Skip to main content

Een natuurhuisje met Sinterklaas huren, is een waanzinnig goed idee! Dat geldt zeker voor mensen met jonge kinderen; kids die nog in de Goedheiligman geloven. Maar eigenlijk is de Sinterklaastijd voor jong en oud een fantastische tijd van het jaar! Zeker als je besluit om niet thuis, maar in een natuurhuisje (vakantiehuisje) de verjaardag van Sint-Nicolaas te vieren! Vaak stunten aanbieders van natuurhuisjes rondom de Sinterklaastijd met aantrekkelijke aanbiedingen en (vroegboek)kortingen!

  • Sinterklaasjournaal
  • Intocht van Sinterklaas
  • Sinterklaasliedjes
  • Schoen zetten

Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal is in de loop van tijd uitgegroeid tot een waar tv-monument. Al bijna twee decennia praat Dieuwertje Blok ons ieder jaar bij over het wel en wee van Sinterklaas. De eerste aflevering begint vijf dagen voor de intocht van Sinterklaas en de laatste aflevering is rond pakjesavond. Tijdens de afleveringen worden spannende verhalen verteld waarbij de Sint en zijn (zwarte) pieten enerverende avonturen beleven. Sinterklaas heeft de beschikking over een heel legertje pieten zoals de Hoofdpiet, Huispiet, Wegwijspiet, Paardenpiet, Nietespiet, Pietje Precies, Rare Piet, Sorrypiet, Rijmpiet, Trompetpiet, Ballonnenpiet, Zorgpiet, Kookpiet, Lollupiet, Pianopiet, Dirigentpiet, Muziekpiet, Pietje Paniek, Zielepiet, Moederpiet, Cupido Piet, Rolstoelpiet, Bootpiet, Pietje Verliefd, Meisjespiet, Luisterpiet, Bakpiet, Inpakpiet, Opa Piet, Clowntjespiet, Strooipiet, Piet Lut, Zeurpiet, Dokterpiet, Pietje Puk, Rommelpiet, Pietje Pim, Pietje Pam, Pietje Pet, Pietje Puk, Baardpiet, Pakjespiet, Vlogpiet en de Moederpiet. Daarnaast wordt Sinterklaas nog geassisteerd door verschillende Hulpsinterklazen.

Intocht van Sinterklaas

In bijna alle Nederlandse gemeentes vindt ieder jaar de intocht van Sinterklaas plaats. In de steden en dorpen die gezegend zijn met water, arriveert de Sint met zijn gezelschap doorgaans met een (stoom)bootje. Voor kinderen is dit een waar spektakel! Het is natuurlijk ook een indrukwekkende verschijning om de Sint op zijn schimmel voorbij te zien trekken met zijn witte baard en rode mijter! Zeker als daar omheen zwarte/hulppieten lopen die met allemaal lekker snoepgoed strooien! Als je een natuurhuisje hebt gehuurd, is het zeker de moeite waard om te informeren of er in de buurt van de vakantie-accommodatie een intocht van Sinterklaas wordt georganiseerd! De kids zullen dat zeker kunnen waarderen!

Sinterklaasliedjes

In aanloop naar en tijdens het Sinterklaasfeest worden veel Sinterklaasliederen gezongen. Wie is er niet groot mee geworden! Daar zitten hele oude liedjes bij, maar ook moderne. De meeste bekende Sinterklaasliedjes zijn: ‘Sinterklaas, wie kent hem niet’, ‘Ik ben toch zeker Sinterklaas niet’, ‘Kom maar binnen!’, ‘Sinterklaas wil dansen’, ‘Sinterklaas k. poentje’ en ‘Ik vraag aan Sinterklaas een heel gelukkig Kerstfeest’. Het is natuurlijk erg leuk om de liedjes zelf te zingen, maar je kunt er uiteraard ook alleen naar luisteren!

Schoen zetten

Eén van de tradities van het Sinterklaasfeest, is het zetten van de schoen. Kinderen zetten de schoen het liefst voor de open haard met een cadeautje of gedichtje daarin voor de heilige man uit Spanje. Ook het paard van de Sint wordt niet vergeten. Voor hem wacht een verse, knapperige wortel! Uiteraard is niet ieder huis gezegend met een open haard. Vaak worden de schoentjes of laarsjes dan ’s avonds voor de deur geplaatst in de hoop dat de pieten er iets lekkers instoppen. Een deel van de natuurhuisjes is in het bezit van een open haard, waardoor deze traditie in zijn pure vorm kan worden uitgeoefend.

Vakantiehuisje met Sinterklaas huren

Een natuurhuisje huren tijdens Sinterklaas is een heel goed idee. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om in die periode in een vakantiepark, zoals een vakantiepark van Roompot of Landal te verblijven! Liever een natuurhuisje huren tijdens de kerstdagen? Lees dan onze blog: Natuurhuisje met kerstdagen huren!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.