Skip to main content

Het is fantastisch om een natuurhuisje op de Veluwe te huren. Natuurliefhebbers kunnen het niet beter treffen dan op de Veluwe. Je kunt er heerlijk door de bossen wandelen, fietsen of paardrijden. Een natuurhuisje is een ideaal vertrekpunt om de Veluwe te ontdekken. Sommige natuurhuisjes bevinden zich op de bosrijke Veluwse vakantieparken.

In deze blog ontdek je 10 natuurhuisjes die je op de Veluwe kunt huren!

1. Natuurhuisje op de Veluwe huren

Aan de noordkant van de Veluwe, bij het dorpje Emst, kun je dit natuurhuisje huren. Het 4-persoons vakantiehuisje is van hout gemaakt en telt 2 slaapkamers. Als je naar buiten kijkt, is de kans groot dat je reeën ziet wegschieten en dat je getuige bent van eikeltjes-verzamelende eekhoorntjes.

Natuurhuisje op de Veluwe in Emst

Natuurhuisje in Emst. Foto: natuurhuisje.nl

Edelherten spelen een cruciale rol in de ecologie van de Veluwe, omdat ze helpen bij het vormgeven van het landschap door hun graas- en schuurgedrag. Ze zijn ook een kenmerkende diersoort vanwege hun majestueuze uitstraling en het indrukwekkende gedrag tijdens de bronsttijd, wat de Veluwe tot een populaire bestemming maakt voor natuurliefhebbers en fotografen.

2. Boshuisje huren op de Veluwe

Het plaatsje Vierhouten ligt midden op de Veluwe. In Vierhouten kun je dit 5-persoons boshuisje huren. Het zwarte natuurhuisje, met gekleurde raamluiken, is een echte sprookjes-accommodatie. Het vakantiehuisje bevindt zich op een klein landgoed. Dat is ideaal voor mensen die rust, stilte en privacy zoeken. Het natuurhuisje vormt de perfecte uitvalsbasis om de Veluwe te verkennen.

Lees ook: 20x boswachtershuisje huren in Nederland!

Boswachtershuisje op de Veluwe

5-persoons boshuisje op de Veluwe. Foto: vipio.com

De Veluwe herbergt een aanzienlijke populatie wilde zwijnen. Ze zijn talrijk en wijdverspreid in het gebied. De populatie kan enkele duizenden individuen bevatten. Wilde zwijnen komen voor in bossen, heidevelden en open gebieden. Wilde zwijnen zijn stevige, gespierde dieren met een donkerbruine vacht. Ze hebben een kenmerkende snuit met een kraakbeenachtige uitsteeksel.

3. Natuurhuisje op de Veluwe met recreatieplas

In het noordoosten van de Veluwe, bij het plaatsje ’t Loo-Oldebroek, bevindt zich Vakantiepark Landgoed ’t Loo. Op dit park kun je natuurhuisjes huren. Vakantiepark Landgoed ’t Loo ligt niet alleen midden in de bossen, het grenst ook aan een recreatieplas. In deze recreatieplas kun je lekker zwemmen of suppen.

Natuurhuis op de Veluwe op Vakantiepark Landgoed 't Loo

Groot natuurhuis op Vakantiepark Landgoed ’t Loo. Foto: landal.nl

Reeën zijn geliefde dieren om te observeren in de natuur en worden vaak gezien door wandelaars en natuurliefhebbers op de Veluwe. Hun elegante verschijning en gedrag maken hen een kenmerkende en gewaardeerde diersoort in dit prachtige natuurgebied. Het beheer van de reeënpopulatie op de Veluwe is gericht op het handhaven van een gezond evenwicht tussen reeën en hun natuurlijke omgeving.

4. Cabin huren op de Veluwe

De ultieme Veluwe-ervaring vind je op Cuber Veluwe! De cabins van dit vakantiepark liggen midden in de natuur. Trek ’s ochtends je wandelschoenen aan en trek de ongerepte wildernis in van dit deel van de Veluwe. De kans is groot dat je wilde dieren spot zoals edelherten, wilde zwijnen, reeën en vossen.

Cabins op de Veluwe Cuber

Natuurhuisjes op Cuber Veluwe. Foto: roompot.nl

Vossen zijn intelligente en aanpasbare dieren die goed gedijen in verschillende omgevingen, waaronder de diverse landschappen van de Veluwe. Ze zijn vaak een bron van fascinatie voor natuurliefhebbers en fotografen, en hun aanwezigheid in dit gebied draagt bij aan de diversiteit van diersoorten die de Veluwe hun thuis noemen.

5. Natuurhuisje bij Nationaal Park De Hoge Veluwe

Op steenworp afstand van het hart van de Veluwe, Nationaal Park De Hoge Veluwe, bevindt zich Vakantiepark De Wije Werelt. Op dit park kun je verschillende type natuurhuisjes huren. Naast een bezoekje aan bovengenoemde natuurpark, is het leuk om Burgers’ Zoo, Openluchtmuseum Arnhem, Kootwijkerzand en het Kröller-Müller Museum te bezoeken.

Boomhuis op Resort Wije Werelt

Natuurhuisjes op Vakantiepark De Wije Werelt. Foto: europarcs.nl

Op de Veluwe worden dassen over het algemeen met rust gelaten en niet intensief beheerd. Er worden echter maatregelen genomen om te voorkomen dat dassen schade toebrengen aan landbouwgewassen en tuinen. Dit kan onder andere bestaan uit het plaatsen van afrasteringen en het gebruik van wildcamera’s om de activiteit van dassen te monitoren.

6. Natuurhuisje in bosrijke Veluwe

Garderen ligt midden op de Veluwe en wordt volledig omzoomd door de bossen van de Veluwe. Garderen is ook de plek waar je in een natuurhuisje kunt verblijven op Resort Veluwe. Resort Veluwe is ideaal voor mensen met kinderen. Zij zullen zich niet snel vervelen. Wat te denken van een binnen- en buitenzwembad, bowlingbaan en speeltuin.

Vakantiehuisje op resort Veluwe

Natuurhuisje op Resort Veluwe. Foto: topparken.nl

De boommarter is een inheemse martersoort in Nederland en komt voor in diverse bosrijke gebieden, waaronder de Veluwe. Ze geven de voorkeur aan gebieden met voldoende dekking en bomen om in te klimmen. Boommarters zijn voornamelijk schemerdieren en nachtdieren. Ze zijn uitstekende klimmers en brengen veel tijd door in bomen, waar ze op zoek gaan naar prooien.

7. Cottage op de Veluwe

Net buiten Otterlo kun je in alle rust en stilte genieten van deze knusse cottage. De cottage bevindt zich in het hart van de Veluwe. Het unieke natuurhuisje beschikt over twee slaapkamers en is geschikt voor vier personen. Op loopafstand bevinden zich een heideveld, zandverstuiving en Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Natuurhuisje in Otterlo

Cottage op de Veluwe. Foto: natuurhuisje.nl

Buizerds zijn een vertrouwd gezicht in de luchten boven de Veluwe en worden vaak waargenomen tijdens wandelingen en observatietochten in het gebied. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de roofvogelpopulatie in Nederland en dragen bij aan de biodiversiteit en de natuurlijke schoonheid van de Veluwe.

8. Romantisch boshuisje op Veluws landgoed

Op een Veluws landgoed kun je overnachten in dit romantische boshuisje. Het natuurhuisje telt één slaapkamer en is geschikt voor twee gasten. Tijdens ieder jaargetijde is het fijn om op de Veluwe te zijn. Tijdens de zomer zorgen de bomen voor verkoeling. Gedurende het najaar kleuren de bladeren in mooie herfstkleuren en sieren kleurrijke paddenstoelen het bos op.

Natuurhuisje op Veluws landgoed

Natuurhuisje op Veluws landgoed. Foto: vipio.com

De grote bonte specht is een geliefde vogel onder natuurliefhebbers en vogelaars vanwege zijn opvallende uiterlijk en gedrag. Tijdens een wandeling door de bossen van de Veluwe is de kans groot dat je het kenmerkende ‘kuk-kuk-kuk’ geluid van deze vogels hoort of ze ziet terwijl ze hun spechtenwerk verrichten.

9. Vakantieboerderijtje op de Veluwe

Dit rietgedekte vakantieboerderijtje op de Veluwe is een lust voor het oog. In het bijzondere natuurhuisje zijn twee slaapkamers aanwezig die ruimte bieden aan vier personen. Ga lekker in de tuin zitten en geniet van de fluitende vogels. De kans is groot dat je wilde zwijnen of reeën spot.

Vakantieboerderijtje op de Veluwe

Vakantieboerderij op de Veluwe. Foto: natuurhuisje.nl

Eekhoorns zijn fascinerende dieren die vaak worden gewaardeerd door natuurliefhebbers. Tijdens een wandeling in de bossen van de Veluwe is de kans groot dat je eekhoorns ziet rennen, klimmen en foerageren in hun natuurlijke omgeving. Hun aanwezigheid draagt bij aan de levendigheid en biodiversiteit van dit prachtige natuurgebied.

10. Luxe natuurhuisje op de Veluwe

Midden op de Veluwe, in het plaatsje Vierhouten, kun je overnachten in dit 4-persoons vakantiehuisje! De houten accommodatie is niet alleen knus, maar ook luxe. Wat te denken van een comfortabele badkamer met ligbad en inloopdouche. Tijdens de donkere winterdagen is het supergezellig om de houtkachel te branden.

Natuurhuisje op de Veluwe in Vierhouten

Konijnen zijn wijdverspreid in Nederland en kunnen worden aangetroffen in verschillende habitats, waaronder graslanden, heidevelden en zandverstuivingen in de Veluwe. Ze graven holen in de grond waar ze leven en hun jongen grootbrengen. Konijnen zijn schemer- en nachtdieren, wat betekent dat ze voornamelijk actief zijn tijdens de avond en de nacht.

Meer vakantieaccommodaties op de Veluwe bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.