Skip to main content

Noorwegen is voor natuurliefhebbers en rustzoekers een droombestemming. Op de mooiste plekken van dit Scandinavische land kun je overnachten in natuurhuisjes. Dit zijn vakantiehuisjes die zich in de bergen, langs de kust of in bossen bevinden. Weg van de massa en drukte.

In deze blog ontdek je 10 natuurhuisjes in Noorwegen.

1. Natuurhuisje in het zuiden van Noorwegen

In het zuiden van Noorwegen kun je vakantievieren in dit 4-persoons natuurhuisje. De accommodatie bevindt zich op de groene en beboste flanken van een berg, en kijkt neer op een prachtig meer. Het behoeft geen betoog dat de omgeving van het natuurhuisje uitnodigt om verkend te worden.

Natuurhuisje in Noorwegen, Flekkefjord

4-persoons natuurhuisje in noorden van Noorwegen. Foto: natuurhuisje.nl

Noorwegen, gelegen in Scandinavië, is beroemd om zijn prachtige fjorden. Fjorden zijn diepe inhammen van de zee, omgeven door hoge kliffen of bergen. De Geirangerfjord is een van de meest spectaculaire fjorden ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO sinds 2005.

2. Vissershuis in Noorwegen

Sportvisliefhebbers opgelet. Wil jij graag vissen in Noorwegen en zoek je een natuurhuisje aan het water? Dan val je met dit kleurrijke vissershuis met de neus in de boter: de visbootjes liggen al klaar om uit te varen. Ook als je niet van vissen houdt, is dit een adembenemende accommodatie.

Vissershuisje in Noorwegen

Vissershuis in Noorwegen. Foto: vipio.com

Noorwegen staat bekend om zijn indrukwekkende levenskwaliteit en wordt vaak hoog beoordeeld op wereldwijde geluks- en welzijnsindices. Zo heeft Noorwegen een uitgebreid sociaal vangnet dat zorgt voor een goede sociale zekerheid. Dit omvat gezondheidszorg, onderwijs en sociale voorzieningen. Gratis of betaalbare gezondheidszorg draagt bij aan de kwaliteit van leven.

3. Zelfvoorzienend natuurhuisje in Noorwegen

Dit zelfvoorzienend natuurhuisje in Noorwegen ligt in een adembenemende omgeving met uitzicht over verschillende fjorden. Het water wordt uit een rivier onttrokken, warmte komt van de houtkachel en elektriciteit wordt via de zon opgewekt. Het huisje is in de Noorse stijl gebouwd en kan zes gasten ontvangen.

Zelfvoorzienend natuurhuisje in Noorwegen

Zelfvoorzienend natuurhuisje in Noorwegen. Foto: natuurhuisje.nl

Noorwegen heeft een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen, vooral olie en gas. De ontdekking van aanzienlijke olie- en gasvoorraden in de Noordzee in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw heeft een aanzienlijke invloed gehad op de welvaart en ontwikkeling van het land.

4. Natuurhuisje in een bos in Noorwegen

Ingeklemd tussen fjorden en bossen kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen in dit natuurhuisje in Noorwegen. Ga op het terras zitten en geniet van de rust en het indrukwekkende landschap. De houten cottage telt vijf kamers en is geschikt voor zes personen.

Natuurhuisje in het bos in Noorwegen

Natuurhuisje in het bos. Foto: vipio.com

Noorwegen staat bekend om zijn sterke nadruk op duurzaamheid en milieubewustzijn. Het land maakt uitgebreid gebruik van hernieuwbare energiebronnen, waarvan waterkracht een van de belangrijkste is. Waterkrachtcentrales in Noorwegen leveren een aanzienlijk deel van de elektriciteit die het land verbruikt.

5. Blokhut aan een meer in Noorwegen

Deze blokhut met grasdak ligt aan een prachtig meer in Noorwegen. Op de veranda kun je lekker eten en drinken, terwijl je van een fantastisch uitzicht geniet over het meer. De bijzondere accommodatie telt drie slaapkamers en kan zes personen herbergen.

Natuurhuisje in Noorwegen in Stryn

Blokhut in Noorwegen. Foto: natuurhuisje.nl

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en staat bekend om zijn levendige en moderne karakter. De stad biedt een mix van prachtige natuurlijke landschappen en eigentijdse stedelijke ontwikkelingen. Oslo heeft een opvallende mix van moderne architectuur. Bekende gebouwen zijn onder andere het Operahuis van Oslo en het Astrup Fearnley Museum of Modern Art.

6. Natuurhuisje aan het water in Noorwegen

Dit kleurrijke natuurhuisje ligt aan het water in een sprookjesachtige omgeving in Noorwegen. Zo kun je de fjord met zijn glasheldere water en steile berghellingen wel noemen. De grote accommodatie beschikt over twee badkamers, vier slaapkamers en kan acht gasten huisvesten.

Vakantiehuisje aan het water in Noorwegen

Kleurrijk natuurhuisje in Noorwegen. Foto: vipio.com

De Sami, ook wel bekend als de Saami, zijn het enige inheemse volk in Noorwegen en hebben ook gemeenschappen in andere noordelijke delen van Scandinavië, zoals Zweden, Finland en delen van Rusland. In Noorwegen leven de Sami voornamelijk in de noordelijke regio’s, zoals Finnmark, Troms en Nordland.

7. Natuurhuisje op een schiereiland in Noorwegen

Ben je toe aan vakantie met rust in de ongerepte natuur van Noorwegen? Zoek je sportieve uitdagingen in de bergen en fjorden van dit Scandinavische land? Wees dan welkom in dit natuurhuisje op een schiereiland in Noorwegen. Door het grasdak loopt de 6-persoons accommodatie naadloos over in zijn groene omgeving.

Natuurhuisje op een schiereiland in Noorwegen

Natuurhuisje op een schiereiland in Noorwegen. Foto: natuurhuisje.nl

Noorwegen biedt uitgebreide ouderschapsverlofregelingen, waardoor zowel vaders als moeders de mogelijkheid hebben om betaald verlof te nemen na de geboorte of adoptie van een kind. Dit moedigt de betrokkenheid van beide ouders bij de zorg voor het kind aan en is goed voor de ontwikkeling van het kind.

8. Typisch Noors vakantiehuisje

Wil je overnachten in een typisch Noors vakantiehuisje? Boek dan dit 6-persoons natuurhuisje midden in de natuur van Noorwegen. Sportievelingen en avonturiers kunnen het niet beter treffen: de mogelijkheden zijn groot. Trek je bergschoenen maar aan en trek de bergen in.

Typisch Noors vakantiehuisje in Noorwegen

Noors vakantiehuisje in Noorwegen. Foto: vipio.com

Noorwegen heeft een rijke literaire traditie, met beroemde schrijvers zoals Henrik Ibsen en Knut Hamsun, die internationaal erkend zijn voor hun bijdragen aan de literatuur. Henrik Ibsen was een Noorse toneelschrijver en wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de literatuur van het Europese theater.

9. Natuurhuisje in Noorse wildernis

Ben je op zoek naar een natuurhuisje in de Noorse wildernis? Reserveer dan dit vakantiehuisje in het zuiden van Noorwegen. Het uitzicht vanuit het huisje is fenomenaal: een heuvellandschap met naaldbossen en weidegronden. Als er sneeuw valt, verandert de omgeving in een ansichtkaart: te mooi om te kunnen beschrijven.

Natuurhuisje in Svingvoll

Vakantiehuisje in het zuiden van Noorwegen. Foto: natuurhuisje.nl

Noorwegen heeft een sterke traditie van wintersport, met talloze skigebieden en een succesvolle geschiedenis op de Olympische Winterspelen, waardoor het land een paradijs is voor liefhebbers van sneeuw en avontuur. Steeds meer Nederlanders weten de skigebieden van Noorwegen te vinden om daar te gaan skiën en langlaufen.

10. Boshuisje midden in de Noorse natuur

Wil je echt terug naar de basis? De Noorse natuur ervaren in iedere vezel van je lichaam? Verblijf dan in dit 5-persoons boshuisje in het zuiden van Noorwegen. Maak trektochten door oerbossen en langs kolossale fjorden. Hoor ’s nachts het gehuil van wolven en word ’s ochtends gewekt door vrolijk vogelgezang.

Lees ook: 20x boswachtershuisje huren in Nederland!

Boshuisje in Noorwegen

Boshuisje in het zuiden van Noorwegen. Foto: vipio.com

De hoogste berg van Noorwegen is de Galdhøpiggen. De Galdhøpiggen bevindt zich in het Jotunheimen-gebergte en heeft een hoogte van 2.469 meter. Het is niet alleen de hoogste berg in Noorwegen, maar ook de hoogste piek in heel Scandinavië. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en bergbeklimmers die de prachtige Noorse natuur willen verkennen.

Meer natuurhuisjes in het buitenland bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.