egmond aan den Hoef ligt in de provincie Noord-Holland. Dit natuurhuisje, van het type yurt, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Egmond aan den Hoef ligt vlak in de buurt van het Noordzeestrand. Tijdens ieder jaargetijde is het erg fijn om op het strand te zijn.

Natuurhuisje met oud en nieuw huren Yurt

Leuk feitje! Oud & Nieuw en champagne zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vrijwel overal in Nederland worden bubbeltjeswijnflessen ontkurkt als de klok het nieuwe jaar inluidt. Echte champagne, dus niet prosecco of cava, is overigens geen goedkoop drankje. Toch kun je al voor een paar tientjes een echt champagneflesje kopen, mits je niet binnenstapt bij Krug. De prijzen bij dit exclusieve champagnehuis zijn namelijk hallucinerend te noemen. Zo verkocht Krug in 2009 een champagnefles uit 1928 voor het lieve sommetje van 15.750 euro!

2. Natuurhuisje in Overschild huren met Oud & Nieuw

Dit schitterende natuurhuisje bevindt zich in Overschild. Overschild ligt in de provincie Groningen. Dit natuurhuisje, van het type vakantiehuis, telt één slaapkamer en is geschikt voor maximaal twee personen. Dit natuurhuisje grenst aan een prachtig natuurgebied: ’t Roegwold. Dit schitterende gebied is al lopend en fietsend te verkennen.

Duurzaam natuurhuisje met oud en nieuw huren

Interessant weetje! Naast champagne mogen oliebollen met poedersuiker niet ontbreken op oudejaarsavond in Nederland; een eeuwenoude delicatesse uit de Lage Landen. Tot 2017 was het ook ieder jaar smullen van de AD-oliebollentest. Met name het vileine juryrapport was altijd hilarisch om te lezen. Zo schreven de AD-oliebolkeurmeesters het volgende over sommige mislukte exemplaren: ‘Deze oliebol is zó hard en zó taai dat je hem beter als kanonskogel kunt gebruiken!’, ‘Als je één hapje neemt van deze moddervette oliebol, kun je direct je dichtgeslibde kransslagaderen laten dotteren!’ en ‘Deze ranzige oliebol is zó vies en zó goor dat een uitgehongerd varken hem nog zou laten staan!’

3. Natuurhuisje in Uitwijk boeken met oud en nieuw

Dit fraaie natuurhuisje bevindt zich in Uitwijk. Uitwijk ligt in de provincie Noord-Brabant. Dit natuurhuisje, van het type b&b, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Op steenworp afstand van dit natuurhuisje bevindt zich het fascinerende slot Loevestein.

Natuurhuisje met oud en nieuw Scandinavische pod

Leuk feitje! Tijdens oudejaarsavond wordt er traditiegetrouw in Nederland veel vuurwerk afgeknald. Héél véél vuurwerk. Meer dan 20 miljoen kilogram namelijk. Deze enorme berg aan rotjes en vuurpijlen vertegenwoordigd een waarde van meer dan 75 miljoen euro; de handel in vuurwerk is big business. Daarnaast floreert de illegale vuurwerkhandel als ooit tevoren. Miljoenen worden uitgegeven om levensgevaarlijke (en daarom illegale) Cobra’s, Romeinse kaarsen en lawinepijlen in handen te krijgen!

4. Natuurhuisje in Langenboom huren met Oud & Nieuw

Dit mooie natuurhuisje bevindt zich in Langenboom. Langenboom ligt in de provincie Noord-Brabant. Dit natuurhuisje, van het type b&b, telt één slaapkamer en is geschikt voor maximaal twee personen. Het natuurhuisje ligt midden in het Maasdal; een landschap dat gekenschetst wordt door bossen, beekjes en heidevelden.

Natuurhuisje met oud en nieuw boerderij

Interessant weetje! Oud & Nieuw is ook de tijd van het maken van goede voornemens voor het nieuwe jaar. ‘Stoppen met roken’ staat altijd hoog op het voorneemlijstje. Jaarlijks doen één miljoen mensen in Nederland één of meerdere rookstoppogingen. Het leeuwendeel van deze stoppers houdt het echter niet lang vol en grijpt uiteindelijk weer gretig naar rookwaar. Ons land telt meer dan drie miljoen rokers!

5. Natuurhuisje in Lage Vuursche boeken met oud en nieuw

Dit fijne natuurhuisje bevindt zich in Lage Vuursche. Lage Vuursche ligt in de provincie Utrecht. Dit natuurhuisje, van het type bungalow, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 6 personen. Lage Vuursche maakt onderdeel uit van de Utrechtse Heuvelrug: het op één na grootste natuurgebied van Nederland met ontelbaar veel wandel- en fietsroutes.

Natuurhuisje Lage Vuursche huren met oud en nieuw

Leuk feitje! Eén van de klassieke Nederlandse tradities is de jaarlijkse nieuwjaarsduik. Langs de hele Noordzeekust duiken mensen op de eerste dag van het jaar het ijskoude zeewater is. Tijdens de nieuwjaarsduik deelt hoofdsponsor Unox traditiegetrouw mutsen en erwtensoep uit aan de dappere deelnemers die de weerselementen trotseren. De nieuwjaarsduik van Scheveningen is de grootste van het land; met 10.000 deelnemers is dit tegenwoordig een evenement van formaat geworden!

Oudejaarsconference

De oudejaarsconference is een typische Nederlandse traditie. Gezellig met z’n allen op de bank naar de televisie kijken naar een cabaretier die de ene na de andere grap uit zijn mouwen schudt. De eerste oudejaarsconference werd gemaakt door Wim Kan en uitgezonden in 1954. Sinds dat jaar is er ieder jaar een oudejaarsconference geweest met verschillende cabaretiers zoals Dolf Jansen, Freek de Jonge, Hans Sibbel, Youp van ’t Hek, Guido Weijers, Seth Gaaikema, Jan Jaap van der Wal, Arie Koomen, Erik van Muiswinkel, Bram Vermeulen, Wilko Terwijn, Menno Stam, Beau van Erven Dorens, Pieter Derks, Theo Maassen, Herman Finkers, Claudia de Breij, Javier Guzman en Marc-Marie Huijbregts. Iedereen heeft uiteraard zijn favoriete cabaretier! Gelukkig hoef je de oudejaarsconference niet te missen in een natuurhuisje; natuurhuisjes zijn voor het leeuwendeel uitgerust met tv-toestellen!

Champagne

Als het twaalf uur heeft geklonken op oudejaarsavond, worden doorgaans de champagne-kurken ontkurkt en wordt er geproost op het nieuwe jaar. Het drinken van champagne past dus echt bij oud en nieuw. Champagne is ook de naam van een wijnstreek waar mousserende wijnen worden gemaakt en bevindt zich in het noorden van Frankrijk. Naast mousserende wijnen worden er ook enkele niet-mousserende wijnen in de champagne-streek geproduceerd. Er is maar een beperkt aantal soorten druiven dat gebruikt mag worden om champagne van te maken: pinot noir (blauw druivenras), pinot meunier (blauw druivenras) en chardonnay (wit druivenras). Champagne behoort tot de duurste wijnsoorten; het wordt doorgaans geassocieerd met glitter & glamour!

Vuurwerk

Vuurwerk hoort bij oud en nieuw; op oudejaarsavond is het raak. Ieder jaar wordt er door Nederlanders voor een vermogen aan vuurwerk gekocht en afgestoken: knal- en siervuurwerk. Als je met oud en nieuw een natuurhuisje hebt gehuurd, moet je wel goed oppassen met het afsteken van vuurwerk. Je bevindt jezelf namelijk in een kwetsbare omgeving van natuur met mogelijk brandgevaar en een verstoring van dieren. Er zijn overigens wel veranderingen voelbaar. In steeds meer gemeentes is het verboden om op sommige plaatsen vuurwerk af te steken; de gemeente wijst dan plaatsen aan waar dat nog wel mag. Wat  je ook ziet, is dat er meer en meer vuurwerkshows met oud en nieuw worden aangeboden door professionals. Op deze manier wordt voorkomen dat er vuurwerkongelukken gebeuren.

Dit vind je misschien ook interessant: 10x vakantiehuisje met open haard in Nederland

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.